spot_img

GP Ντόχα FP1: Δυναμικό ξεκίνημα Espargaro

O Aleix Espargaro ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στο FP1 του GP Ντόχα, ξεκινώντας εντυπωσιακά το δεύτερο αγωνιστικό τριήμερο.

Ο Ισπανός με την Aprilia δείχνει φέτος πιο διψασμένος από ποτέ. Μαζί του το ίδιο συναίσθημα μοιράζονται οι μηχανικοί του στην ιταλική ομάδα. Στον 11ο από τους 12 γύρους που συμπλήρωσε έγραψε το 1:54.779 και πήρε την 1η θέση στη 45λεπτη διαδικασία. Ο χρόνος του ήταν αρκετός ώστε να εκτοπίσει από εκεί τον Alex Rins της Suzuki, o οποίος ήταν μόλις 0.060s πίσω του. Η μάχη ήταν ιδιαίτερα κλειστή, με τον Maverick Vinales της Yamaha να είναι άλλα 0.025s μακριά στην 3η θέση της σχετικής κατάταξης.

Διαβάστε επίσης: Το νυχτερινό Μονακό επιστρέφει στο Ελληνικό Πρωτάθλημα F1

Ο Jorge Martin είχε ένα εξαιρετικό FP1 στο GP Ντόχα, παίρνοντας την 4η θέση. Έτσι είχαμε τέσσερεις κατασκευαστές μπροστά, με τον Franco Morbidelli να κλείνει την πρώτη 5άδα για την Petronas SRT. Η μεγάλη έκπληξη της πρώτης διαδικασίας ήταν ο Danilo Petrucci με την Tech3 KTM. O Ιταλός έκανε τον 6ο ταχύτερο χρόνο με τα medium ελαστικά, λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο από τη κορυφή. Ακολούθησε ο Fabio Quartararo με την δεύτερη εργοστασιακή Yamaha, μπροστά από τον Πρωταθλητή Joan Mir. O Stefan Bradl ήταν η ταχύτερη Honda στην 9η θέση της κατάταξης, μπροστά από τον Takaaki Nakagami της LCR.

Ακούστε την εκπομπή του automotonews με την ανάλυση του GP Κατάρ

O Luca Marini ήταν 11ος μπροστά από τον Pol Espargaro και την τελευταία Honda του Alex Marquez. Ακολούθησε ο Enea Bastianini, ενώ τη πρώτη 15άδα έκλεισε ο Miguel Oliveira στην εργοστασιακή KTM. Κακό FP1 είχε ο Valentino Rossi με την Petronas SRT, στην 17η θέση μπροστά από ένα τσούρμο Ducati.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

O Jack Miller ήταν μόλις 18ος, με τον Peco Bagnaia στην 20η θέση της κατάταξης της πρώτης περιόδου δοκιμών στο Losail. O Johann Zarco έκλεισε στην τελευταία θέση έχοντας μόλις 9 γύρους στη διαδικασία.

Αποτελέσματα GP Ντόχα FP1

Δείτε το GP ΗΠΑ της Κατηγορίας Pro-Am για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles