spot_img

GP Μπαχρέιν QP: Σαν να μην πέρασε μια μέρα

Ο Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο QP του GP Μπαχρέιν κατακτώντας την πρώτη pole position της Formula 1 στο φετινό πρωτάθλημα.

Με τον καλύτερο τρόπο εξελίχθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Μπαχρέιν για τον Max Verstappen. O Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing εκανε το καθήκον του και κατέκτησε την pole position για την αυριανή πρεμιέρα της σεζόν της Formula 1. Με αυτή του την επίδοση, έφτασε τις 33 pole position στο σπορ, όσες οι Jim Clark και Alain Prost.

Στη 2η θέση ήταν ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari. O Μονεγάσκος δεν είχε καλή επίδοση στο τέλος του Q3 κι έμεινε δύο δέκατα του δευτερολέπτου μακριά από τον Verstappen. Τρίτος αύριο θα εκκινήσει ο George Russell της Mercedes-AMG, o οποίος έκανε έναν εντυπωσιακό χρόνο με τη νέα W15.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών του Μπαχρέιν και τις προβλέψεις μας για τη νέα σεζόν. Ακούστε τη στο παρακάτω βίντεο. 

Q1

Με το που άνοιξε το pitlane στην πίστα του Μπαχρέιν, κάτω από τα φώτα των προβολέων, οι δύο Ferrari ήταν από τα πρώτα μονοθέσια που βγήκαν στην πίστα, φορώντας τα μεσαία ελαστικά της Pirelli, και ανέβηκαν στις πρώτες θέσεις της κατάταξης, μπροστά από τις δύο Alpine, που αργότερα έγιναν μία, αφού ο χρόνος του Gaslyακυρώθηκε λόγω παραβίασης των ορίων της πίστας.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, βγήκαν και οι υπόλοιποι οδηγοί, όλοι τους όμως με τη μαλακή γόμα των ελαστικών. Φυσιολογικά, οι πρώτες θέσεις άλλαξαν χέρια αρκετές φορές, μέχρι να στρογγυλοκαθίσει στην κορυφή ο Sainz μπροστά από τους Φερστάπεν και Νόρις.

Με τις διαφορές να είναι μικρές και την πρόσφυση της πίστας να βελτιώνεται διαρκώς, στα τελευταία λεπτά επικράτησε φρενίτιδα, καθώς όλα τα μονοθέσια, εκτός από του Sainz, βγήκαν στην πίστα για να προσπαθήσουν οι οδηγοί να βελτιώσουν το χρόνο τους. Το ζητούμενο ήταν βέβαια η αποφυγή των πέντε τελευταίων θέσεων, που οδηγούσαν σε αποκλεισμό.

Τελικά, οι οδηγοί που αποκλείστηκαν ήταν οι Bottas, Zhou, Sargeant, Ocon και Gasly.. Τραγικό ξεκίνημα για την Alpine, άσχημο επίσης για τη Sauber. Το πραγματικά εντυπωσιακό όμως ήταν ότι η διαφορά από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο ήταν μόλις ένα δευτερόλεπτο και κάτι… ψιλά.

Q2

Στο δεύτερο σκέλος τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο σοβαρά, καθώς όλοι συνειδητοποιούσαν ότι εκτός από την ταχύτητα παίζει σημαντικό ρόλο και σε ποιο χρονικό σημείο βρίσκεται κάποιος στην πίστα. Έτσι, στο ξεκίνημα υπήρξε ένα αρκετά μεγάλο κενό διάστημα, μέχρι να αποφασίσουν οι οδηγοί να βγουν από τα γκαράζ τους.

Όταν όμως άρχισαν να μπαίνουν οι χρόνοι στον πίνακα, οι πρωταθλητές έκαναν την πρώτη τους ηχηρή δήλωση. Ο Max Verstappen στην πρώτη χρονομετρημένη προσπάθεια ήταν πάνω από μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος από τον δεύτερο, που δεν ήταν άλλος από τον ομόσταβλό του στη Mercedes, τον Sergio Perez.

Όλοι έκαναν φυσικά και δεύτερη γρήγορη προσπάθεια, στην οποία η Ferrari έδειξε για πρώτη φορά τις πραγματικές της δυνατότητες, με τον Charles Leclerc να ανεβαίνει στην πρώτη θέση της κατάταξης και τον Carlos Sainz στην τριτη, με τον Φερστάπεν ανάμεσά τους. Οι θέσεις του αποκλεισμού και πάλι παίχτηκαν στα κλάσματα του δευτερολέπτου και οι πέντε οδηγοί που δεν κατάφεραν να συνεχίσουν ήταν οι Tsunoda, Stroll, Albon, Ricciardo και Magnussen. Εντυπωσιακός ο Hulkenberg, που πέρασε στη 10άδα με την 6η θέση.

Q3

Όσα έγιναν στα δύο πρώτα σκέλη σήμαιναν ότι κανείς δεν ξεκινούσε το ρείτο και πιο αποφασιστικό με σημαντικό πλεονέκτημα. Οι οδηγοί γνώριζαν ότι πρέπει να είναι γρήγοροι και ταυτόχρονα αλάνθαστοι για να εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή θέση και με αυτό το σκεπτικό βγήκαν από τα γκαράζ τους για την πρώτη τους γρήγορη προσπάθεια.

Σε αυτήν τη διαδικασία το πάνω χέρι πήρε ο Verstappen, ο οποίος ήταν 59 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Leclerc, με τους Russell και Sainz να ακολουθούν σε απόσταση μικρότερη από δύο δέκατα. Με αυτά τα δεδομένα οι οδηγοί επέστρεψαν στα γκαράζ τους, για να προετοιμαστούν για τη δεύτερη και πιο αποφασιστική προσπάθειά τους.

Ένας οδηγός δεν έκανε δύο προσπάθειες αλλά μία, και αυτός ήταν ο Alonso, ο οποίος βγήκε μία φορά στην πίστα, όταν ήταν εντελώς άδεια, και έκανε έναν πολύ καλό χρόνο, που σε εκείνο το σημείο τον έφερε στην 3η θέση.

Ή βελτίωση στο χρόνο ήρθε για πολλούς οδηγούς, αλλά πιο πολύ για τον Verstappen, ο οποίος σφράγισε το ξεκίνημα της νέας σεζόν με την pole position. Ο Leclerc δεν κατάφερε τελικά να τον απειλήσει και περιορίστηκε στη 2η θέση, που όμως του εξασφαλίζει εκκίνηση από την πρώτη σειρά στον αγώνα της Κυριακή. Οι Russell και Sainz θα βρίσκονται πίσω τους, στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα, και ακολούθησαν οι Perez, ALonso, Norris, Piastri, Hamilton και Hulkenberg.

Αποτελέσματα QP GP Μπαχρέιν

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles