spot_img

Wolff: «Μικρή η ποινή της Red Bull»

Στη Mercedes δεν είναι ευχαριστημένοι με την ποινή που δέχθηκε η Red Bull Racing για την παραβίαση των οικονομικών κανονισμών της Formula 1 το 2021.

Το μεγάλο θέμα των ημερών στον κόσμο της Formula 1, δεν είναι άλλο από την παραβίαση του budget cap από τη Red Bull Racing το 2021. Στο πλαίσιο του Grand Prix Μεξικού, γνωστοποιήθηκε πως η αυστριακή ομάδα έλαβε τιμωρία από την FIA που περιελάμβανε χρηματικό πρόστιμο 7 εκατομμυρίων δολαρίων και μείωση στο χρόνο δοκιμών στην αεροδυναμική σήραγγα και το CFD για τους επόμενους 12 μήνες.

Οι πρώτες αντιδράσεις

Τις τελευταίες εβδομάδες οι αντίπαλες ομάδες της Red Bull Racing ζητούσαν απόλυτη διαφάνεια και μεγάλη ποινή για την παραβίαση των οικονομικών κανονισμών. Με την απόφαση της FIA να είναι πλέον επίσημη, ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Τότο Βολφ, θέλησε να σχολιάσει τις συνέπειες που θα έχει στην ομάδα του Μίλτον Κινς.

«Η ποινή για εμάς είναι πολύ μικρή. Για τη δική τους πλευρά ίσως να μοιάζει μεγάλη ποινή. Πιστεύω πως οποιαδήποτε μείωση χρόνου στην αεροδυναμική σήραγγα θα έχει συνέπειες. Σε αυτό το χρονικό σημείο είναι δύσκολο να πούμε πόσο μεγάλες θα είναι. Πιστεύω σε απόλυτους αριθμούς, τα 7 εκατομμύρια δολάρια πρόστιμο είναι ένα μεγάλο ποσό. Αλλά κοιτώντας τη μεγαλύτερη εικόνα αναφορικά με τη Red Bull, την επένδυση που κάνουν στον τομέα των κινητήρων και στην ίδια την ομάδα, τότε βλέπουμε πως δεν είναι μεγάλο ποσό», ανέφερε ο Αυστριακός.

Ακούστε  την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix ΗΠΑ και καλεσμένο τον Πάνο Σεϊτανίδη. 

Οι κανόνες είναι για όλους

Σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με το πώς εξέλαβε τις εξηγήσεις που έδωσε ο Κρίστιαν Χόρνερ επί του θέματος, ο Βολφ απάντησε: «Συνολικά 9 ομάδες συμμορφώθηκαν με τους κανονισμούς κι έμειναν κάτω από το όριο δαπανών. Είμαστε σε ένα σπορ που υπάρχουν οριακά κέρδη απόδοσης, όλα τα άλλα είναι φλυαρίες. Δεν υπάρχει κανένας ελαφρυντικός παράγοντας».

Επιπλέον ο 50χρονος πιστεύει ότι η ποινή της RBR θα γίνει παράδειγμα προς αποφυγή: «Όσον αφορά το αποτέλεσμα των ποινών, πιστεύω πως θα αποτρέψουν κάτι τέτοιο στο μέλλον. Η μεγαλύτερη συνέπεια μπορεί να είναι η ζημιά στη δημοφιλία μιας ομάδας και καμία δεν θα ήθελε να βρεθεί στη θέση αυτή γιατί ζούμε σε έναν κόσμο διαφάνειας και συμμόρφωσης με τους κανονισμούς. Οι μέτοχοι ή οι εταίροί μας απαιτούν συμμόρφωση με τους κανόνες και από στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό δεν ισχύει πλέον για τους εμπλεκόμενους».

Τα εύσημα στην FIA

Από την έκβαση της όλης ιστορίας, ο Βολφ κρατά και αρκετά θετικά: «Αυτό που θεωρώ θετικό είναι η ισχυρή αστυνόμευση. Δεν κρύφτηκε τίποτα κάτω από το χαλί. Η FIA έμεινε πιστή στη διαδικασία της. Νομίζω ότι παρόλο που η διοίκηση έχει τεθεί σε λειτουργία εδώ και μόνο 10 μήνες, είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπουμε τα πράγματα να εκτελούνται. Άσχετα αν πρόκειται για μικρή ή μεγάλη παράβαση, πρόκειται για μία παράβαση των κανονισμών κι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται».

Από τη μεριά της, η Mercedes έχει στραμμένη την προσοχή της στο 2023, όπου σκοπεύει να επιστρέψει στην κορυφή της Formula 1.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles