spot_img

GP Ισπανίας QP: Άπιαστος Quartararo στην Jerez

O Fabio Quartararo ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Ισπανίας, παίρνοντας ακόμα μια pole position.

O Γάλλος μπήκε στο Q2 έχοντας έναν και μοναδικό στόχο. Με την ηρεμία την οποία ξέρει εκείνος να διαχειρίζεται, μπήκε στο τέλος της διαδικασίας και έκλεψε τη παράσταση. Με το 1:36.755 βελτίωσε ελάχιστα στη τελική του προσπάθεια και πήρε την pole position. Με αυτό τον τρόπο έσπασε τη παντοκρατορία της Ducati στο 2021. Στην 2η θέση βρέθηκε ο εντυπωσιακός Franco Morbidelli με την Petronas SRT. O Ιταλός έγραψε έναν εκπληκτικό χρόνο, όμως έμεινε 0.057s μακριά από τον πρώην teammate του. Αυτό αποτέλεσε το 1-2 της Yamaha σε μια πίστα όπου το 2020 κυριάρχησε. Στην 3η θέση της κατάταξης ολοκλήρωσε ο Jack Miller. O αναβάτης της Ducati έκανε επιτέλους μια καλή επίδοση στο Q2 και αύριο θα έχει την ευκαιρία να παλέψει για το βάθρο.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 1 Μαΐου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Πίσω του στην 4η θέση έμεινε ο Peco Bagnaia. Στην τελευταία του προσπάθεια στο Q2, βελτίωσε από τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης για ένα ακόμα φοβερό αποτέλεσμα. Την πρώτη 5άδα έκλεισε ο εντυπωσιακός Takaaki Nakagami ως η ταχύτερη Honda. O Ιάπωνας έκανε μια εντυπωσιακή επίδοση, μένοντας 0.253s μακριά από την κορυφή. Την δεύτερη σειρά της εκκίνησης, ολοκλήρωσε ο Johann Zarco με την Pramac Ducati κάνοντας ένα πολύ καλό πέρασμα.

Ο Maverick Vinales δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλύτερο από την 7η θέση, σε μια απογοητευτική εμφάνιση για τον ίδιο. Η διαφορά του από την κορυφή ήταν 0.3s. Μάλιστα, ήταν 0.015s ταχύτερος του Aleix Espargaro. H Aprilia ήταν μόλις 0.3s από τη κορυφή και σίγουρα θέλει να έχει μια ανάλογη εμφάνιση στον αγώνα.

Ακούστε την εκπομπή “Racing Line” με την ανάλυση του GP Πορτογαλίας.

Οι δύο Suzuki ακολούθησαν, με τον Alex Rins να κερδίζει τον Joan Mir στην ενδοοικογενειακή τους μονομαχία. Για ακόμα έναν αγώνα, η Suzuki δεν είναι ψηλά στη κατάταξη και το track position θα παίξει μεγάλο ρόλο. Ο Brad Binder με την KTM πέρασε στο Q2 και πήρε την 11η θέση, ενώ ο Stefan Bradl έμενε 12ος.

  • Βρείτε μας στο facebook
  • Ακούστε όλες τις εκπομπές για την F1 στο κανάλι μας στο Youtube 

Οι δύο Repsol Honda δεν κατάφεραν να προκριθούν στο Q2 της διαδικασίας. Ο Pol Espargaro μάλιστα κατάφερε να κερδίσει τον Marc Marquez, με τους δύο να ξεκινούν αύριο από τις θέσεις 13 και 14. Στη περίπτωση του Marquez, δεν είδαμε έναν οδηγό έτοιμο στο 100%, ιδιαίτερα μετά το ατύχημα στο FP3. Μόλις από την 17η θέση θα ξεκινήσει ο Valnetino Rossi, μετά από ακόμα μια απογοητευτική εμφάνιση.

Αποτελέσματα QP GP Ισπανίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles