spot_img

GP Μονακό FP3: Ο Perez σταμάτησε το σερί της Ferrari

Ο Sergio Perez κινήθηκε ταχύτερα όλων στο FP3 του Σαββάτου για το GP Μονακό και επιχειρεί να «σπάσει» την κυριαρχία της ιταλικής ομάδας στις κατατακτήριες.

Ο καιρός εξακολουθούσε να είναι αίθριος, με τις θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος στους 27 και 52 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα. Στα πρώτα λεπτά εμφανίστηκαν περίπου οι μισοί οδηγοί στην πίστα, ενώ χρησιμοποιούνταν και οι τρεις διαθέσιμες γόμες ελαστικών. 

Οι οδηγοί της Ferrari, μετά από δύο γύρους προθέρμανσης των ελαστικών τους (soft), βρέθηκαν στην κορυφή, με τον Charles Leclerc μπροστά από τον Sainz για 0,106s. Ο Max Verstappen κινήθηκε πολύ κοντά στο νέο ταχύτερο γύρο του Leclerc, με τους δυο τους να έχουν απόσταση στην κορυφή μόλις 0,038s και τη Ferrari να διατηρεί την πρωτοπορία. Λίγο μετά τη συμπλήρωση 20 λεπτών στη διαδικασία, ο Μονεγάσκος κινήθηκε ακόμα ταχύτερα, κατεβαίνοντας στο 1:13.434, αρκετά πίσω από το χρόνο του στο FP2.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ισπανίας.

Στις νέες προσπάθειες των οδηγών, οι Sergio Perez και Charles Leclerc έκαναν ακριβώς τον ίδιο χρόνο (1:13.297), με τον Μεξικανό να είναι στην κορυφή, καθώς ολοκλήρωσε νωρίτερα την προσπάθειά του. Ωστόσο, ο οδηγός της Ferrari δεν άργησε να απαντήσει, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:12.885.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, οι οδηγοί βγήκαν για μία τελευταία προσομοίωση των κατατακτηρίων με νέο σετ soft ελαστικών. Η κατάταξη άλλαζε αρκετά, μέχρι την ολοκλήρωση των προσπαθειών από όλες τις ομάδες.

Ο Sergio Perez με Red Bull Racing ήταν ο ταχύτερος οδηγός του FP3, γυρνώντας στο τέλος στο 1:12.476 , με τον Charles Leclerc με Ferrari να βρίσκεται στη 2η θέση, μόλις στα 0,041s πίσω του. Ο Carlos Sainz με Ferrari ήταν στην 3η θέση (+0,370s), με τον Max Verstappen με Red Bull Racing (+0,405s) να συμπληρώνει την πρώτη τετράδα που αναμένεται να μονομαχήσει για την pole position.

Ο Pierre Gasly με Alpha Tauri ήταν στην 5η θέση και ο Lando Norris με McLaren στην 6η θέση. Στην πρώτη δεκάδα βρέθηκε η Mercedes, έχοντας τους Lewis Hamilton και George Russell στις θέσεις 7 και 9 αντίστοιχα. Παράλληλα, ο Kevin Magnussen με Haas τερμάτισε τη διαδικασία στην 8η και ο Fernando Alonso με Alpine στην 10η θέση.

Εκτός δεκάδας, ο Yuki Tsunoda με Alpha Tauri ήταν στην 11η θέση, ακολουθούμενος από τον Mick Schumacher με Haas στη 12η θέση. Η Aston Martin είχε τον Sebastian Vettel στη 13η και τον Lance Stroll στη 18η θέση. Στα χαμηλά παρέμεινε η Alfa Romeo,, με τους Valtteri Bottas και Guanyu Zhou στην 14η και 19η θέση αντίστοιχα. Εξακολουθούσαν να μένουν χαμηλά οι Daniel Ricciardo με McLaren (16η θέση) και Esteban Ocon με Alpine (17η θέση). Στις ίδιες θέσεις περίπου παρέμεινε, τέλος, η Williams, με τον Alex Albon 15ο και το Nicholas Latifi τελευταίο. 

Αποτελέσματα FP3 GP Μονακό

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles