spot_img

GP Ουγγαρίας FP1: Hamilton στη κορυφή στο 1-2 της Mercedes

Ο Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP Ουγγαρίας και ξεκίνησε με δυναμικό τρόπο το κυνήγι της νίκης νούμερο 86.

Ο Βρετανός έδειξε σε εξαιρετική φόρμα από τη πρώτη στιγμή που πάτησε στην πίστα, η οποία απειλούνταν από τη βροχή. Τα σύννεφα είχαν μαζευτεί πάνω από το Hungaroring, με τις ψιχάλες να είναι έντονες ανά διαστήματα, αλλά να παραμένουν ψιχάλες. Αυτό επέτρεψε την ομαλή διεξαγωγή του FP1 με λάστιχα για στεγνό, στο οποίοι οι δύο Mercedes κυριάρχησαν.

Ο Hamilton ολοκλήρωσε στην 1η θέση με το 1:16.003 χρησιμοποιώντας μάλιστα την hard γόμα ελαστικών και ήταν 0.086s ταχύτερος του Valtteri Bottas, o οποίος χρησιμοποίησε την medium γόμα. Οι δύο οδηγοί της Mercedes φαίνεται πως είχαν ένα πολύ δυνατό πακέτο στα χέρια τους, όμως δεν αποκλείεται να είχαν λιγότερα καύσιμα από το κανονικό, λόγω και των συνθηκών που επικρατούσαν. Παραμένει όμως ένα ερωτηματικό, διότι η διαφορά από τους υπόλοιπους ήταν τεράστια, διότι οι κινητήρες δεν παίζουν τόσο ρόλο, όσο οι γόμες ελαστικών. Ο Sergio Perez έμεινε στην 3η θέση, 0.527s μακριά από την κορυφή, χρησιμοποιώντας την soft γόμα ελαστικών, δύο σκαλιά πιο μαλακά από τον Hamilton, αλλά δεν κατάφερε να τον πλησιάσει. Ο Μεξικανός είχε και ένα άσχημο μπλοκάρισμα στην Τ1 που του κατέστρεψε το δεύτερο σετ ελαστικών.

Στην 4η θέση ολοκλήρωσε ο Lance Stroll με την δεύτερη Racing Point και ήταν ο τελευταίος οδηγός όπου βρέθηκε στο ίδιο δευτερόλεπτο με τις Mercedes. Στην 5η θέση έκλεισε ο Daniel Ricciardo, 1.1s από την κορυφή, γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο του με την medium γόμα ελαστικών, ξεπερνώντας τις δύο Ferrari. O Sebastian Vettel είχε ένα σχετικά ικανοποιητικό FP1 σε σύγκριση με την Αυστρία, κάνοντας τον 6ο χρόνο και ήταν μπροστά από τον Charles Leclerc, κατά 0.166s.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η Ferrari έφερε αναβαθμίσεις σε αυτόν τον αγώνα και περιμένει να βελτιώσει κι άλλο τη δική της θέση, μετά από ένα πολύ κακό ξεκίνημα. Ο Max Verstappen έμεινε στην 8η θέση μόλις για την Red Bull χρησιμοποιώντας την soft γόμα ελαστικών και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο θα βελτιωθεί η RB16 στη συνέχεια του τριημέρου. Την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Lando Norris με την McLaren και ο Esteban Ocon με την δεύτερη Renault.

O Carlos Sainz έμεινε μόλις στην 11η θέση και 1.6s πίσω από τον κορυφαίο χρόνο, με τον Kevin Magnussen να ξεπερνά τον Alex Albon για την 12η και 13η θέση. Ο Romain Grosjean έφερε την Haas στην 14η θέση και την πρώτη 15άδα έκλεισε ο Nicholas Latifi για την Williams. Ακολούθησαν οι Daniik Kvyat, Antonio Giovinazzi, George Russell και ο Robert Kubica, 3.1s πιο αργός από τον Hamilton.

O Pierre Gasly ήταν ο μοναδικός που δεν έγραψε χρονομετρημένη προσπάθεια, έχοντας πρόβλημα στην κινητήρια μονάδα του. Οι μηχανικοί του, έλυσαν το μονοθέσιο και ξεκίνησαν εκτενή έρευνα ώστε να διαπιστωθεί η αιτία.

Στα τελευταία 10 λεπτά, είδαμε όλες τις ομάδες να ακολουθούν πρόγραμμα προσομοίωσης αγώνα και πολλά καύσιμα. Άξιο αναφοράς ήταν η έντονη φθορά στην soft γόμα ελαστικών, με την πρόγνωση του καιρού να κάνει λόγο για άστατες συνθήκες τόσο για σήμερα αλλά και για το υπόλοιπο τριήμερο. Αυτό κάνει τις συνθήκες του FP1 αρκετά πολύτιμες πηγαίνοντας στο άγνωστο στην συνέχεια.

Αποτελέσματα FP1 του GP Ουγγαρίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles