spot_img

GP Ολλανδίας FP3: Παρέμειναν στην κορυφή Ferrari και Leclerc

Η Ferrari εξακολουθούσε να είναι το ταχύτερο μονοθέσιο και στο FP3 του GP Ολλανδίας, με τον Charles Leclerc στην πρώτη θέση και τους George Russell και Max Verstappen να ακολουθούν.

Στην πίστα του Zandvoort επικρατούσε ηλιοφάνεια, με τις θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος στους 22 και 28 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα.

Η δράση στην πίστα στα πρώτα λεπτά ήταν μηδαμινή, με τον Perez να είναι ο μόνος που είχε σημειώσει χρόνο. Ο Μεξικανός γύρισε στο 1:13.603 με soft ελαστικά, όντας για την ώρα πιο αργός από τη χθεσινή του επίδοση. Ο Verstappen μετά τα πρώτα 10 λεπτά σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:12.309, με τους υπόλοιπους οδηγούς να είναι αρκετά πιο πίσω. Οι Russell και Hamilton ήταν στις θέσεις 2 και 5 αντίστοιχα, ανάμεσά τους βρισκόταν η Ferrari με τους Sainz και Leclerc. Ενώ ο Schumacher σημείωσε τον 3ο χρόνο, ο Verstappen κατέβηκε στο 1:12.196. Η απάντηση του Sainz ήταν κατά 0,721s πιο αργή, με τον Ισπανό να ανεβαίνει στη 2η θέση.

Λίγες στιγμές αργότερα, οι Leclerc και Hamilton ανέβηκαν στις θέσεις 2 και 3 αντίστοιχα, όμως οι διαφορές τους από την κορυφή ξεπερνούσαν τα 0,5s και 0,6s κατά σειρά. Μετά τη συμπλήρωση 35 λεπτών, ξεκίνησε η τελευταία προσομοίωση των κατατακτηρίων για όλες τις ομάδες. Ο Albon ανέβηκε προσωρινά στην 3η θέση, ενώ ο Sainz σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο 1:11.971. Λίγο αργότερα, ο Vettel ανέβηκε στην 3η θέση.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του αγώνα στο Spa.

Ο Leclerc λίγο μετά τη συμπλήρωση 45 λεπτών στο FP3 κατέβηκε στο 1:11.632, με το Russell να σημειώνει άμεσα το 2ο χρόνο, μόλις 0,066s πίσω από τον οδηγό της Ferrari. Ο Hamilton με τη σειρά του ανέβηκε στην 4η θέση, παρόλο που είχε διαφορά 0,458s από τον teammate του, Russell. Αυτές ήταν και οι τελευταίες αξιοσημείωτες αλλαγές στην κατάταξη.

Ο Charles Leclerc με Ferrari, συνεπώς, ήταν στην πρώτη θέση με χρόνο 1:11.632, με τον George Russell (Mercedes) να έπεται στη 2η θέση στα 0,066s. Ο Max Verstappen με Red Bull Racing βρέθηκε στην 3η θέση, όντας κατά 0,161s μακριά από την κορυφή. Ο Carlos Sainz με Ferrari ήταν στην 4η θέση, μπροστά από τους Lewis Hamilton με Mercedes (5η θέση) και Sergio Perez με Red Bull Racing (6η θέση).

Ο Fernando Alonso με Alpine ολοκλήρωσε το FP3 στην 7η θέση, με το Sebastian Vettel με Aston Martin να έπεται στην 8η θέση. Η Haas είχε βελτιωμένη εικόνα, με το Mick Schumacher να βρίσκεται στην 9η θέση και τον Kevin Magnussen λίγο πιο πίσω στην 11η. Ανάμεσά τους στη 10η θέση ήταν ο Lando Norris με McLaren, ενώ ο Lance Stroll με Aston Martin τερμάτισε στη 12η θέση.

Ο Alex Albon με Williams ήταν στη 13η θέση, όντας μπροστά από τον Esteban Ocon με Alpine, που περιορίστηκε στη 14η θέση. Αρνητική ήταν η εικόνα της Alpha Tauri, που είχε τους Pierre Gasly και Yuki Tsunoda στις θέσεις 15 και 16 αντίστοιχα. Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Daniel Ricciardo (McLaren), οι Alfa Romeo των Valtteri Bottas και Zhou Guanyu, καθώς και ο Nicholas Latifi με Williams.

Αποτελέσματα FP3 GP Ολλανδίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles