spot_img

GP Πορτογαλίας FP3: H απάντηση του Verstappen

O Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Πορτογαλίας, δείχνοντας την ταχύτητα της Red Bull.

O Ολλανδός μπήκε στο FP3 με έναν και μοναδικό στόχο, να μπορέσει να βρει τα κατάλληλα πατήματα και τη βελτίωση που χρειάζεται. Όμως αυτό που είδαμε ήταν ένα φεστιβάλ μηδενικής πρόσφυσης, με τα ελαστικά και τις χαμηλές θερμοκρασίες να παίζουν το ρόλο τους. Επιπλέον, είδαμε αρκετά παιχνίδια με καύσιμα και χαρτογραφήσεων.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 1 Μαΐου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο ταχύτερος χρόνος του Verstappen ήταν στο 1:18.489 με τη soft γόμα ελαστικών. Μετά από τρεις περιόδους ελεύθερων δοκιμών, οι χρόνοι είναι ακόμα στο ίδιο δευτερόλεπτο και σχεδόν 2s πιο αργοί από το 2020. Ο Lewis Hamilton βρέθηκε στην 2η θέση, με την Mercedes να είναι 0.2s πιο αργή από την Red Bull. O Βρετανός σε αντίθεση με τον Verstappen δεν έκανε καθαρό γύρο, με την W12 να δυσκολεύεται ιδιαίτερα στο τελευταίο κομμάτι. Ο Valtteri Bottas ολοκλήρωσε στην 3η θέση της διαδικασίας, λιγότερο από 0.1s μακριά.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το Preview του GP Πορτογαλίας.

Στην 4η θέση είδαμε τον Sergio Perez με την δεύτερη Red Bull, o οποίος είναι κοντά στον teammate του και μπορεί να διεκδικήσει πολλά στις κατατακτήριες. Ο Esteban Ocon με την Alpine ήταν στην 5η θέση της διαδικασίας με ένα πολύ βελτιωμένο μονοθέσιο. Οι αναβαθμίσεις δουλεύουν και θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το πως θα είναι η ομάδα στις κατατακτήριες.

Οι δύο Ferrari ακολούθησαν στις θέσεις 6 και 7, όντας μισό δευτερόλεπτο μακριά από τη κορυφή. Ο Charles Leclerc ήταν ο ταχύτερος οδηγός για την Scuderia. O Lando Norris ήταν στην 8η θέση, αλλάζοντας το σκηνικό για την McLaren. Την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Pierre Gasly και Kimi Raikkonen, με τον Φινλανδό να δείχνει πως η Alfa Romeo έχει ταχύτητα.

Εκτός 10άδας είδαμε τους Yuki Tsunoda, Daniel Ricciardo και Fernando Alonso. Στη περίπτωση του Ισπανού, υπήρξε παραβίαση των ορίων πίστας, ειδάλλως θα ήταν κι εκείνος μέσα στη 10άδα. Ο Mick Schumacher ήταν εντυπωσιακός στην 15η θέση για την Haas, μπροστά από την Aston Martin του Lance Stroll. H διαφορά από την Red Bull ήταν στο 1.5s, με την βρετανική ομάδα να δυσκολεύεται ιδιαίτερα στο πρωινό σκέλος.

  • Βρείτε μας στο facebook
  • Ακούστε όλες τις εκπομπές για την F1 στο κανάλι μας στο Youtube 

Αποτελέσματα FP3

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles