spot_img

GP Μονακό FP3: Ο Verstappen ξανά στην κορυφή, ο Hamilton στις μπαριέρες

Ο Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP3 του GP Μονακό, λίγο πριν τη μάχη των κατατακτηρίων δοκιμών στους στενούς δρόμους του Πριγκιπάτου.

Ταχύτερος στο FP3 ήταν ο Max Verstappen. Ο Ολλανδός της Red Bull Racing, σημείωσε το 1:12,776 με τη μαλακή γόμα ελαστικών και ήταν 0,073 δευτ. ταχύτερος του teammate του, Sergio Perez. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Lance Stroll της Aston Martin, με τον Καναδό να σημειώνει μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική επίδοση, ένα δέκατο του δευτερολέπτου μακριά από τον Verstappen.

Στην 4η θέση της κατάταξης ήταν ο Carlos Sainz, ο ταχύτερος οδηγός της Scuderia Ferrari και πάλι. Η ιταλική ομάδα έχασε έδαφος από την κορυφή στο FP3, σε μια διαδικασία που δημιούργησε πολλά ερωτηματικά. Εντυπωσιακός για μία ακόμη φορά ήταν ο Lando Norris της McLaren με την 5η θέση, ενώ 6ος ήταν ο Pierre Gasly της Alpine.

Στην 8η θέση μόλις ήταν ο Charles Leclerc με τη δεύτερη SF-23, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Lewis Hamilton, Esteban Ocon και Valtteri Bottas. Η πλειονότητα των οδηγών δεν έκανε γρήγορη προσπάθεια στο τέλος, λόγω του Virtual Safety Car που προκάλεσε ο Kevin Magnussen και της κόκκινης σημαίας που ακολούθησε λίγο πριν τη λήξη του FP3.

Ακούστε την εκπομπή/podcast, Slipstream, με τις προβλέψεις μας για το GP Μονακό.

Όπως έγινε στο FP1 και στο FP2, η κόκκινη σημαία έκανε την εμφάνισή της. Ο Lewis Hamilton έχανε τον έλεγχο στη στροφή 4 και χτύπησε την ανανεωμένη W14 του στις προστατευτικές μπαριέρες. Ο Βρετανός είχε μόλις σημειώσει το ταχύτερο πρώτο κομμάτι της διαδρομής. Το ατύχημα ήταν παράξενο, καθώς έσπασε την εμπρός ανάρτησή του στη μπαριέρα και το μονοθέσιο κόλλησε σε εκείνο το σημείο και η διαδικασία δεν συνεχίστηκε. Ευτυχώς για τον ίδιο και την ομάδα του, η ζημιά φαίνεται να είναι μικρή.

Το γεγονός πως δεν συνεχίστηκε η διαδικασία ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς οι οδηγοί δεν είχαν την ευκαιρία να κάνουν δοκιμαστικές εκκινήσεις.

H δράση συνεχίζεται στις 17:00 ώρα Ελλάδος με τις κατατακτήριες δοκιμές.

Αποτελέσματα FP3 GP Μονακό

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles