spot_img

GP Πορτογαλίας FP1: Ο Βασιλιάς της Παρασκευής Bottas

O Valtteri Bottas ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το GP Πορτογαλίας, σε μια εντυπωσιακή διαδικασία.

Οι οδηγοί τέθηκαν αντιμέτωποι με το άγνωστο στην πίστα του Portimao, με τις συνθήκες να είναι πολύ διαφορετικές. Οι θερμοκρασίες ήταν πολύ χαμηλές, ενώ η πίστα έθεσε πολλές προκλήσεις. Αρκετοί οδηγοί είχαν εξόδους και στιγμές στα δύσκολα σημεία, ειδικά εκεί που υπήρχαν υψομετρικές διαφορές.

O Φινλανδός ολοκλήρωσε στην κορυφή του 90λέπτου με την Mercedes να κάνει το 1-2. Ο χρόνος του ήταν στο 1.18.410 με την medium γόμα και ξεπέρασε τον Lewis Hamilton κατά 0.339s που ήταν δεύτερος. Οι δύο οδηγοί της W11 έδειξαν αμέσως ταχύτητα και ξεκίνησαν με το δεξί το GP Πορτογαλίας. Ο Max Verstappen έμεινε στην 3η θέση, 0.781s από τον χρόνο που σημείωσε ο Bottas. Όμως έγραψε τον ταχύτερο γύρο με την hard γόμα ελαστικών, κάτι το οποίο φέρνει χαμόγελα στην ομάδα.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 23 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Πολύ δυνατός εμφανίστηκε ο Charles Leclerc με την Ferrari που ολοκλήρωσε ακριβώς πίσω του. Οι αναβαθμίσεις φαίνεται πως λειτουργούν σε πρώτη φάση και σημείωσε μάλιστα τον χρόνο του στην hard γόμα. Ο Alex Albon έμεινε στην 5η θέση για την ομάδα της Red Bull, αρκετά κοντά στον χρόνο του Verstappen. O Carlos Sainz με την McLaren ήταν από την αρχή γρήγορος και έκλεισε στην 6η θέση, όντας ο πρώτος που έμεινε πάνω από δευτερόλεπτο πίσω από την Mercedes.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Sergio Perez με την Racing Point βρέθηκε στην 7η θέση, με τις διαφορές να έχουν ανοίξει σε εκείνο το σημείο. Ο Μεξικανός ήταν 1.4s από τον ταχύτερο χρόνο και άφησε πίσω του τον Kimi Raikkonen στην εντυπωσιακή 8η θέση. Η πρώτη Renault ήταν αυτή του Daniel Ricciardo στην 9η θέση, με έναν μέτριο χρόνο. Ο Pierre Gasly μπορεί να ήταν 10ος, αλλά αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα στο μέσον της διαδικασίας. Η ομάδα τον κάλεσε στο γκαράζ όπου έμεινε μέχρι το τέλος.

Ο Sebastian Vettel ολοκλήρωσε εκτός 10άδας για την Ferrari, ενώ πίσω του ήταν ο Lando Norris με την δεύτερη McLaren. H πρώτη Haas ήταν αυτή του Kevin Magnussen στην 14η θέση, 2.4s από την κορυφή με την medium γόμα. Η Williams ήταν το πιο αργό μονοθέσιο στη πίστα, με τον George Russell στην 18η θέση, αλλά με την hard γόμα ελαστικών.

Διαβάστε επίσης: GP Τερουέλ FP1: Κυριαρχία Marquez και Honda

Τα συμπεράσματα είναι λίγα μετά το FP1, καθώς οι ομάδες δεν έχουν βρει ακόμα και το κατάλληλο στήσιμο για τα μονοθέσια τους. Η δεύτερη περίοδος είναι άκρως σημαντική, ώστε να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα οι ομάδες.

Αποτελέσματα FP1 GP Πορτογαλίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles