spot_img

Wolff: «Το DNA της Mercedes θα αλλάξει το 2023»

Η Mercedes-AMG έχει προγραμματίσει μεγάλες αλλαγές στο DNA του μονοθέσιο της για το 2023 με στόχο να επιστρέψει στη μάχη του τίτλου την επόμενη σεζόν.

Μέσα στην πιο απογοητευτική σεζόν που βιώνει το γερμανικό εργοστάσιο στην υβριδική εποχή της Formula 1, βλέπει ξαφνικά φως στο τούνελ. Στους τελευταίους αγώνες η ομάδα φαίνεται να έχει καταφέρει να προσδιορίσει την πηγή των προβλημάτων με την W13 E-Performance. Πλέον έχουν δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο εγχείρημα του 2023 ώστε να μην επαναλάβουν τα ίδια λάθη.

Ο επικεφαλής της γερμανικής ομάδας, Toto Wolff, απάντησε στο βασικό ερώτημα που προκύπτει από την φετινή τους παρουσία στην πίστα, εάν δηλαδή σκοπεύουν να παρουσιάσουν ένα νέο αγωνιστικό πακέτο του χρόνου.

«Το DNA του μονοθεσίου θα αλλάξει του χρόνου είναι ξεκάθαρο. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα αλλάξει ολοκληρωτικά η δομή του, αλλά σίγουρα το κομμάτι που αποτελεί το DNA του μονοθεσίου, η αρχιτεκτονική του δομή θα είναι διαφορετική.»

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με καλεσμένο τον Πάνο Σεϊτανίδη.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο κανονισμών, που τέθηκε σε εφαρμογή το 2021, οι ομάδες του grid θα διαθέτουν διαφορετικό χρόνο στην αεροδυναμική σήραγγα ανάλογα με την θέση που τερμάτισαν στο Πρωτάθλημα. Η ομάδα που ολοκληρώνει τη σεζόν στην τελευταία θέση θα έχει τον περισσότερο χρόνο χρήσης ώστε να συλλέξει δεδομένα και όσο προχωράμε προς τα επάνω ο χρόνος μειώνεται.

Ο Wolff τόνισε πως ο κανονισμός αυτός θα είναι ένα από τα πιο δυνατά πλεονεκτήματά τους για το 2023.

«Θα είναι ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα. Το 2021 ήμασταν στην κορυφή κατακτώντας τον τίτλο. Οπότε στο δεύτερο μισό του 2022 είχαμε λιγότερο χρόνο διαθέσιμο στην αεροδυναμική σήραγγα κατά 7% την περίοδο αυτών των δεκαοχτώ μηνών σε σχέση με τη Red Bull και Ferrari. Τώρα τα πράγματα αντιστράφηκαν και θα έχουμε επιπλέον 14% χρόνο καθώς θα τερματίσουμε στην 3η θέση. Οι κανονισμοί σχεδιάστηκαν με αυτό ακριβώς το στόχο και μας δίνεται η δυνατότητα να πάρουμε πίσω το πλεονέκτημα».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles