spot_img

Leclerc: «Οι οπαδοί μου έδωσαν κίνητρο, να τελειώσουμε αύριο τη δουλειά»

Απόλυτα επιτυχημένες οι κατατακτήριες δοκιμές για τον Charles Leclerc που έδωσε τα εύσημα στους οπαδούς για την κατάκτηση της pole position.

H Scuderia Ferrari απάντησε με τον καλύτερο τρόπο στο πρώτο Grand Prix Μαϊάμι στην ιστορία της Formula 1, στο απογοητευτικό αποτέλεσμα της Ίμολα. Η ιταλική ομάδα είδε τον Charles Leclerc να παίρνει την τρίτη του pole position στο 2022, ενω ο Carlos Sainz ολοκλήρωσε το πρώτο της lock out μετά το GP Μεξικού το 2019.

Ο Μονεγάσκος στην τελευταία προσπάθειά του στο Q3 αν και έκανε ταχύτερο πέρασμα μόνο στο δεύτερο sector της πίστας κατάφερε να σπάσει τον χρόνο του Max Verstappen για την pole. Παράλληλα, ευνοήθηκε όταν ο Ολλανδός μετά από κρίσιμο λάθος του στο ξεκίνημα του τελευταίου του γύρου και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθεια. 

Ο Leclerc, με το που βγήκε από το μονοθέσιο, μίλησε στην πρώην οδηγό αγώνων, Danika Patrick λέγοντας πως έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοσή του. Δεν έκρυψε μάλιστα τον ενθουσιασμό του για την αγάπη του κοινού στην πρώτη επίσκεψή της Formula 1 στην πόλη του Μαϊάμι. 

«Αρχικά είναι πολύ όμορφο να βλέπουμε τόσο κόσμο στις κερκίδες. Είναι απίστευτο πόσο αγαπητό έχει γίνει αυτό το άθλημα τα τελευταία χρόνια. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο [GP Εμιλία-Ρομάνα] ήταν πολύ κακό για εμένα. Οι εδώ κερκίδες είναι γεμάτες κι αυτό μου δίνει κίνητρο. Βλέπω τόσο πολλούς οπαδούς της Ferrari, είναι απίστευτο. Καταφέραμε όμως εδώ να πάρουμε την pole position και σκοπεύουμε αύριο να πετύχουμε το καλύτερο».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Imola.

Τα μονοθέσια των δύο μεγάλων πρωταγωνιστών του Πρωταθλήματος δείχνουν να έχουν μικρές αποκλείσεις εντός πίστας. Η δυναμική της F1-75 ήταν για ακόμα ένα αγωνιστικό τριήμερο στην κορυφή όμως η RB18 δεν υπολείπεται. Σε ερώτηση αναφορικά με την απειλεί των Max Verstappen και Sergio Perez λόγω της υψηλής τελικής τους ταχύτητας, ο Leclerc απάντησε.

«Έχουν υψηλότερες τελικές ταχύτητες στις ευθείες, αλλά εμείς είμαστε πιο γρήγοροι στις στροφές. Θα είναι σίγουρα μια πολύ στενή και σκληρή μονομαχία». 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Το πρώτο Grand Prix Μαϊάμι στην ιστορία της Formula 1 είναι προγραμματισμένο για τις 22:30 ώρα Ελλάδος.

Δείτε το Grand Prix Βελγίου για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles