spot_img

GP Ουγγαρίας FP2: Ταχύτερος ο Leclerc, άνοιξε η διαφορά

O Charles Leclerc ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο FP2 του GP Ουγγαρίας για λογαριασμό της Scuderia Ferrari, με τη δεύτερη ταχύτερη ομάδα να είναι η McLaren.

Η Ferrari παρέμεινε στην κορυφή των χρόνων στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, με τον Charles Leclerc να είναι ο ταχύτερος στο FP2, ο Sainz, ήταν στην 3η θέση, εντυπωσιακή επίδοση ο Norris (2ος) με McLaren.

Ο καιρός παρέμεινε ηλιόλουστος για την πρώτη ημέρα ελεύθερων δοκιμών, με τις θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος να κυμαίνονται στους 33 και 39 βαθμούς κελσίου, αντίστοιχα, στην έναρξη του FP2.

Στα πρώτα λεπτά της περιόδου, η πλειοψηφία των οδηγών βγήκε στην πίστα με medium ελαστικά, ορισμένοι επέλεξαν hard γόμα, ενώ ο Albon ήταν η εξαίρεση με soft. Ο Verstappen ήταν προσωρινά στην πρώτη θέση, για να τον διαδεχθεί ο Leclerc στην κορυφή των χρόνων στο 1:18.911. Λίγο αργότερα, ο Sainz ανέβηκε στη 2η και ο Perez στην 4η θέση, όλοι τους με medium γόμα ελαστικών. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωνε ο Alonso με Alpine.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Γαλλίας.

Μετά την ολοκλήρωση 20 λεπτών, οι οδηγοί έκαναν την είσοδό τους στην πίστα με soft ελαστικά, σε μία προσπάθεια να αναζητήσουν τον ιδανικό, μέχρι στιγμής, χρόνο στον ένα γύρο. Ο Albon είχε μία μικρή έξοδο στα φρένα της στροφής 1, με την κίτρινη σημαία να εμφανίζεται για λίγα δευτερόλεπτα. Η πρώτη προσπάθεια του Russell με soft τον έφερε μόλις στην 4η θέση, στα 0,8s μακριά από το χρόνο του Leclerc με medium. Ο Norris, με τη σειρά του, γύρισε ταχύτερα όλων στο 1:18.662, ενώ έρχονταν ακόμα περισσότερες βελτιώσεις.

Ο Leclerc επανήλθε γρήγορα στην κορυφή με χρόνο 1:18.445, ενώ εξίσου γρήγοροι, αναλογικά, ήταν οι Alonso και Vettel στις θέσεις 3 και 4 αντίστοιχα. Ο Ricciardo σημείωσε τον 3ο ταχύτερο χρόνο, επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή απόδοση της McLaren. Ο Αυστραλός ήταν στα 0,427s από την κορυφή και στα 0,210s από τον teammate του. Ο Sainz, βέβαια, του πήρε άμεσα την 3η θέση, με τον Ισπανό να απέχει 0,231s από τον ταχύτερο χρόνο. Ο Verstappen, με τη σειρά του, ανέβηκε στην 4η θέση, με τη δική του απόσταση από την πρώτη να αντιστοιχεί σε 0,283s.

Το τελευταίο εικοσάλεπτο του FP2 αναλώθηκε από τους οδηγούς στις προσομοιώσεις αγώνα, με τις επιλογές ελαστικών να διαφέρουν στο σύνολο του grid στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Η τελική κατάταξη παρέμεινε ίδια, με τον Charles Leclerc με Ferrari να διαδέχεται τον teammate του, Carlos Sainz, στην κορυφή των χρόνων στο FP2, γυρνώντας στο 1:18.445. Ο Ισπανός βρισκόταν στην 3η θέση στα 0,231s πίσω του, με το Lando Norris με McLaren να είναι ανάμεσά στους στη 2η θέση με διαφορά 0,217s από την κορυφή. Εξίσου ανταγωνιστικός ήταν και ο Daniel Ricciardo με McLaren, o οποίος πλασαρίστηκε στην 5η θέση, όντας 0,427s πίσω από τον ταχύτερο χρόνο. Ο Max Verstappen με Red Bull Racing περιορίστηκε στην 4η θέση στα 0,283s μακριά από την πρώτη.

Οι Fernando Alonso με Alpine και Sebastian Vettel με Aston Martin κατέλαβαν τις θέσεις 6 και 7 αντίστοιχα στο FP2. Ο Sergio Perez με Red Bull Racing προβλημάτισε και πάλι, καθώς ήταν στην 9η θέση. Η Mercedes ήταν αρκετά μακριά από την κορυφή, με τον George Russell να βρίσκεται στην 8η και το Lewis Hamilton μόλις στην 11η θέση. Η Alfa Romeo ήταν κοντά στη γερμανική ομάδα, με το Valtteri Bottas να καταλαμβάνει τη 10η και τον Guanyu Zhou τη 12η θέση.

Οι Esteban Ocon (Alpine) και Lance Stroll (Aston Martin) βρίσκονταν στις θέσεις 13 και 14 αντίστοιχα, αρκετά πίσω από τους teammates τους. Εξακολουθούσε να προβληματίζει η Alpha Tauri, έχοντας τον Pierre Gasly στη 15η και το Yuki Tsunoda στη 19η θέση. Η Haas κινήθηκε σε ρηχά νερά, με τους Kevin Magnussen και Mick Schumacher να περιορίζονται στις θέσεις 16 και 17 αντίστοιχα. Στην ουρά της κατάταξης βρισκόταν και η Williams, με το Nicholas Latifi στη 18η θέση να ξεπερνά τον Alex Albon, που ήταν τελευταίος.

Αποτελέσματα FP2 GP Ουγγαρίας

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles