spot_img

GP Μπαχρέιν QP: Ο Leclerc με Ferrari στην pole position

Ο Charles Leclerc ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του QP του GP Μπαχρέιν και έφερε τη Scuderia Ferrari στην κορυφή των χρόνων, με τη δέκατη pole position της καριέρας του.

Μετά από μία συναρπαστική μάχη στις κατατακτήριες του GP Μπαχρέιν, η Ferrari θριάμβευσε, με τον Charles Leclerc στην pole position και τον Carlos Sainz στην 3η θέση. Ανάμεσά τους βρέθηκε ο Max Verstappen με Red Bull.

Διαβάστε επίσης: Η FIA παραδέχεται παραβίαση κανονισμών από Masi στο Άμπου Ντάμπι

Η Ferrari ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, όμως ήταν αμφίβολο αν είχε περισσότερη ταχύτητα από τη Red Bull. Μετά από μία συναρπαστική μάχη στην πίστα του Σακχίρ, ο Charles Leclerc (Ferrari) κατέκτησε τη δέκατη pole position στην καριέρα του κάνοντας χρόνο 1:30.558, με τον Max Verstappen (+0,123s) με Red Bull να εκκινεί δίπλα του στη 2η θέση τον αυριανό αγώνα. Ο Carlos Sainz (Ferrari) έδωσε και αυτός μάχη για την pole position, όμως κατέληξε στην 3η θέση με διαφορά 0,129s από τον teammate του. Ο Sergio Perez με Red Bull ήταν αρκετά καλός και κατετάγη στην 4η θέση, με διαφορά 0,363s από την κορυφή.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με τις προβλέψεις του 2022.

Ο Lewis Hamilton περιόρισε τις απώλειες για τη Mercedes, καθώς βρέθηκε εύκολα στην 5η θέση (+0,680s). Πάρα πολύ καλή παρουσία στις κατατακτήριες δοκιμές για τον Valtteri Bottas (Alfa Romeo), ο οποίος κατετάγη 6ος (+1,002s), αλλά και για τον Kevin Magnussen (Haas) που ήταν στην 7η θέση (+1,250s). Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν οι Fernando Alonso (Alpine, +1,637s), George Russell (Mercedes, +1,658s) και Pierre Gasly (AlphaTauri, +1,780s).

Στην 11η θέση κατετάγη ο Esteban Ocon (Alpine), στη 12η θέση βρέθηκε ο Mick Schumacher, με τους δύο οδηγούς να μην περνούν στο Q3, αντίθετα με τον teammate τους. Δεν πήγαν καλά οι κατατακτήριες για τον Lando Norris (McLaren) που περιορίστηκε στη 13η θέση, ο Alex Albon (Williams) βρέθηκε στη 14η θέση και ο Guanyu Zhou τερμάτισε στο Q2 στη 15η θέση.

Στην τελική πεντάδα, έχοντας αποκλειστεί από το Q1, ήταν οι Yuki Tsunoda (16η θέση, AlphaTauri), Nico Hulkenberg (17η θέση, Aston Martin), Daniel Ricciardo (18η θέση, McLaren), Lance Stroll (19η θέση, Aston Martin) και Nicholas Latifi (20ή θέση, Williams).

Q1

Οι θερμοκρασίες στο ξεκίνημα των κατατακτήριων ήταν στους 19,5 βαθμούς Κελσίου στον αέρα και στους 26,1 βαθμούς Κελσίου στο οδόστρωμα.

Στην έναρξη του Q1, η Williams βγήκε στην πίστα με medium ελαστικά, οι υπόλοιποι οδηγοί είχαν soft. Ο Max Verstappen γρήγορα τέθηκε επικεφαλής με χρόνο 1:31.909. Ο Sergio Perez ήταν πίσω του κατά 0,474s, με τη Red Bull να κάνει το 1-2. Η απάντηση του Charles Leclerc δεν άργησε να έρθει, με τον Μονεγάσκο να φέρνει τη Ferrari στην κορυφή με χρόνο 1:31.471, με τον teammate του, Carlos Sainz, να τον ακολουθεί στη 2η θέση με διαφορά 0,096s. 

Οι δύο Mercedes δεν είχαν ανταγωνιστικό χρόνο για την κορυφή, με τον Lewis Hamilton στην 5η και τον George Russell στη 10η θέση. Εντυπωσιακή ήταν η πρώτη προσπάθεια τόσο του Valtteri Bottas (4η θέση, Alfa Romeo), όσο και του Kevin Magnussen (6η θέση, Haas). Η τελική πεντάδα είχε, προσωρινά εκτός τους Lance Stroll & Nico Hulkenberg (Aston Martin), αλλά και τους Daniel Ricciardo (McLaren), Yuki Tsunoda (AlphaTauri) και Nicholas Latifi (Williams).

Ο George Russell έκανε ένα δεύτερο γρήγορο γύρο και ανέβηκε στην 5η θέση, μόλις 0,016 ταχύτερος από τον teammate του, Lewis Hamilton. Στην τελευταία προσπάθεια, ο Kevin Magnussen κατάφερε να κάνει τον 5ο χρόνο, με τον Esteban Ocon ν’ ανεβαίνει στην 6η και τον Pierre Gasly στην 7η θέση. Από την άλλη πλευρά, ο Alex Albon κατάφερε με τη Williams να περάσει στο Q2, αφήνοντας εκτός τον Yuki Tsunoda.

Εκτός συνέχειας έμειναν οι Yuki Tsunoda, Nico Hulkenberg, Daniel Ricciardo, Lance Stroll και Nicholas Latifi.

Q2

Αρκετή δράση από το ξεκίνημα της διαδικασίας, με όλα τα μονοθέσια να βρίσκονται στην πίστα με soft ελαστικά. Οι δύο Red Bull έκαναν προσωρινά στο 1-2, με τον Verstappen να κινείται ταχύτατα στο 1:30.757 και τον Perez στα 0,620s πίσω του. Ο Charles Leclerc μπήκε ανάμεσά τους στη 2η θέση, έχοντας διαφορά 0,599s, εντυπωσιακός ο Kevin Magnussen που σκαρφάλωσε στην 4η θέση, ενώ η Mercedes είχε τον Lewis Hamilton στην 5η και τον George Russell στην 6η θέση. Εκτός της δεκάδας, για την ώρα, βρίσκονταν οι Mick Schumacher, Lando Norris, Pierre Gasly, Guanyu Zhou και Alex Albon.

Στην τελευταία προσπάθεια, οι Ferrari πήγαν στις θέσεις 2 και 3 με τον Sainz μπροστά από τον Leclerc, ενώ οι Mercedes πήγαν σχετικά εύκολα στις θέσεις 5 και 6. Οι Fernando Alonso και Pierre Gasly μπήκαν στη 10άδα, με τον Valtteri Bottas να περνάει στο επόμενο σκέλος για μόλις 0,065s και να αφήνει εκτός συνέχειας τον Esteban Ocon.

Οι οδηγοί που αποκλείστηκαν στο Q2 ήταν οι Esteban Ocon, Mick Schumacher.

Q3

Στα πρώτα λεπτά, βγήκαν οι 7 από τους 10 οδηγούς με soft ελαστικά, χρησιμοποιημένο σετ είχαν οι Mercedes και ο Pierre Gasly. Οι Ferrari ήταν ταχύτατες, με τον Carlos Sainz να είναι οριακά μπροστά από τον Charles Leclerc κατά 0,044s και τον Verstappen να είναι, επίσης, πολύ κοντά στην 3η θέση στα 0,056s. Ο Sergio Perez ήταν στην 4η θέση, με τις Mercedes να βρίσκονται πολύ πίσω στις θέσεις 5 και 6 (Hamilton μπροστά από Russell) και τον Pierre Gasly στην 7η θέση.

Στη δεύτερη προσπάθεια, ο George Russell δεν έκανε πολύ καλό χρόνο κι έπεσε στην 9η θέση, με τον Lewis Hamilton να βελτιώνει σημαντικά το χρόνο του. Παρ’ όλα αυτά, ο Βρετανός έμεινε στην 5η θέση, πίσω από Ferrari-Red Bull. Ο Charles Leclerc έκανε έναν πολύ καλό γύρο και τέθηκε επικεφαλής με 1:30.558, με τον Verstappen να μην μπορεί ν’ απαντήσει. Ο Ολλανδός, πάντως, έφερε τη Red Bull στη 2η θέση στα 0,123s πίσω από τον Μονεγάσκο. Ο Carlos Sainz δεν βελτίωσε και έμεινε στην 3η θέση, με τον Sergio Perez να είναι ελάχιστα πιο γρήγορος και να παραμένει στην 4η θέση. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πολύ καλές προσπάθειες από τους Valtteri Bottas, Kevin Magnussen, οι οποίοι ανέβηκαν στην 6η και 7η θέση αντίστοιχα. Ο Fernando Alonso ανέβηκε στην 8η θέση, με τον Pierre Gasly να τερματίζει στη 10η θέση.

Αποτελέσματα QP – GP Μπαχρέιν

qp

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles