spot_img

Vettel: «Ανάμεικτα συναισθήματα για την ισοφάριση των νικών του Schumacher»

Ο Sebastian Vettel εξέφρασε ανάμεικτα συναισθήματα σχετικά με την ισοφάριση του μυθικού ρεκόρ του παιδικού του ήρωα από τον Lewis Hamilton.

Ο Γερμανός, όντας πλέον ένας τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής στην F1, θεωρείται ο δεύτερος πιο επιτυχημένος οδηγός για τη χώρα του. Πρώτος είναι φυσικά ο Michael Schumacher, τον οποίο ο Vettel παρακολουθούσε στην τηλεόραση από μικρή ηλικία.

Από την άλλη ο Lewis Hamilton, ο οποίος άφησε στη σκιά του τον Γερμανό τα τελευταία χρόνια και πήρε όλες τις διακρίσεις, έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει τις νίκες του Schumi στο GP Ρωσίας αυτής της εβδομάδας. Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο οδηγός της Ferrari παραδέχτηκε πως δυσκολεύεται να αποδεχτεί αυτό το γεγονός. Επίσης, ανακάλεσε κάποιες από τις αναμνήσεις του γύρω από την κατάκτηση του πρώτου τίτλου του “κόκκινου βαρόνου” με τη Scuderia.

Διαβάστε επίσης: GP Ρωσίας FP1: Ταχύτερος ο Bottas, στον τοίχο ο Latifi

Οι δηλώσεις του Sebastian Vettel:

Ήθελα να βλέπω τον Michael να κερδίζει, τόσο απλό. Ήταν κάτι που μου έδινε χαρά. Δεν θυμάμαι που βρισκόμουν ακριβώς [όταν πήρε τον τίτλο το 2000], ενδεχομένως στο σπίτι. Απλά χάρηκα όταν τον είδα να κατακτά τον πρωτάθλημα. Ήμουν 13 χρονών, δεν θυμάμαι ακριβώς. Σε εκείνη την περίοδο δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις τι ακριβώς σημαίνει ένας τίτλος για τον άλλον. Νομίζω πως [οι 91 νίκες] ήταν ένας αριθμός που φαινόταν αδύνατο να καταρριφθεί. Βλέποντας όμως τον ρυθμό του Lewis, πλησίαζε όλο και περισσότερο. Από τη μία πλευρά σίγουρα θα απογοητευτώ, γιατί ο Michael ήταν ο ήρωάς μου. Από την άλλη βέβαια θα χαρώ για τον Lewis. Αξίζει όλην την επιτυχία που βιώνει τα τελευταία χρόνια, θα βιώσει φέτος και –ενδεχομένως– και τα επόμενα χρόνια. Επομένως ναι, είναι κάπως μοιρασμένα τα συναισθήματα. Προφανώς εγώ είμαι αρκετά μακριά [από τις 91 νίκες του Michael] αλλά όπως είπα, το συγκεκριμένο ήταν από τα ρεκόρ του που φαινόταν αδύνατο να το πλησιάσει κανείς και να το καταρρίψει.

Ακούστε την εκπομπή μας “Slipstream” με την αξιολόγηση των ομάδων στο μέσον της σεζόν και καλεσμένο τον Alex Fontana.

Εάν ενδιαφέρεσαι να ενταχθείς στην συντακτική ομάδα του automotonews.gr, στείλε μας μήνυμα στην σελίδα μας στο facebook.

Διαβάστε επίσης: GP Καταλονίας FP2: Η απάντηση του Morbidelli

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles