spot_img

GP Μαϊάμι QP: Στο τέλος μίλησε ο Leclerc

O Charles Leclerc ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix Μαϊάμι, φέρνοντας τη Scuderia Ferrari στην pole position.

Η Ferrari ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια στις πρώτες κατατακτήριες στο Miami International Autodrome στην ιστορία της Formula 1, με τον Charles Leclerc να κατακτά τη 12η pole position της καριέρας του.

Η Ferrari ήταν ανώτερη την κατάλληλη στιγμή στις κατατακτήριες του GP Μαϊάμι, με τους οδηγούς τις να είναι ταχύτεροι όλων στο Q3. Μέχρι και το Q2, η κορυφή αλλάζει συνεχώς χέρια ανάμεσα στην ιταλική ομάδα και τη Red Bull Racing, όμως το σκηνικό ήταν διαφορετικό στην τελευταία περίοδο. Ο Charles Leclerc σημείωσε χρόνο στο 1:28.796, με τον Carlos Sainz να ολοκληρώνει το 1-2 για τη Scuderia στα 0,190s πίσω από τον teammate του. Η Red Bull Racing κατέλαβε τη δεύτερη σειρά εκκίνησης, με τον Max Verstappen να βρίσκεται μόλις 0,005s πίσω από τη δεύτερη θέση και τον Sergio Perez να πλασάρεται στην 4η θέση στα 0,240s από το χρόνο της pole.

Ο Valtteri Bottas με Alfa Romeo είχε ακόμα μία πολύ καλή επίδοση σε κατατακτήριες και τερμάτισε στην 5η θέση, με τον Lewis Hamilton να έπεται στην 6η θέση. Η Alpha Tauri είχε τους Pierre Gasly και Yuki Tsunoda στις θέσεις 7 και 9 αντίστοιχα, με το Lando Norris με McLaren να βρίσκεται στην 8η θέση και το Lance Stroll με Aston Martin στη 10η θέση.

Ο Fernando Alonso με Alpine ήταν στην 11η θέση, με τον George Russell με Mercedes να περιορίζεται στη 12η θέση. Ο Sebastian Vettel με Aston Martin ήταν στη 13η θέση, έχοντας πίσω του τον Daniel Ricciardo με McLaren στη 14η θέση και τον Mick Schumacher με Haas στη 15η θέση.

Ο Kevin Magnussen με Haas δεν πέρασε στο Q2, ήταν στη 16η θέση, με τον Guanyu Zhou με Alfa Romeo να μη τα καταφέρνει επίσης και να περιορίζεται στη 17η θέση. Οι Williams των Alex Albon και Nicholas Latifi τερμάτισαν στις θέσεις 18 και 19 στις κατατακτήριες.

Ο Esteban Ocon με Alpine δε συμμετείχε στη διαδικασία, καθώς οι μηχανικοί δεν πρόλαβαν να επιδιορθώσουν εγκαίρως το μονοθέσιο μετά την έξοδο που είχε στο FP3.

Q1

Ίδιος παρέμεινε ο καιρός με το FP3, με τις θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος στους 33 και 53 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα. Στο ξεκίνημα της περιόδου υπήρχε το καθιερωμένο, πλέον, μποτιλιάρισμα στο pitlane, με τους οδηγούς να χρησιμοποιούν τα soft ελαστικά. 

Στις πρώτες προσπάθειες, η Red Bull Racing έθεσε το ρυθμό με τους Verstappen και Perez μπροστά από τον George Russell. Η Ferrari απάντησε άμεσα, με τον Charles Leclerc στην πρώτη και τον Carlos Sainz στην 3η θέση, ενώ οι Verstappen και Perez ήταν στις θέσεις 2 και 4. Παράλληλα, η τελική πεντάδα είχε τους Hamilton, Gasly, Latifi και Albon.

Στην τελευταία προσπάθεια, ο Lewis Hamilton κατάφερε να σημειώσει τον 5ο χρόνο, με τους Zhou και Albon να πέφτουν «θύματα» της αυξημένης κίνησης και να μη βγαίνουν από την τελική πεντάδα. Στην κορυφή, ο Leclerc ήταν μπροστά από τους Verstappen και Perez, με τον Carlos Sainz να πλασάρεται στην 4η θέση.

Από τη συνέχεια των κατατακτηρίων αποκλείστηκαν οι Magnussen, Zhou, Albon, Latifi και Ocon.

Q2

Από νωρίς οι οδηγοί στην πίστα εκ νέου με soft ελαστικά για τις προσπάθειές τους να βρεθούν στην πρώτη δεκάδα. Η Red Bull Racing πήρε το αρχικό προβάδισμα, με τον Max Verstappen μπροστά από τον Perez κατά 0,471s και τη Ferrari να έπεται με τους Sainz και Leclerc. Ο George Russell δεν ολοκλήρωσε εγκαίρως ένα γρήγορο χρόνο και ήταν στη 15η θέση, με τους Stroll, Schumacher, Vettel και Ricciardo μπροστά του στις θέσεις 11 με 14. Ο Βρετανός λίγο αργότερα έκανε τον 7ο χρόνο και περνούσε, προσωρινά, στην επόμενη περίοδο, ρίχνοντας το Lando Norris στην 11η θέση.

Η τελική προσπάθεια των οδηγών είχε μάχη μόνο για την είσοδο στο Q3, με το Lance Stroll να σημειώνει τον 8ο χρόνο, ο Lando Norris έκανε πολύ καλή τελευταία προσπάθεια και ανέβηκε στην 3η θέση. Συνεπώς, εκτός δεκάδας βρέθηκε ο Fernando Alonso και ο George Russell, με τον τελευταίο να μη βρίσκεται στην πίστα στα τελευταία λεπτά για να κάνει γρήγορο χρόνο.

Εκτός συνέχειας των κατατακτήριων έμειναν οι Alonso, Russell, Vettel, Ricciardo και Schumacher.

Q3

Οι οδηγοί βγήκαν με soft ελαστικά στην πίστα για την πρώτη τους προσπάθεια. Η Red Bull Racing και η Ferrari είχαν φρέσκο σετ, οι υπόλοιποι οδηγοί χρησιμοποιημένο. Ο Max Verstappen ήταν μπροστά με χρόνο 1:28.991, με τον Charles Leclerc στη 2η και τον Carlos Sainz στην 3η θέση, με τους πρώτους οδηγούς να χωρίζουν μόλις 0,080s. Ο Sergio Perez ήταν στην 5η θέση, με τους Bottas, Hamilton, Norris, Tsunoda και Stroll στη δεύτερη πεντάδα.

Στα τελευταία λεπτά όλοι οι οδηγοί είχαν νέο σετ soft ελαστικών στην προσπάθειά τους για την pole position και όχι μόνο. Ο Max Verstappen έκανε λάθος στο πρώτο sector και δε βελτίωσε το χρόνο του, ενώ η Ferrari πραγματοποίησε την τελική αντεπίθεσή της. Ο Charles Leclerc ήταν ο ταχύτερος με χρόνο 1:28.796, ενώ ο Carlos Sainz πέρασε τον Ολλανδό της Red Bull Racing μόλις για 0,005s! Ο Sergio Perez διατήρησε την 4η θέση και ήταν 0,045s πίσω από τον teammate του. Ο Valtteri Bottas διατηρήθηκε εμπρός από τον Lewis Hamilton στις θέσεις 5 και 6, με τον Pierre Gasly να πλασάρεται μπροστά από τον Lando Norris στην 7η και 8η θέση αντίστοιχα. Ο Yuki Tsunoda ήταν στην 9η και ο Lance Stroll στη 10η θέση.

Αποτελέσματα GP Μαϊάμι QP

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles