spot_img

Ο Leclerc συγκρίνει τον τρόπο οδήγησης των Verstappen και Hamilton

Ο Charles Leclerc αναγνωρίζει πως οι δύο διεκδικητές του τίτλου, Max Verstappen και Lewis Hamilton, έχουν διαφορετικό τρόπο στο να προσεγγίζουν τις μάχες τους μέσα στην πίστα. Σύμφωνα με τα λόγια του οδηγού της Ferrari, ο Βρετανός κάνει έξυπνες κινήσεις με το μονοθέσιο, ενώ ο Ολλανδός είναι πιο επιθετικός στις κινήσεις του.

Ο Max Verstappen έχει αυτή τη στιγμή προβάδισμα 5 πόντων στη βαθμολογία του πρωταθλήματος οδηγών ενόψει του GP Ρωσίας. Η φετινή τους μάχη για τον τίτλο, όμως, έχει αρκετές αμφιλεγόμενες στιγμές. Οι δυο τους έχουν οδηγήσει ρόδα με ρόδα χωρίς κάποια μεταξύ τους σύγκρουση στους πρώτους αγώνες, δεν απέφυγαν την επαφή όμως σε 2 περιπτώσεις στη συνέχεια στα GP Μεγάλης Βρετανίας και Ιταλίας.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Verstappen έχει κατηγορηθεί ότι είναι υπερβολικά επιθετικές οι κινήσεις του, ενώ στο Silverstone (GP Μεγάλης Βρετανίας) ο Hamilton κατηγορήθηκε για μια κίνηση που η Red Bull χαρακτήρισε “απεγνωσμένη κι ερασιτεχνική”. Ο οδηγός της Ferrari, Charles Leclerc, αγωνίζεται με τον Verstappen από τις ημέρες τους στα kart, ενώ έχει δώσει μάχες και με τους δύο οδηγούς, ειδικά το 2019. Ο Μονεγάσκος μίλησε για τη μάχη αυτή στο the-race.com και δήλωσε πως, σύμφωνα με τις εμπειρίες του, ο Hamilton αγωνίζεται πιο καθαρά, όμως απολαμβάνει και την προσέγγιση που έχει ο Verstappen στις μάχες εντός πίστας.

Έχουν δύο διαφορετικά στυλ οδήγησης. Ο Max βρίσκεται στην πιο επιθετική πλευρά ενώ ο Lewis στην πιο καθαρή πλευρά οδήγησης. Είναι πολύ ωραίο να μάχομαι για θέσεις και με τους δύο. Ο Lewis είναι πάντα πολύ έξυπνος στον τρόπο που τοποθετεί το μονοθέσιό του και σε φέρνει σε δύσκολη θέση. Τις περισσότερες φορές καταφέρνει να σε περάσει με καθαρό τρόπο. Ο Max είναι λίγο πιο επιθετικός οδηγός. Παρ’ όλα αυτά, μου αρέσει να κοντράρω και τους δύο εντός πίστας. Ειδικά όταν γίνεται με τον Max, μου αρέσει περισσότερο καθώς πάντα οδηγούμε στο όριο.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με τις προβλέψεις του GP Ρωσίας.

Ο Lewis Hamilton τιμωρήθηκε για τη μεταξύ τους επαφή στο GP Μεγάλης Βρετανίας, ενώ υπεύθυνος για το συμβάν του GP Ιταλίας θεωρήθηκε ο Max Verstappen. Ο Ολλανδός φέρει στο GP Ρωσίας ποινή 3 θέσεων στη σειρά εκκίνησης. Ο Leclerc δε θα είναι έκπληκτος αν δει επιπλέον συγκρούσεις μεταξύ τους μέχρι το τέλος της σεζόν.

Αγωνίζονται για το πρωτάθλημα όπως αγωνιζόμαστε κι εμείς για θέσεις που δεν είναι οι κορυφαίες στην κατάταξη. Κι εμείς δε δίνουμε πολλά περιθώρια όταν δίνουμε μάχες με τον Lando (Norris) ή τις McLaren γενικότερα. Είναι το ίδιο, αν όχι πιο σημαντικό, γι’ αυτούς που μάχονται για το πρωτάθλημα. Δε θα μου έκανε έκπληξη (αν έχουν κι άλλη επαφή).

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το πρωτάθλημα του 2021 έχει μάχες για διάφορες θέσεις στη βαθμολογία τόσο του πρωταθλήματος οδηγών, όσο και των κατασκευαστών. Αναμφίβολα, η κορυφαία μάχη είναι για την κατάκτηση των πρωταθλημάτων, με τη Mercedes και τον Hamilton να έχουν να κάνουν με μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις τους στην υβριδική εποχή. 

Δείτε το GP Μονακό για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles