spot_img

GP Μεξικού FP3: «Έσπασαν» τα χρονόμετρα Mercedes και Russell

Ο George Russell ήταν ο ταχύτερος οδηγός και στο FP3 του GP Μεξικού, με τη Mercedes-AMG να δείχνει να έχει το ταχύτερο μονοθέσιο μέχρι τώρα.

Η Mercedes-AMG φαίνεται να «θέτει» σοβαρή υποψηφιότητα για την pole position, με τον George Russell να είναι και πάλι ταχύτερος όλων, ενώ ο teammate του, Lewis Hamilton, ακολουθούσε. Ο καιρός παρέμεινε ηλιόλουστος στο Autodromo Hermanos Rodriguez, με τις θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος στους 20 και 38 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα.

Στα πρώτα λεπτά, οι μισοί περίπου οδηγοί επιχείρησαν να συμπληρώσουν τα πρώτα τους χιλιόμετρα στο FP3, είτε με soft είτε με medium ελαστικά. Ο Leclerc σημείωσε, στο πρώτο δεκάλεπτο, τον ταχύτερο χρόνο με 1:20.487 και ο Hamilton ακολουθούσε μόλις στα 0,018s πίσω του. Οι Bottas και Schumacher βρίσκονταν στις θέσεις 3 και 4 αντίστοιχα. Ο Sainz, στη δεύτερή του απόπειρα, κατέβηκε στο 1:19.884, παίρνοντας την πρώτη θέση, με τον Perez να ανεβαίνει στη 2η θέση στα 0,354s πίσω του.

Ο Russell, με τη σειρά του, κινήθηκε ακόμα ταχύτερα, με τη Mercedes-AMG να βρίσκεται στην κορυφή με χρόνο 1:19.405. Όλοι οι χρόνοι που αναφέρθηκαν παραπάνω έγιναν με soft ελαστικά. Παράλληλα, ο Perez βελτίωσε, ανέβηκε στη 2η θέση, όμως είχε απόσταση 0,461s από το χρόνο του Russell. Πλησιάζοντας προς το μέσο της περιόδου, ο Verstappen τέθηκε επικεφαλής της κατάταξης, γυρνώντας στο 1:19.296, για να κινηθεί λίγο αργότερα ταχύτερα κατά 0,178s. 

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix ΗΠΑ με καλεσμένο τον Πάνο Σεϊτανίδη. 

Στην τελευταία προσομοίωση των κατατακτηρίων, αρχικά η Mercedes-AMG βελτίωσε αισθητά τους χρόνους της. Ο Russell έπεσε στο 1:18.399, με το Hamilton να έπεται στη 2η θέση στα 0,144s μακριά του. Η Ferrari στο τελευταίο πεντάλεπτο είχε το Leclerc στην 4η και το Sainz στην 6η θέση μόλις, με μεγάλη απόσταση από την κορυφή. Αυτές ήταν και οι τελευταίες αξιοσημείωτες αλλαγές της κατάταξης.

Ο George Russell με Mercedes ήταν ταχύτερος όλων με χρόνο 1:18.399, με τον teammate του, Lewis Hamilton, να ακολουθεί με διαφορά 0,144s. Η Red Bull Racing είχε το Max Verstappen (+0,477s) στην 3η και το Sergio Perez (+0,842s) στην 5η θέση. Η Scuderia Ferrari κατέλαβε, με τους Charles Leclerc (0,724s) και Carlos Sainz (+0,902s) τις θέσεις 4 και 6 αντίστοιχα.

Ο Lando Norris (McLaren) ήταν στην 7η θέση, με το Valtteri Bottas με Alfa Romeo να έπεται στην 8η. Ο Yuki Tsunoda με Alpha Tauri βρέθηκε στην 9η θέση, με τον Alex Albon με Williams να ολοκληρώνει την πρώτη δεκάδα. Η Alpine ήταν οριακά εκτός αυτής, έχοντας τους Esteban Ocon και Fernando Alonso στις θέσεις 11 και 13 αντίστοιχα. Ανάμεσά τους βρισκόταν ο Zhou Guanyu με Alfa Romeo στη 12η θέση.

Ο Daniel Ricciardo με McLaren ήταν στη 14η θέση, με τον Pierre Gasly με Alpha Tauri να έπεται στη 15η θέση. Αμφότεροι ήταν αρκετά πίσω από τους teammates τους. Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Lance Stroll (Aston Martin), Mick Schumacher (Haas), Nicholas Latifi (Williams), Sebastian Vettel (Aston Martin) και ο Kevin Magnussen (Haas).

Αποτελέσματα FP3 GP Μεξικού 

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles