spot_img

GP Ρωσίας FP1: Δυναμικό ξεκίνημα του Bottas

Ο Valtteri Bottas ολοκλήρωσε το FP1 του GP Ρωσίας με ταχύτερο χρόνο, στα 0,2s πίσω του ήταν οι Hamilton και Verstappen με διαφορά μεταξύ τους μόλις 0,016s.

Ο καιρός ήταν αίθριος, η θερμοκρασία αέρα ήταν αρχικά στους 18 βαθμούς, ενώ η θερμοκρασία οδοστρώματος στους 28 βαθμούς και ο Valtteri Bottas ξεκίνησε με το δεξί το GP Ρωσίας. Στα πρώτα λεπτά, βγήκαν για γρήγορη προσπάθεια σχεδόν όλοι οι οδηγοί, χρησιμοποιώντας είτε τα medium είτε τα hard ελαστικά. Εξαίρεση αποτελούσε ο Charles Leclerc που είχε τη soft γόμα.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Μετά από κάποιους γύρους, το πρώτο 10λεπτο έληξε με τον Leclerc στην κορυφή με χρόνο 1:36.708, με τις δύο Mercedes να τον ακολουθούν στα 0,171s και 0,439s (Hamilton και Bottas). Στο ίδιο δευτερόλεπτο ήταν οι Ocon, Sainz, ενώ λίγο μετά στην 6η θέση βρέθηκε ο Pierre Gasly. Λίγο αργότερα, οι Mercedes απάντησαν, με τον Bottas να είναι στην κορυφή και τον Hamilton πίσω του. Ο Max Verstappen, όταν βγήκε στην πίστα, έκανε χρόνο που τον έφερε στην 4η θέση με τα soft ελαστικά. Ο Ολλανδός, έχοντας την ταχύτερη γόμα, δεν άργησε να βρεθεί στην κορυφή με 1:36.055, στα 0,3s και 0,6s μπροστά από τις Mercedes.

Μετά το πέρας των πρώτων 20 λεπτών, περισσότεροι οδηγοί άρχισαν να χρησιμοποιούν τα soft ελαστικά. Ο πρώτος που βελτίωσε ιδιαίτερα ήταν ο Valtteri Bottas που έκανε χρόνο 1:34.427, με τον Hamilton να έρχεται λίγο αργότερα στη 2η θέση στα 0,211s πίσω του. Ο Leclerc βελτίωσε και αυτός το χρόνο του, ανεβαίνοντας στην 3η θέση. Ο Verstappen έμενε από νωρίς στην 4η θέση, με την υπόλοιπη δεκάδα να συμπληρώνεται από τους Gasly, Norris, Alonso, Ocon, Vettel και Ricciardo. 

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το preview του GP Ρωσίας.

Όταν το χρονόμετρο έδειξε πως απομένουν 30 λεπτά, άρχισαν και οι υπόλοιποι οδηγοί να βάζουν τη soft γόμα, χωρίς να βιάζονται ιδιαίτερα να συμπληρώσουν γρήγορο χρόνο. Οι Vettel και Ocon έκαναν χρόνο με τα soft ελαστικά, όμως ήταν μακριά από τους πρώτους οδηγούς, προσωρινά στις θέσεις 5 και 6. Λίγο αργότερα ο Sainz βρέθηκε ανάμεσα στους δύο οδηγούς στην 6η θέση. Ο Sergio Perez βρισκόταν και πάλι μακριά από τον team-mate του. Ο Μεξικανός ήταν στην 7η θέση και παρότι χρησιμοποιούσε ίδια γόμα (soft), είχε διαφορά σχεδόν 0,6s από τον Ολλανδό οδηγό της Red Bull.

Σχεδόν με τη συμπλήρωση 39 λεπτών, ο Norris έκανε χρόνο και αυτός με τα soft ελαστικά και ανέβηκε στην 7η θέση. Στο τελευταίο 20λεπτο, ο Gasly αρχικά έκανε βελτιωμένη επίδοση και βρέθηκε στην 6η θέση, όμως ήταν στα 1,367s από την κορυφή. Μετά το 45λεπτο, ο Max Verstappen βελτίωσε το χρόνο του και βρέθηκε στα 0,227s από τον Bottas στην 3η θέση. Ο Fernando Alonso ήταν ο τελευταίος οδηγός που έκανε γρήγορο χρόνο με τα soft ελαστικά, ήταν όμως μόλις στην 11η θέση, με διαφορά 0,061s από τον team-mate του Esteban Ocon.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στο τελευταίο 10λεπτο, οι οδηγοί δεν έδειξαν διάθεση να βελτιώσουν το γρήγορο γύρο τους, έτσι η κατάταξη δεν άλλαξε. Οι Bottas, Hamilton ήταν στην κορυφή και τους χώριζαν για 0,211s, οριακά πίσω από τον Βρετανό ήταν ο Verstappen. Στην 4η θέση ήταν ο Charles Leclerc, ο τελευταίος οδηγός που είχε χρόνο στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον Bottas. Πολύ κοντά μεταξύ τους ήταν οι Vettel, Gasly και Sainz στις θέσεις 5,6 και 7.

Ο Norris ήταν στην 8η θέση, ο Sergio Perez στην 9η και οριακά πίσω τους ήταν οι δύο Alpine των Alonso και Ocon. Στη 12η θέση ήταν ο Lance Stroll με διαφορά πάνω από 0,7s από τον team-mate του Vettel. Στις θέσεις 13 και 15 η Alfa Romeo με τους Giovinazzi και Raikkonen, ενώ ανάμεσά τους ήταν ο Daniel Ricciardo με McLaren. Στην τελευταία 5αδα ήταν ο Tsunoda με AlphaTauri, ακολουθούμενος από τις Williams των Russell και Latifi και τις Haas των Mazepin και Schumacher.

Αποτελέσματα FP1 GP Ρωσίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles