spot_img

GP Μπαχρέιν FP3: Αλλαγή με Verstappen στη κορυφή

Ο Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη τελευταία περίοδο δοκιμών του GP Μπαχρέιν, μπροστά από τις Mercedes.

O Ολλανδός μπήκε στη διαδικασία με στόχο να προετοιμαστεί καλύτερα για την διαδικασία των κατατακτηρίων. Με τη soft γόμα στα τελευταία λεπτά, έγραψε το 1:28.355. Ο χρόνος ήταν ο ταχύτερος που έχουμε δει μέχρι στιγμής στο Sakhir και άφησε τον Lewis Hamilton στη 2η θέση.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 28 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Βρετανός έμεινε 0.263s πίσω από την RB16, όμως υπάρχουν ερωτηματικά σχετικά με τα φορτία καυσίμου. Από τα ταχύτερα περάσματα, φάνηκε πως η W11 είχε περισσότερα καύσιμα. Ο Valtteri Bottas έμεινε στην  3η θέση με την δεύτερη Mercedes, μπροστά από τον Alex Albon.

H διαφορά των Mercedes και Red Bull ήταν τεράστια από τους υπόλοιπους. Ο Carlos Sainz έμεινε στην 5η θέση, πάνω από 1s μακριά από τη κορυφή. Ακολούθησε και πάλι στην 6η θέση ο Pierre Gasly με την Alpha Tauri. Ο Lando Norris ακολούθησε και πάλι, μπροστά από τον Daniil Kvyat. Οι δύο Racing Point έκλεισαν τη πρώτη 10άδα, με τον Perez να μην κάνει καλό χρόνο.

Ακούστε την εκπομπή για την F1, “Slipstream”, με το preview του GP Μπαχρέιν.

Όλοι οι οδηγοί έγραψαν την ταχύτερη επίδοση τους με τη soft γόμα ελαστικών. Η διαφορά όμως των McLaren, Alpha Tauri, Racing Point, Renault, Ferrari και Alfa Romeo είναι στο μισό δευτερόλεπτο.

Εκτός 10άδας είδαμε τις Renault για πρώτη φορά στο τριήμερο, παίρνοντας τις θέσεις 11 και 12. Οι δύο Ferrari που κυριάρχησαν το 2019 δεν πήραν ούτε ένα Τοπ 10. Ο Charles Leclerc από τη μεριά του όμως, έκανε λάθος στη τελευταία στροφή.

Στη μάχη για το ποια ομάδα δεν θα ήταν πιο αργή, μπροστά ήταν η Williams. O George Russell πήρε την 16η θέση και ήταν 0.097s ταχύτερος του Romain Grosjean.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η πρόσφυση βελτιώθηκε σε σχέση με την Παρασκευή στη πίστα. Η θερμοκρασία ήταν ελάχιστα πιο υψηλή, όμως οι συνθήκες δεν ήταν αντιπροσωπευτικές. Οι κατατακτήριες θα διεξαχθούν υπό το φως των προβολέων και αναμένεται να δούμε μια άλλη εικόνα. Το σίγουρο είναι πως η φθορά θα παίξει ρόλο, ενώ οι Mercedes και Red Bull θα επιχειρήσουν να περάσουν στο Q3 με τη medium γόμα.

Αποτελέσματα FP3 GP Μπαχρέιν

Δείτε τα GP Ουγγαρίας και Κίνας για το eSports Πρωτάθλημα του automotonews.gr, F1 Greek Mini Series.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles