spot_img

GP Μαϊάμι FP3: H Red Bull πέρασε στην αντεπίθεση

Ο Sergio Perez ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP3 του Grand Prix Μαϊάμι και έφερε τη Red Bull στην κορυφή της κατάταξης, μπροστά από τη Scuderia Ferrari.

Οι ελεύθερες δοκιμές στην πίστα στο Μαϊάμι το Σάββατο είχαν διαφορετική εικόνα από την Παρασκευή, με τη Red Bull Racing και τον Sergio Perez να είναι στην κορυφή. Οι Charles Leclerc και Max Verstappen συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα.

Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος, με τη θερμοκρασία αέρα στους 33 βαθμούς, ενώ η αντίστοιχη του οδοστρώματος ξεκίνησε από τους 51 βαθμούς κελσίου κι έπεφτε σταδιακά. Στα πρώτα λεπτά βγήκαν οι μισοί περίπου οδηγοί στην πίστα, έχοντας ποικιλία στις επιλογές ελαστικών, αρχικά χρησιμοποιούνταν και οι τρεις γόμες (soft,medium,hard).

Λίγο μετά τη συμπλήρωση των πρώτων 10 λεπτών, ο Max Verstappen είχε σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στο 1:31.355, με τον Charles Leclerc να βρίσκεται πίσω του στα 0,351s. Η Mercedes είχε τους George Russell και Lewis Hamilton στις θέσεις 3 και 5, με τον Carlos Sainz να τους «χωρίζει» στην 4η θέση. Ο Mick Schumacher είχε κάνει, προς ώρας, τον 3ο χρόνο, πριν εμφανιστεί για ακόμα μία φορά η κόκκινη σημαία στις ελεύθερες δοκιμές. Αυτή τη φορά, ο Esteban Ocon προσέκρουσε στα προστατευτικά ελαστικά στη στροφή 14, ακριβώς στο ίδιο σημείο με τον Carlos Sainz στο FP2.

Η διακοπή στην αγωνιστική δράση κράτησε για περίπου 13 λεπτά, κάτι που περιόρισε ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες των οδηγών για να προετοιμαστούν κατάλληλα για τις κατατακτήριες. Τα μονοθέσια με κινητήρα Ferrari βελτίωσαν αρκετά τις θέσεις τους, καθώς με τη συμπλήρωση 36 λεπτών τα 6 μονοθέσια των Ferrari, Haas και Alfa Romeo βρίσκονταν στις πρώτες 9 θέσεις.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, ο Charles Leclerc τέθηκε επικεφαλής με χρόνο 1:30.981, όντας πλέον 0,374s μπροστά από τη δεύτερη θέση. Οι οδηγοί της Red Bull Racing απάντησαν λίγο αργότερα, με τον Max Verstappen να κατεβαίνει στο 1:30.649 και τον Sergio Perez να είναι στα 0,050s πίσω του. Τα τελευταία 10 λεπτά, η πίστα είχε πολύ περισσότερη πρόσφυση, κάτι που έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς οδηγούς να σημειώσουν ταχύτερους χρόνους. Η κατάταξη είχε αλλαγές, πριν πάρει την τελική της μορφή.

Ο Sergio Perez με Red Bull Racing ήταν ο ταχύτερος του FP3 με χρόνο 1:30.304, με τον Charles Leclerc με Ferrari να είναι στη 2η θέση στα 0,194s από την κορυφή. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Max Verstappen (Red Bull Racing), που είχε διαφορά 0,345s από τον teammate του και απέφυγε οριακά την επαφή με τον τοίχο στην τελευταία του γρήγορη προσπάθεια. Ο Fernando Alonso με Alpine έκανε πολύ καλή διαδικασία κι ήταν στην 4η θέση, ομοίως και ο Sebastian Vettel με Aston martin στην 5η θέση. Πολύ καλό πρόσωπο έδειξε και η Haas, που είχε το Mick Schumacher στην 6η και τον Kevin Magnussen στην 8η θέση, με τον Carlos Sainz με Ferrari να βρίσκεται ανάμεσά τους στην 7η θέση.

Ο Alex Albon με Williams ήταν στην 9η θέση, με το Lando Norris με McLaren να πλασάρεται στη 10η θέση. Ο teammate του, Daniel Ricciardo ήταν στη 13η θέση, ενώ ανάμεσά τους ήταν οι Yuki Tsunoda με Alpha Tauri (11η θέση) και Lance Stroll με Aston Martin (12η θέση). Ο Valtteri Bottas με Alfa Romeo βρέθηκε στη 14η θέση, με τη Mercedes να είναι πολύ χαμηλά, έχοντας τους Lewis Hamilton στη 15η και George Russell στη 17η θέση. Ανάμεσά τους ήταν ο Pierre Gasly με Alpha Tauri στη 16η θέση, ενώ στην «ουρά» της κατάταξης ήταν οι Guanyu Zhou (Alfa Romeo), Nicholas Latifi (Williams) και Esteban Ocon (Alpine), με τον τελευταίο να μη σημειώνει χρόνο.

Αποτελέσματα FP3 GP Μαϊάμι

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles