spot_img

GP Μπαχρέιν FP3: Ο Sainz έφερε τη Ferrari στην κορυφή

Ο ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP3 του GP Μπαχρέιν και πλέον είναι όλα έτοιμα για την πρώτη μάχη pole position της φετινής χρονιάς.

H ημέρα των πρώτων κατατακτήριων δοκιμών της Formula 1 στο 2024 έφτασε, με τη δράση να έχει ως… αφετηρία το FP3 του Grand Prix Μπαχρέιν. Ομάδες και οδηγοί έκαναν την τελευταία τους πρόβα, με το πρόγραμμά τους να περιλαμβάνει αξιολόγηση στο στήσιμο των μονοθεσίων για το υπόλοιπο τριήμερο.

Ταχύτερος στο FP3 ήταν ο Carlos Sainz της Scuderia Ferrari. O Ισπανός με τη μαλακή γόμα ελαστικών έθεσε το 1:30,824 στο τέλος της διαδικασίας και έβαλε το όνομά του στα φαβορί για την επίτευξη της pole position αργότερα μέσα στη μέρα. Ο χρόνος του ήταν αρκετός ώστε να αφήσει στη 2η θέση τον Fernando Alonso με την Aston Martin AMR24 για 0,141 δευτερόλεπτα. Τρίτος ήταν ο Max Verstappen της Red Bull Racing, o οποίος δεν έδειξε άνετος στην υποστροφική RB20 και έμεινε δύο δέκατα του δευτερολέπτου μακριά από την κορυφή.

Ο Charles Leclerc είχε κακό πρώτο τομέα της πίστας στον καλύτερο γύρο του κι έμεινε 4ος, μπροστά από τον Lando Norris που έκανε λάθος φρενάρισμα και πλασαρίστηκε 5ος με τη McLaren MCL38. O George Russell ήταν ο ταχύτερος οδηγός για λογαριασμό της Mercedes-AMG, που δεν έδειξε την ταχύτητα της Πέμπτης.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών του Μπαχρέιν και τις προβλέψεις μας για τη νέα σεζόν. Ακούστε τη στο παρακάτω βίντεο. 

Ο Oscar Piastri ήταν 7ος μπροστά από τον Sergio Perez με τη δεύτερη RB20. O Nico Hulkenberg εντυπωσίασε και πάλι με τη Haas έχοντας τον 9ο ταχύτερο γύρο. Την πρώτη 10άδα έκλεισε ο Lance Stroll με τη δεύτερη AMR24.

Οι διαφορές είναι αρκετά μικρές ανάμεσα στους οδηγούς με τους πρώτους 14 να χωρίζονται κατά μόλις οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου.

Ακολουθούν οι κατατακτήριες δοκιμές στις 18:00 ώρα Ελλάδος που θα ορίσουν το grid του αυριανού αγώνα.

Αποτελέσματα FP3 GP Μπαχρέιν

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles