spot_img

H ποινή της FIA θα κοστίσει στη Red Bull μισό δευτερόλεπτο

Στη Red Bull Racing είναι ιδιαίτερα απογοητευμένοι με την ποινή που δέχθηκαν από την FIA σχετικά με την παραβίαση του budget cap, όπως ανέφερε ο Christian Horner.

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η αγωνιστική δράση στο Autodromo Hermanos Rodriguez, η FIA ανακοίνωσε τις ποινές αναφορικά με την παραβίαση του budget cap της Formula 1 για το 2021. Μετά από την υπογραφή Συμφωνίας Αποδοχής Παράβασης, η Παγκόσμια Ομοσπονδία επέβαλε σημαντικές κυρώσεις στη Red Bull Racing, τόσο οικονομικές όσο και αγωνιστικές, μειώνοντας κατά 10% το χρόνο που μπορεί να δουλέψει στην αεροδυναμική σήραγγα και το CFD.

Από τη στιγμή που το ζήτημα είδε το φως της δημοσιότητας, στο στρατόπεδο της αυστριακής ομάδας αρνούνταν το γεγονός πως είχαν υποπέσει σε παράβαση, κάτι όμως που δεν αποδείχθηκε αληθές. Έπειτα από την ανακοίνωση της FIA, η Red Bull Racing πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου στο Μεξικό, με τον επικεφαλής της, Κρίστιαν Χόρνερ, να σχολιάζει την τιμωρία που επιβλήθηκε στην ομάδα του.

«Προφανώς υπήρχαν συζητήσεις για τις κυρώσεις και το μέγεθος των κυρώσεων. Καθυστέρησε η ανακοίνωση λόγω της είδησης του θανάτου του Ντίτριχ Μάτεσιτς την προηγούμενη εβδομάδα, όμως είχαν ολοκληρωθεί νωρίτερα οι συζητήσεις. Μας επιβλήθηκε σημαντική ποινή, τόσο οικονομική όσο και αγωνιστική. Τα 7 εκατομμύρια δολάρια είναι ένα τεράστιο χρηματικό ποσό που πρέπει να καταβάλλουμε εντός 30 ημερών».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix ΗΠΑ και καλεσμένο τον Πάνο Σεϊτανίδη. 

Επιπλέον ο Χόρνερ αναφέρθηκε στο μέγεθος της ποινής της FIA και το πόσο θα επηρεάσει τη Red Bull Racing από πλευράς εξέλιξης.

«Το πιο δρακόντειο μέτρο είναι η αγωνιστική ποινή που είναι 10% μείωση στη δυνατότητά μας να χρησιμοποιήσουμε την αεροδυναμική σήραγγα και τα αεροδυναμικά μας εργαλεία. Άκουσα κόσμο να λέει πως είναι ένα ασήμαντο ποσοστό. Επιτρέψτε μου να σας πω πως πρόκειται για ένα τεράστιο ποσοστό. Είναι δύσκολο να κάνω αναλογία με απόδοση στην πίστα αλλά πρόκειται για διαφορά δύο δεκάτων του δευτερολέπτου ή ακόμα και μισού δευτερελέπτου. Τίθεται σε ισχύ τώρα και θα έχει άμεσο αντίκτυπο στο μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς, θα ισχύσει για 12 μήνες. Με το να κερδίσουμε όμως το πρωτάθλημα κατασκευαστών, γίναμε θύματα της ίδιας μας της επιτυχίας. Ό,τι χάσαμε όμως από τη Συμφωνία Αποδοχής Παράβασης, θα το κερδίσουμε σε κίνητρο».

Λόγω της υπογραφής της Συμφωνίας Αποδοχής Παράβασης, δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός που να επιτρέπει στη Red Bull Racing να εφεσιβάλει την ποινή της FIA.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles