spot_img

Θετικός ο Raikkonen στην Covid-19, χάνει το GP Ολλανδίας, στη θέση του ο Kubica

O Kimi Raikkonen δεν θα πάρει μέρος στο GP Ολλανδίας, καθώς βρέθηκε θετικός στην Covid-19 και θα αντικατασταθεί από τον Robert Kubica.

Ο οδηγός της Alfa Romeo, Kimi Raikkonen βρέθηκε θετικός στον Covid-19 και τέθηκε εκτός συνέχειας του GP Ολλανδίας. Τη θέση του, αυτό το Σαββατοκύριακο, θα πάρει ο δοκιμαστής της Alfa Romeo, Robert Kubica. Αυτός θα είναι ο πρώτος αγώνας του Πολωνού μετά το 2019, όταν ήταν οδηγός της Williams. Ο Kubica έχει συμμετάσχει σε ορισμένες περιόδους ελεύθερων δοκιμών το 2021 με την Alfa Romeo, αναμένεται όμως να οδηγήσει σε αγώνα πρώτη φορά για λογαριασμό της.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Από την άλλη μεριά, ο έτερος δοκιμαστής της ομάδας, Callum Ilott δεν ήταν διαθέσιμος ν’ αγωνιστεί στο GP Ολλανδίας. Ο νεαρός Βρετανός βρίσκεται στις ΗΠΑ για δοκιμές IndyCar, ενόψει της συμμετοχής του στο φετινό πρωτάθλημα. Ο ίδιος μέσω των social media είπε «Αυτή είναι η τύχη μου, δεν ήταν προγραμματισμένο να είμαι στην πίστα Zandvoort».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της FIA:

Η FIA, η Formula 1 και η Alfa Romeo Racing ORLEN επιβεβαιώνουν ότι, στο πλαίσιο των PCR test που διεξάγονται για το 2021 GP Ολλανδίας, ο Kimi Raikkonen βρέθηκε θετικός στον Covid-19. Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Covid-19, δε θα συμμετάσχει καθόλου στα υπόλοιπα γεγονότα του αγώνα.

Η Alfa Romeo με σχετική ανακοίνωση είπε, μεταξύ άλλων:

Ο Kimi δεν έχει εκδηλώσει κάποια συμπτώματα. Έχει ήδη τεθεί σε απομόνωση στο ξενοδοχείο. Η ομάδα έχει ήδη ερευνήσει τις κοντινές του επαφές και δεν περιμένει να επηρεαστεί περαιτέρω στο υπόλοιπο του τριημέρου.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το θετικό τεστ Covid-19 για τον Raikkonen έρχεται μόλις 3 ημέρες μετά την ανακοίνωσή του για αποχώρηση από τη Formula 1 στο τέλος του 2021. Οι θεατές περιμένουν πρώτα απ’ όλα ταχεία ανάρρωση για τον ίδιο και την επιστροφή του στις πίστες την τελευταία του σεζόν.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Βελγίου.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles