spot_img

GP Ολλανδίας FP3: Μεγάλο προβάδισμα ο Verstappen

Ο Max Verstappen πήρε ένα μεγάλο προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του στο FP3 του GP Ολλανδίας, με τον Carlos Sainz να έχει έξοδο και επαφή με τις tech-pro μπαριέρες.

Ο οδηγός της Red Bull Racing Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος της διαδικασίας με χρόνο 1:09.623, με τις Mercedes να τον ακολουθούν με διαφορά πάνω από 0,5s. Ο καιρός ήταν και πάλι ηλιόλουστος, η θερμοκρασία αέρα βρισκόταν περίπου στους 17 βαθμούς και η αντίστοιχη στο οδόστρωμα ήταν στους 27 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε επίσης: Θετικός ο Raikkonen στην Covid-19, χάνει το GP Ολλανδίας, στη θέση του ο Kubica

Στα πρώτα λεπτά, λίγοι οδηγοί έκαναν την εμφάνισή τους. Ο Lewis Hamilton που είχε χάσει έδαφος από το πρόβλημα που αντιμετώπισε στο FP2, οριοθέτησε το ρυθμό με 1:12.010 με soft ελαστικά. Μετά τα 13 λεπτά, στην κορυφή βρέθηκε ο Fernando Alonso με 1:11.996, ο πρώτος που κατέβηκε στο 1:11 στη διαδικασία. Περίπου στα 17 λεπτά ο Sebastian Vettel έχασε τον έλεγχο στην έξοδο της στροφής 10, ευτυχώς για τον ίδιο απέφυγε την επαφή με τις μπαριέρες. Στα επόμενα λεπτά, βγήκαν σχεδόν όλοι οι οδηγοί να κάνουν προσπάθεια με τα medium ελαστικά. Κι ενώ συμπληρώνονταν 20 λεπτά, με την πρώτη 3άδα να είναι Alonso, Leclerc, Perez (όλοι με medium) ήρθε ένα ατύχημα του Carlos Sainz στη στροφή 3.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Βελγίου.

Ακολούθησε διακοπή για περίπου 12 λεπτά. Αργότερα βγήκαν όλοι οι οδηγοί για γρήγορη προσπάθεια. Ο Valtteri Bottas, με soft ελαστικά, βρέθηκε στην κορυφή μόλις για 0,008s με τον Verstappen να είναι πίσω του. Λίγο αργότερα ο Ολλανδός απάντησε κινούμενος 0,417s γρηγορότερα από τον Bottas. Λίγο μετά τη συμπλήρωση 40 λεπτών, ο Alonso επανήλθε στην κορυφή με χρόνο 1:10.670 με τα soft ελαστικά. Ο Lando Norris, που ήταν στην τρίτη θέση, έχασε και αυτός τον έλεγχο στη στροφή 10 χωρίς να έχει ζημιά στο μονοθέσιό του. Στο τέλος βγήκαν όλοι οι οδηγοί με τα soft ελαστικά, ώστε να κάνουν προσομοίωση κατατακτήριων δοκιμών διαμορφώνοντας την τελική κατάταξη.

Στην πρώτη θέση ήταν ο Max Verstappen με χρόνο 1:09.623, ο μοναδικός κάτω από το 1:10. Πίσω του για 0,556s ήταν ο Bottas και μετά ο Hamilton στα 0,794s. Τέταρτη θέση για τον Sergio Perez στα 0,904s πίσω από τον teammate του.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στην πέμπτη θέση ήταν ο Alonso με Alpine, πάνω από 1s πίσω από την κορυφή. Στην 6η θέση ήταν ο Lando Norris με McLaren, ακολουθούμενος από τις δύο Aston Martin των Lance Stroll και Sebastian Vettel. Στη δεκάδα βρέθηκαν οι Charles Leclerc με Ferrari και Pierre Gasly με Alpha Tauri.

Στην 11η θέση ήταν ο Daniel Ricciardo και στη 13η ο Esteban Ocon, αρκετά πιο πίσω από τους teammate τους. Καλό πρόσωπο έδειξε η Williams με τον Latifi στη 12η και τον Russell στη 14η θέση. Ο Antonio Giovinazzi με Alfa Romeo κατετάγη 15ος και ο Carlos Sainz με Ferrari, που σταμάτησε πρόωρα τη διαδικασία, 16ος. Η τελική 4αδα είχε τους Yuki Tsunoda με Alpha Tauri, Nikita Mazepin με Haas, Robert Kubica με Alfa Romeo και Mick Schumacher με Haas.

Αποτελέσματα FP3 GP Ολλανδίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles