spot_img

GP Πορτογαλίας QP: Στο τέλος μίλησε ο Πρωταθλητής

Ο Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Πορτογαλίας, παίρνοντας την pole νούμερο 97.

Ο Βρετανός άφησε το καλύτερο για το τέλος στο Portimao, κάνοντας τελευταία στιγμή έναν εκπληκτικό χρόνο. Με την medium γόμα έκανε το 1:16.652 και κατέκτησε την 9η pole του 2020 και έδειξε πως μπορεί την ύστατη στιγμή να χτυπήσει. Στην 2η θέση ακολούθησε ο Valtteri Bottas, o οποίος πρέπει να είναι άκρως απογοητευμένος. Είχε την 1η θέση από την Παρασκευή, αλλά και πάλι στο Q3 δεν κατάφερε να πάρει την pole. Αμφότεροι οι οδηγοί της Mercedes θα ξεκινήσουν τον αγώνα με την medium γόμα ελαστικών. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Max Verstappen, ο οποίος έκανε το μέγιστο στην RB16, δίχως να απειλεί ουσιαστικά τις W11.

O Charles Leclerc έκανε και πάλι εκπληκτική δουλειά και πήρε μια μεγάλη 4η θέση για την Ferrari. Ο Μονεγάσκος πέρασε στο Q3 με την medium γόμα και άφησε πίσω του τον Sergio Perez με την Racing Point. O Alex Albon μπορεί να είναι στην 6η θέση, όμως και πάλι ήταν πολύ μακριά από τον teammate του, αλλά μπροστά από τις McLaren. Οι Carlos Sainz και Lando Norris δεν βγήκαν με δεύτερο σετ στο Q3 κάνοντας σερί γύρους. Ο Pierre Gasly έκανε ακόμα μια πολύ καλή εμφάνιση στην 9η για την Alpha Tauri. Ο Daniel Ricciardo θα ξεκινήσει 10ος, όμως είχε έξοδο στο Q2 που δεν του έδωσε τη δυνατότητα να κάνει γύρο στο Q3.

Διαβάστε επίσης: GP Τερουέλ QP: Στη pole o εκπληκτικός Nakagami

Ο Sebastian Vettel αποκλείστηκε για ακόμα μια φορά από το Q2 και αγνοεί τη λέξη Q3 από το Silverstone. Ο George Russell και πάλι έκανε φοβερή εμφάνιση με την Williams και θα ξεκινήσει 14ος.

Q1 GP Πορτογαλίας

Όλοι οι οδηγοί βγήκαν αμέσως στη πίστα για να κάνουν τους πρώτους γύρους τους. Οι συνθήκες πίστας ήταν ακόμα δύσκολες, με τα όρια πίστας να καταπατούνται και πάλι. Πολύ δυνατός ήταν στην αρχή ο Perez με την Racing Point, ενώ είχε πίσω του τον Leclerc, ενώ ο Gasly και πάλι ήταν δυνατός.

Μέχρι φυσικά να έρθουν οι δύο Μercedes και ο Verstappen. Ο Ολλανδός πήρε προσωρινά τη πρωτοπορία. Όμως ήρθε ο Hamilton με το 1:16.828 και ήραν 0.051s μπροστά από την Red Bull.

Αρκετοί οδηγοί είδαν γύρους τους να ακυρώνονται. Ένας από αυτούς ήταν ο Vettel, που είχε πέσει 14ος. Το ίδιο είδε και από την 13η θέση ο Kvyat και ο Latifi.

Με 5 λεπτά να απομένουν, στην επικίνδυνη ζώνη ήταν οι Grosjean, Raikkonen, Russell, Magnussen και Latifi.

Όπως και στο FP3, κάποιοι οδηγοί έκαναν δύο συνεχόμενους γύρους για να πάρουν το μέγιστο από τα ελαστικά. Ο Raikkonen έκανε τον 15ο χρόνο και ήταν μπροστά από τον teammate του. Ο Grosjean κέρδισε τον Magnussen για 0.1s, όμως ερχόταν ο Russell. O Βρετανός έκανε έναν πολύ καλό χρόνο και πήρε την 15η θέση και προκρίθηκε στο Q2.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Raikkonen, Giovinazzi, Grosjean, Magnussen και Latifi.

Δείτε επίσης: Δείτε ζωντανά τις 24H του Spa-Francorchamps
Q2 GP Πορτογαλίας

Οι δύο Mercedes και οι δύο Ferrari βγήκαν στη πίστα με τη medium γόμα, σε αντίθεση με τον Verstappen. O Stroll ήταν ο πρώτος στη πίστα και σημείωσε χρόνο στο 1:17.626. Αργότερα αρκετοί οδηγοί τον ξεπέρασαν, με τον Bottas να γράφει το 1:16.466. Ο Hamilton βρήκε κίνηση με τον Vettel στο γρήγορο γύρο του και είχε μάλιστα μπλοκάρισμα.

Στον δεύτερο γύρο του, ο Βρετανός έκανε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο, δίχως να πιέσει στο όριο. Ο Verstappen έκανε και δεύτερη γρήγορη προσπάθεια, αλλά ήταν 0.6s πίσω από τον Bottas. Πολύ δυνατές οι McLaren στο 5-6, ενώ οι Renault στο 10-11 μετά τα πρώτα περάσματα. Ο Vettel είχε κάνει κακό χρόνο και ήταν στην 14η θέση.

Με 5 λεπτά να απομένουν, στη ζώνη αποκλεισμού ήταν οι Ocon, Stroll, Kvyat, Vettel και Russell, ενώ ο Ricciardo ήταν 10ος.

Οι οδηγοί ξαναβγήκαν στη πίστα, με την Ferrari να επιμένει στην medium γόμα. Όλοι εκτός του Russell δεν μπορούσαν να βελτιώσουν. Ο Verstappen βρήκε ένα δέκατο και αύριο θα ξεκινήσει με την soft γόμα. Ο Vettel ήταν καταδικασμένος στην 15η θέση ενώ ο Leclerc πέρασε με την medium. O Ricciardo στο τέλος έχασε τον έλεγχο στη στροφή 9 και ακούμπησε τον τοίχο.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Ocon, Stroll, Kvyat, Russell και Vettel.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Q3 GP Πορτογαλίας

Οι δύο Mercedes ήταν τα πρώτα μονοθέσια στην πίστα με την soft γόμα. Ο Bottas έχει το προβάδισμα με τον Hamilton να είναι όλο το τριήμερο πίσω του. Ο Φινλανδός ήταν πρώτος και έγραψε το 1:16.986, ενώ ο Βρετανός ήταν πιο αργός στο 1:17..038. Ο Albon ήταν με την medium γόμα και ήταν 0.888s πιο αργός.

Και στο Q3 είδαμε τους οδηγούς να κάνουν δύο συνεχόμενους γύρους για να έχουν καλή απόδοση από τα ελαστικά.

Ο Leclerc έκανε τον 3ο χρόνο και ήταν 0.004s μπροστά από τον Perez. O Verstappen έκανε τον 3ο ταχύτερο γύρο με τη soft γόμα, ενώ ο Sainz ήταν μόλις 6ος. Ο Albon βελτίωσε τον χρόνο του, αλλά παρέμεινε στην 7η θέση. Οι Norris, Gasly και Ricciardo δεν είχαν κάνει χρόνο. Μετά από τρεις προσπάθειες, ο Βρετανός της McLaren έκανε τον 7ο χρόνο, με τη διαφορά από τον 4ο Leclerc να είναι μικρότερη από ένα δέκατο.

Οι δύο Mercedes βγήκαν με τη medium γόμα ελαστικών για τις τελευταίες προσπάθειές τους. Ο Hamilton έγραψε το 1:16.934 και είχε εκείνη τη στιγμή τη προσωρινή pole position με κάτι λιγότερο από δύο λεπτά να απομένουν.

Ο Bottas όμως ήταν ταχύτατος και με το 1:16.754 για να πάρει εκείνος την 1η θέση για 0.180s. O Albon έκανε τον 4ο ταχύτερο γύρο, ενώ ο Verstappen πήρε την 2η θέση, 0.150s πίσω από τον Bottas. Οι Leclerc και Perez κατάφεραν στο τέλος να ξεπεράσουν τον Albon.

Όμως στο τέλος ήρθε ο Hamilton και έγραψε το 1:16.652 και πήρε την pole position με έναν τρόπο όπου μόνο οι Πρωταθλητές μπορούν. Αυτή ήταν η 9η στο 2020 και 97η στη καριέρα του.

Αποτελέσματα GP Πορτογαλίας QP

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles