spot_img

GP Μεξικού: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου

Η αγωνιστική δράση στη Formula 1 συνεχίζεται χωρίς διακοπή και αυτό το τριήμερο με το GP Μεξικού, με το αναλυτικό πρόγραμμα να ακολουθεί.

Το GP ΗΠΑ αποτελεί παρελθόν, με τη Red Bull Racing να εξασφαλίζει το Πρωτάθλημα κατασκευαστών, επιστρέφοντας στην κορυφή μετά από 9 χρόνια. Οι ομάδες και οι οδηγοί μεταφέρονται νοτιότερα, όχι σε πολύ μεγάλη απόσταση, στη γειτονική χώρα του Μεξικό. Επόμενος σταθμός της Formula 1 είναι το Autodromo Hermanos Rodriguez, την πίστα που βρίσκεται στην πρωτεύουσα, την πόλη του Μεξικό. Πρόκειται για τον τρίτο από το τέλος «σταθμό» του προγράμματος, αλλά και τον προτελευταίο στην αμερικάνικη ήπειρο.

Το GP Μεξικό είναι ένας θεσμός με αρκετά μεγάλη ιστορία στη Formula 1, με τον πρώτο ανεπίσημο αγώνα να διεξάγεται το 1962. Από το 1963 αποτελεί μέρος του προγράμματος του αθλήματος, με την πίστα τότε να έχει την ονομασία «Magdalena Mixhuca», καθώς στεγάζεται στο Ολυμπιακό πάρκο στη νοτιοανατολική πλευρά της πόλης. Ωστόσο, ο θάνατος του Pedro Rodriguez το 1971 προκάλεσε την απομάκρυνσή του από το πρόγραμμα, με τον τελευταίο αγώνα να γίνεται το 1970. Με δεδομένο και το θάνατο του Ricardo Rodriguez, αδερφού του Pedro, το 1962, η πίστα πήρε το όνομά τους, το οποίο και διατηρεί μέχρι σήμερα.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με καλεσμένο τον Πάνο Σεϊτανίδη. 

Ο αγώνας επανήλθε το 1986 και παρέμεινε στο πρόγραμμα μέχρι το 1992, για να επιστρέψει το 2015 και να συνεχίζει μέχρι σήμερα τη διεξαγωγή του. Εξαίρεση ήταν το 2020, όταν και ματαιώθηκε ο αγώνας λόγω της πανδημίας Covid-19. Το Autodromo Hermanos Rodriguez έχει μήκος 4,304 χιλιόμετρα και στην επιστροφή του στη Formula 1 είχε μία μεγάλη αλλαγή στη χάραξή της. Η θρυλική οβάλ τελευταία στροφή Peraltada καταργήθηκε, με τα μονοθέσια πλέον να διασχίζουν το στάδιο που βρίσκεται σε εκείνο το σημείο, πριν ολοκληρώσουν το γύρο τους.

Στον τομέα της στατιστικής για το GP Μεξικό, ο Max Verstappen μετρά τις περισσότερες νίκες, καθώς έχει σημειώσει 3. Ακολουθούν με δύο νίκες οι Jim Clark, Alain Prost, Nigel Mansell και Lewis Hamilton. Παράλληλα, στους κατασκευαστές τις περισσότερες επιτυχίες έχουν αρκετές ομάδες. Οι Lotus, McLaren, Williams, Mercedes και Red Bull Racing έχουν κερδίσει τρεις φορές, με τη Ferrari να έχει δύο νίκες.

Η μετάδοση όλων των περιόδων του τριημέρου του GP Μεξικό θα πραγματοποιηθεί τόσο από τη δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ Sports, ΕΡΤ 2), όσο και από τη συνδρομητική (Cosmote Sports 5).

Πρόγραμμα F1, GP Μεξικού

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου

21:00-22:00 | 1η περίοδος ελεύθερων δοκιμών (FP1)

Σάββατο 29 Οκτωβρίου

00:00-01:30 | 2η περίοδος ελεύθερων δοκιμών (FP2)

20:00-21:00 | 3η περίοδος ελεύθερων δοκιμών (FP3)

23:00-00:00 | Κατατακτήριες δοκιμές (Qualifying)

Κυριακή 30 Οκτωβρίου

22:00-00:00 | Αγώνας (Race)

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles