spot_img

GP Μεξικού FP2: Ταχύτερος ο Russell, διέλυσε ξανά τη Ferrari του ο Leclerc

O George Russell ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP2 του GP Μεξικού, παίρνοντας πολύτιμα δεδομένα, ενώ ο Charles Leclerc είχε ακόμη ένα σφοδρό ατύχημα. 

Ο George Russell με Mercedes-AMG ήταν ένας από τους οδηγούς που χρησιμοποίησαν φετινά ελαστικά στο FP2 και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, με τους Yuki Tsunoda και Esteban Ocon να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα της κατάταξης.

Ο καιρός διατηρούταν αίθριος στο Autodromo Hermanos Rodriguez, με τις θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος να βρίσκονται στους 25 και 40 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα. Η συγκεκριμένη περίοδος, όπως και το FP2 του GP ΗΠΑ, λειτούργησε ως τεστ δοκιμών της Pirelli για τα ελαστικά του 2023. Συνεπώς, οι οδηγοί δε χρησιμοποίησαν γόμες από αυτές που διαθέτουν το τριήμερο, εκτός από αυτούς που δε συμμετείχαν στο FP1.

Ελάχιστα μετά τη συμπλήρωση των πρώτων 10 λεπτών, ο Russell έφερε τη Mercedes-AMG στην κορυφή, με χρόνο 1:21.742. Ο Sainz βρισκόταν στη 2η θέση, με τους Gasly, Verstappen και Leclerc να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Ενώ ο Tsunoda ανέβαινε στη 2η θέση, ο Verstappen τον «έριξε» μία κάτω, καθώς τέθηκε επικεφαλής της κατάταξης με χρόνο 1:21.588. Λίγο αργότερα, ωστόσο, ο teammate του, Perez, τον ξεπέρασε κατά 0,009s.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix ΗΠΑ, με καλεσμένο τον Πάνο Σεϊτανίδη. 

Κοντά στη συμπλήρωση 20 λεπτών, οι Russell και Tsunoda είχαν βγει στην πίστα με soft ελαστικά. Ο Βρετανός ανέβηκε στην πρώτη θέση με χρόνο 1:19.970, με τον Tsunoda να είναι 2ος στα 0,828s πίσω. Σε παρόμοιο πρόγραμμα ήταν και ο Ocon, που ανέβηκε στην 3η θέση. Μετά τη συμπλήρωση 32 λεπτών στο FP2, ο Leclerc έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και προσέκρουσε στις μπαριέρες, προκαλώντας ζημιά στο πίσω μέρος της F1-75. Η κόκκινη σημαία εμφανίστηκε για τρίτη φορά στις δοκιμές της πρώτης ημέρας.

Η κανονική ροή στη διαδικασία συνεχίστηκε λίγο παραπάνω από 20 λεπτά μετά το συμβάν του Leclerc, με όλους τους οδηγούς να χρησιμοποιούν τα δοκιμαστικά ελαστικά της Pirelli για το 2023. Η κατάταξη δεν είχε ιδιαίτερες αλλαγές, καθώς όλες οι ομάδες επικεντρώθηκαν στο να συμπληρώνουν χιλιόμετρα δοκιμάζοντας τις γόμες που θα χρησιμοποιήσουν την επόμενη χρονιά. Στα τελευταία λεπτά, η κόκκινη σημαία επανεμφανίστηκε, με τον Zhou να σταματά στο sector 3 λόγω μηχανικού προβλήματος.

Image

Η Mercedes-AMG κατέλαβε την κορυφή, με τον George Russell να είναι ο ταχύτερος όλων με χρόνο 1:19.970. Στη 2η θέση ήταν ο Yuki Tsunoda (+0,828s) με Alpha Tauri και στην 3η ο Esteban Ocon (+1,207s) με Alpine, όλοι τους σημείωσαν το χρόνο με soft ελαστικά. Ο Lewis Hamilton με Mercedes-AMG ήταν στην 4η θέση, με τις Red Bull Racing των Sergio Perez και Max Verstappen να έπονται στις θέσεις 5 και 6 αντίστοιχα.

Η Scuderia Ferrari κατέλαβε την 7η θέση με τον Charles Leclerc και την 8η με τον Carlos Sainz, ο Valtteri Bottas με Alfa Romeo βρέθηκε στην 9η και ο Pierre Gasly με Alpha Tauri συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα.

Ο Fernando Alonso με Alpine ήταν στην 11η θέση, με το Sebastian Vettel με Aston Martin να έπεται στη 12η. Ο Alex Albon με Williams, παρόλο που έκανε χρόνο με soft ελαστικά, ήταν μόλις στη 13η θέση. Η McLaren βρέθηκε πολύ πίσω, έχοντας τους Lando Norris και Daniel Ricciardo στις θέσεις 14 και 15 αντίστοιχα. Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Lance Stroll (Aston Martin), Mick Schumacher & Kevin Magnussen (Haas), Nicholas Latifi (Williams), καθώς και ο Zhou Guanyu (Alfa Romeo).

Αποτελέσματα FP2 GP Μεξικού 

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles