spot_img

GP Μεξικού FP1: Ταχύτερες οι Ferrari, μπροστά ο Sainz

O Carlos Sainz ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP Μεξικού για λογαριασμό της Scuderia Ferrari που έκανε το 1-2, με τις διαφορές να είναι πολύ μικρές.

Η Scuderia Ferrari βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης στο FP1 του GP Μεξικό, με τον Carlos Sainz να είναι οριακά ταχύτερος του Charles Leclerc και τους οδηγούς της Red Bull Racing να ακολουθούν.

Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος στην πόλη του Μεξικό, με τις θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος στην πίστα να βρίσκονται στο ξεκίνημα της περιόδου στους 24 και 46 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα.

Στο FP1 πήραν μέρος αρκετοί νεαροί οδηγοί εκτός του grid των 20 σταθερών συμμετοχών. Ο Nyck De Vries βρισκόταν στο μονοθέσιο της Mercedes-AMG, η Alpine χρησιμοποιούσε τον Jack Doohan, ο Liam Lawson έκανε δοκιμές με την Alpha Tauri, ο Pietro Fittipaldi με τη Haas και ο Logan Sargeant με τη Williams.

Ο Verstappen από την αρχή βρισκόταν στην κορυφή με χρόνο 1:22.291, με τον Perez να τον ακολουθεί στα 0,411s πίσω του. Οι Bottas, Ricciardo και Sainz συμπλήρωναν την πρώτη πεντάδα στη συμπλήρωση 10 λεπτών. Όλοι οι οδηγοί χρησιμοποιούσαν hard ελαστικά. Σχεδόν στη συμπλήρωση του επόμενου δεκαλέπτου, ο Sainz ανέβηκε στην 4η θέση, όμως είχε απόσταση 0,497s από την κορυφή.  Παράλληλα, ο Perez είχε μειώσει τη δική του διαφορά στα 0,382s, μένοντας στη 2η θέση.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix ΗΠΑ και καλεσμένο τον Πάνο Σεϊτανίδη. 

Ο Leclerc είχε ένα κλατάρισμα στο πρώτο σκέλος της περιόδου και δεν είχε κάνει γύρους με τη hard γόμα. Στην πρώτη του απόπειρα με soft ελαστικά, έφερε τη Scuderia Ferrari στην κορυφή με χρόνο 1:21.546. Σταδιακά, όλο και περισσότεροι οδηγοί ακολουθούσαν την επιλογή του. Ο Schumacher ανέβηκε προσωρινά στη 2η θέση, με τον Bottas να τον ξεπερνά. Παράλληλα, ο Leclerc κατέβηκε στο 1:20.753. Λίγο αργότερα, ο Alonso ανέβηκε στη 2η και ο Norris στην 3η θέση. Ο Verstappen είχε μία έξοδο στη γρήγορή του προσπάθεια στο sector 2, όμως απέφυγε τα χειρότερα.

Ο Sainz, με τη σειρά του, τέθηκε επικεφαλής της κατάταξης, σημειώνοντας χρόνο στο 1:20.707, μόλις 0,046s ταχύτερα από τον teammate του. Οι οδηγοί της Red Bull Racing κατέλαβαν τις δύο επόμενες θέσεις, έχοντας τον ίδιο χρόνο (1:20.827), με τον Perez να το σημειώνει πρώτος και να βρίσκεται στην 3η θέση. Ενώ απέμεναν περίπου 22,5 λεπτά για τη λήξη της διαδικασίας, ο Fittipaldi σταμάτησε στο chicane των στροφών 2 και 3, προκαλώντας την εμφάνιση της κόκκινης σημαίας.

Η κανονική ροή της διαδικασίας συνεχίστηκε περίπου 6 λεπτά αργότερα, με την κορυφή να μην αλλάζει δραματικά. Στο τέλος η κόκκινη σημαία εμφανίστηκε εκ νέου, με το Lawson να σταματά την AT03 του πριν τη στροφή 13 στο sector 3.

Ο Carlos Sainz ηγήθηκε στο 1-2 της Scuderia Ferrari, με τον teammate του, Charles Leclerc να βρίσκεται πίσω του στα 0,046s. Η Red Bull Racing ακολουθούσε, με τους Sergio Perez και Max Verstappen να έχουν διαφορά 0,120s από την κορυφή. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε η Mercedes-AMG του Lewis Hamilton (+0,142s), ο οποίος βρισκόταν μπροστά από το Fernando Alonso (6η θέση, +0,192s) με Alpine.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Valtteri Bottas με Alfa Romeo ήταν στην 7η θέση, με το Lando Norris (McLaren) να έπεται στην 8η θέση. Ο Pierre Gasly με Alpha Tauri κατέλαβε την 9η θέση, ενώ ο Sebastian Vettel με Aston Martin ολοκλήρωσε την πρώτη δεκάδα. Ο Daniel Ricciardo με McLaren βρέθηκε στην 11η θέση, με τον Zhou Guanyu με Alfa Romeo να ακολουθεί στη 12η θέση. Ο Lance Stroll με Aston Martin ήταν στη 13η θέση, ενώ οι Mick Schumacher με Haas και Nicholas Latifi με Williams κατέλαβαν τις θέσεις 14 και 15 αντίστοιχα.

Στις τελευταίες 5 θέσεις της κατάταξης βρέθηκαν οι νεαροί οδηγοί. Πιο συγκεκριμένα, κατά σειρά ήταν οι Liam Lawson (Alpha Tauri), Logan Sargeant (Williams), Nyck De Vries (Mercedes), Jack Doohan (Alpine) και Pietro Fittipaldi (Haas).

Αποτελέσματα FP1 GP Μεξικού

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles