spot_img

Σαν σήμερα, 23 Οκτωβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1955, ο Tony Brooks έκανε το ντεμπούτο στους αγώνες της F1 οδηγώντας μια Connaught B-Type στο Grand Prix Συρακουσών, έναν αγώνα εκτός του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Με τη νίκη που πήρε έγινε μόλις ο δεύτερος Βρετανός οδηγός που κέρδισε με βρετανικό αυτοκίνητο· ο πρώτος ήταν ο Sir Henry Segrave στο Grand Prix του San Sebastian το 1924, με ένα Sunbeam.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1960 γεννήθηκε ο Αμερικανός θρύλος του MotoGP, Wayne Rainey. Κέρδισε σε 23 Grand Prix με την Yamaha, κατακτώντας μάλιστα τον τίτλο στην μεγάλη κατηγορία των 500cc τρεις συνεχόμενες φορές – 1990, 1991 και 1992. Στο GP Ιταλίας του 1993, σε μια σεζόν που έδινε μάχη για τον τέταρτο τίτλο του, είχε μια πολύ άσχημη σύγκρουση που τον άφησε παράλυτο για το υπόλοιπο της ζωής του.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1966 γεννήθηκε μια ξεχωριστή μορφή των αγώνων που ακούει στο όνομα Alex Zanardi. Από το 1991 έως το 1999, ο Ιταλός αγωνίστηκε σε 41 Grand Prix της F1 με τις Jordan, Minardi, Lotus και Williams. Το 1997 και 1998 αναδείχθηκε πρωταθλητής στους αγώνες μονοθεσίων CART των Η.Π.Α., με την ομάδα του Chip Ganassi. Το 2001, κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Lausitz, ενεπλάκη σε μια φρικιαστική σύγκρουση, στην οποία δυστυχώς έχασε και τα δυο του πόδια. Επέστρεψε θριαμβευτικά στους αγώνες λίγο καιρό αργότερα, παίρνοντας τέσσερις νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC) με μια ειδικά τροποποιημένη BMW 320i. Μετά το τέλος της αγωνιστικής του καριέρας επικεντρώθηκε στον πρωταθλητισμό για το άθλημα της χειροποδηλασίας, κατακτώντας πολλά χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 22 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα, επίσης το 1966, ο John Surtees κέρδισε το Grand Prix Μεξικού οδηγώντας μια Cooper T81. Άφησε σχεδόν 8 δευτερόλεπτα πίσω του την Brabham BT20 του ομώνυμου Jack Brabham, ενώ τρίτος τερμάτισε ο team-mate του Αυστραλού, Denny Hulme.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1977, ο αείμνηστος James Hunt κέρδισε το Ιαπωνικό Grand Prix στο Fuji, το μέρος όπου εξασφάλισε το μοναδικό του πρωτάθλημα μόλις έναν χρόνο πριν. Αυτή τη φορά άφησε πίσω του τη Ferrari του Carlos Reutemann και την Tyrrell του Patrick Depailler. Ήταν η δέκατη και τελευταία του νίκη στην F1.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1993 άφησε την τελευταία του πνοή ο γέννημα-Βρετανός, θρέμμα-Σκωτσέζος οδηγός, Innes Ireland. Αγωνίστηκε σε 50 Grand Prix με τις Lotus, BRP και BRM και είναι γνωστός για την πρώτη νίκη που έδωσε στην εργοστασιακή ομάδα του Colin Chapman, και μοναδική για τον ίδιο ήταν το Αμερικανικό Grand Prix του 1961, στην πίστα του Watkins Glen.

Σαν σήμερα το 2011, ο Marco Simoncelli σκοτώθηκε σε μια φρικιαστική σύγκρουση, στο Grand Prix Μαλαισίας για το MotoGP. Ο Ιταλός, ο οποίος είχε σημειώσει τον καλύτερο τερματισμό της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία με μια δεύτερη θέση στην Αυστραλία, ήταν μόλις 24 ετών.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles