spot_img

GP Μεξικού QP: Εμφατική pole για τον Verstappen

O Max Verstappen ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο QP του GP Μεξικού, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο μπροστά από τις δύο Mercedes-AMG W13.

Οι κατατακτήριες του GP Μεξικό πρόσφεραν μάχη ανάμεσα σε δύο ομάδες για την pole position, με το Max Verstappen να κερδίζει τους οδηγούς της Mercedes-AMG.

Η Mercedes-AMG φάνταζε απειλή για την pole position στο Autodromo Hermanos Rodriguez, δείχνοντας μεγάλη βελτίωση στον ένα γύρο. Αυτή, ωστόσο, δεν ήταν αρκετή για να σταματήσει την «επέλαση» του Max Verstappen. Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής κατάφερε να πετύχει έναν ιδανικό γύρο και έφερε τη Red Bull Racing στην πρώτη θέση για την εκκίνηση του GP Μεξικό. Ο Ολλανδός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:17.775 και αποτέλεσε τον 11ο κάτοχο της pole position στις ισάριθμες τελευταίες επισκέψεις της Formula 1 στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής.

Η Mercedes-AMG είχε τον George Russell (+0,304s) στη 2η και το Lewis Hamilton (+0,309s) στην 3η θέση, με τους δύο να έχουν μόλις 0,005s απόσταση μεταξύ τους! Ο Sergio Perez με Red Bull Racing δε διεκδίκησε την πρώτη θέση με αξιώσεις μπροστά στους συμπατριώτες του, μένοντας στην 4η θέση. 

Για τη Scuderia Ferrari αυτές ήταν οι δυσκολότερες κατατακτήριες της σεζόν. Ο Carlos Sainz περιορίστηκε στην 5η θέση και ο Charles Leclerc στην 7η. Αντίθετα, εντυπωσιακός ήταν ο Valtteri Bottas με Alfa Romeo, που σκαρφάλωσε στην 6η θέση. Ο Lando Norris με McLaren βρέθηκε στην 8η θέση, με την Alpine να έχει τους Fernando Alonso και Esteban Ocon στις θέσεις 9 και 10 αντίστοιχα.

Ο Daniel Ricciardo (McLaren) ήταν στην 11η θέση, καθώς του έλειπαν 0,053s από την πρόκριση στο Q3, με τον Zhou Guanyu με Alfa Romeo να έπεται στη 12η θέση. Αρνητική ήταν η εξέλιξη των κατατακτηρίων για την Alpha Tauri, με το Yuki Tsunoda να βρίσκεται μπροστά από τον Pierre Gasly στις θέσεις 13 και 14 αντίστοιχα. Ο Kevin Magnussen με Haas ήταν στη 15η θέση, με το Δανό να έχει και ποινή 5 θέσεων στη σειρά εκκίνησης του GP Μεξικό.

Ο teammate του, Mick Schumacher, έμεινε εκτός από το Q1, μένοντας στη 16η θέση. Η Aston Martin απογοήτευσε, καθώς είχε τους Sebastian Vettel και Lance Stroll στις θέσεις 17 και 18 αντίστοιχα, με το Vettel να σημειώνει ίδιο χρόνο με το Schumacher. Το έκανε, όμως, αργότερα από το νεαρό συμπατριώτη του και ήταν πίσω του. Η Williams δεν έκανε κάποια υπέρβαση, με τους Alex Albon και Nicholas Latifi να είναι τα πιο αργά μονοθέσια της διαδικασίας.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP ΗΠΑ και καλεσμένο τον Πάνο Σεϊτανίδη. 

Q1

Ο καιρός συνέχισε να είναι αίθριος στην πόλη του Μεξικό, με τις θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος να ανεβαίνουν στους 24 και 49 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα.

Οι οδηγοί βγήκαν σταδιακά στην πίστα με soft ελαστικά, με τους χρόνους να είναι ιδιαίτερα αργοί στις πρώτες προσπάθειες. Ο Leclerc αρχικά έθεσε το ρυθμό με χρόνο 1:19.505, με τον Perez να είναι δεύτερος στα 0,903s. Η πλειοψηφία των οδηγών δυσκολευόταν να βρει πρόσφυση. Ο Verstappen ανέβηκε στην κορυφή με χρόνο 1:19.222, ο Hamilton βρέθηκε στην 3η και ο Sainz στην 4η θέση.

Αναφορικά με την ουρά της κατάταξης, η τελική πεντάδα είχε τους Schumacher, Albon, Vettel, Magnussen και Latifi. Παράλληλα, ο Bottas είχε ανέβει στην 3η θέση. Ο Schumacher είδε το χρόνο του να διαγράφεται για παραβίαση ορίων της πίστας κι έπεσε εκ νέου στη 17η θέση, με το Stroll να είναι μπροστά του και τους Albon, Vettel και Latifi να είναι οι τελευταίοι τρεις στην κατάταξη.

Στην κορυφή, ο Hamilton σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο με 1:19.169, ενώ η πεντάδα που αποκλείστηκε από τη συνέχεια των κατατακτηρίων ήταν η ίδια με λίγο νωρίτερα. Αυτοί που δε συνεχίζουν στο Q2, συνεπώς, είναι οι Schumacher, Vettel, Stroll, Albon και Latifi.

Q2

Μετά από μία μικρή καθυστέρηση, οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα με νέο σετ soft ελαστικών, εκτός από τη Scuderia Ferrari και τους Perez και Magnussen, που είχαν χρησιμοποιημένο.

Αρχικά, ο Hamilton σημείωσε χρόνο στο 1:18.552, με το Russell να υστερεί μόλις κατά 0,013s. Ο Verstappen ήταν στην 3η θέση, στα 0,382s μακριά από την κορυφή. Ο Bottas ανέβηκε και πάλι στην 3η θέση, ενώ η Scuderia Ferrari είχε τους Leclerc και Sainz μόλις στις θέσεις 6 και 8 αντίστοιχα. Στις θέσεις εκτός δεκάδας βρίσκονταν οι Tsunoda, Perez, Zhou, Gasly και Magnussen.

Ο Μεξικανός ήθελε να μπει στο Q3 πάση θυσία στις κατατακτήριες μπροστά στους συμπατριώτες του και βρισκόταν μόνος του στην πίστα. Σύντομα, έκανε τον 3ο χρόνο, έχοντας διαφορά μόλις 0,063s από την κορυφή, με το Ricciardo να πέφτει στην 11η θέση. Ο Sainz ανέβηκε στη 2η θέση και ο Verstappen στην 4η, παρόλο που είχε μόλις 0,014s από τον πρώτο χρόνο!

Στις θέσεις 11 και 15, οι οποίες δε δίνουν «εισιτήριο» στο Q3, παρέμειναν οι Ricciardo, Zhou, Tsunoda, Gasly και Magnussen.

Q3

Από τα πρώτα λεπτά οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα, με τους Ocon και Norris να έχουν χρησιμοποιημένο σετ soft ελαστικών, οι υπόλοιποι νέο. Ο Alonso έμεινε, στο ξεκίνημα, στα pit. Ο Verstappen ήταν ο πρώτος που έσπασε το «φράγμα» του 1:18, πέφτοντας στο 1:17.947. Η Mercedes-AMG ακολουθούσε, με το Russell να βρίσκεται στα 0,132s, ενώ ο χρόνος του Hamilton διαγράφηκε, λόγω παραβίασης ορίων πίστας. Ο Perez ήταν στην 3η θέση, ενώ η Ferrari είχε τους Sainz και Leclerc στις θέσεις 4 και 6 αντίστοιχα. Ανάμεσά τους ήταν ο Bottas στην 5η θέση. Ο Norris ανέβηκε στην 7η και ο Ocon στην 8η θέση, με τον Alonso να ολοκληρώνει την προσπάθειά του και να ξεπερνά και τους δύο (7η θέση).

Η τελευταία προσπάθεια πραγματοποιήθηκε με όλους τους οδηγούς να χρησιμοποιούν νέο σετ soft ελαστικών και τον Alonso να επιλέγει την παραμονή στα pit. Ο Verstappen βελτίωσε ακόμα περισσότερο το χρόνο του, κατεβαίνοντας στο 1:17.775, με τους Russell και Hamilton να χωρίζονται μόλις για 0,005s στις θέσεις 2 και 3. Ο Perez ήταν στην 4η θέση, με τη Ferrari να έχει το Sainz στην 5η και το Leclerc στην 7η θέση και τον Bottas να βρίσκεται ανάμεσά τους στην 6η θέση. Ο Norris ανέβηκε στην 8η θέση, ο Alonso έπεσε στην 9η θέση, ενώ ο Ocon έπεσε στη 10η.

Αποτελέσματα QP GP Μεξικού

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles