spot_img

GP Μεξικού FP1: Οι Verstappen και Albon πρωταγωνίστησαν

O Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP Μεξικού για λογαριασμό της Red Bull Racing στο Autodromo Hermanos Rodriguez. 

To δέκατο-ένατο αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1, το Grand Prix Μεξικού, ξεκίνησε με την πρώτη περίοδο δοκιμών να έχει περάσει ήδη στην ιστορία. Σε αντίθεση με τους δύο προηγούμενους αγώνες, στο Μεξικό επιστρέψαμε στην παραδοσιακή δομή με τρεις ελεύθερες δοκιμές πριν τις κατατακτήριες δοκιμές. Έτσι, οι ομάδες είχαν τη δυνατότητα να κάνουν εκτεταμένες δοκιμές και πειραματισμούς στα μονοθέσιά τους. Επιπλέον, έδωσαν τη δυνατότητα σε νέους οδηγούς να πάρουν μια γεύση για το πώς είναι στην οδήγηση τα κορυφαία μονοθέσια του πλανήτη.

Ταχύτερος μετά το FP1 διάρκειας 60 λεπτών ήταν ο Max Verstappen. Ο Ολλανδός της Red Bull Racing σημείωσε το 1:19,718 με τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli και ήταν 0,095 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Alex Albon της Williams. O Ταϊλανδός ήταν εντυπωσιακός και το μονοθέσιό του έδειχνε σαν να είναι σε ράγες. Τρίτος βρέθηκε ο Sergio Perez, ο οποίος σημείωσε και το ταχύτερο τελευταίο κομμάτι της πίστας.

Οι Lando Norris της McLaren και Charles Leclerc της Scuderia Ferrari ήταν στις θέσεις 4 και 5, όμως η διαφορά τους από τον Φερστάπεν ήταν στο μισό δευτερόλεπτο. Πίσω τους ήταν οι teammate τους, Oscar Piastri και Carlos Sainz

Ο Daniel Ricciardo έφερε την AlphaTauri στην πρώτη 10άδα, την οποία συμπλήρωσαν οι Esteban Ocon με Alpine και Lance Stroll με Aston Martin. Οι παραπάνω οδηγοί, είχαν διαφορά μεταξύ τους μικρότερη του ενός δευτερολέπτου.

Απογοητευτική ήταν η εμφάνιση της Mercedes-AMG. O Lewis Hamilton ήταν στην 11η θέση, ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Verstappen, με την W14 να μην είναι όσο δυνατή θα περίμενε κανείς. Ωστόσο στο γερμανικό στρατόπεδο δεν φάνηκαν ανήσυχοι και φαίνεται πως ήταν σε διαφορετικό πρόγραμμα από τις υπόλοιπες ομάδες.

Ακούστε/δείτε την εκπομπή Slipstream #127 για τη Formula 1 με την ανάλυση του GP ΗΠΑ. 


Από τους νέους οδηγούς, ταχύτερος ήταν ο Oliver Bearman της Haas, o οποίος κατέλαβε τη 15η θέση στα αποτελέσματα. Ο Theo Pourchaire που ήταν στην Alfa Romeo του Valtteri Bottas, είχε προβλήματα με το σύστημα πέδησης και δεν κατάφερε να σημειώσει χρονομετρημένη προσπάθεια.

Η δράση συνεχίζεται τα ξημερώματα Σαββάτου στη 01:00 ώρα Ελλάδος με τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών

Αποτελέσματα FP1 GP Μεξικού

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles