spot_img

Επίσημο: Ο Rossi στη Petronas Yamaha το 2021

Ο Valentino Rossi θα αποτελέσει αναβάτης της ιδιωτικής ομάδας της Yamaha, όπως ανακοινώθηκε πριν τις κατατακτήριες δοκιμές του GP Καταλονίας.

Ο Ιταλός ήταν στο τελευταίο χρόνο συμβολαίου του με την Yamaha, σε μια πολύ ανοικτή για το Πρωτάθλημα σεζόν. Όμως το 2021 ο Fabio Quartararo θα τον αντικαταστήσει στην εργοστασιακή ομάδα και θα πλαισιώσει τον Maverick Vinales. Αυτό έφερε σε δύσκολη θέση τον Θρύλο του MotoGP, o οποίος για πρώτη φορά στη καριέρα του ήταν χωρίς εργοστασιακό συμβόλαιο.

Οι φήμες αμέσως ξεκίνησαν για μετακίνηση του στην Petronas SRT Yamaha και ο ίδιος μάλιστα είχε ξεκαθαρίσει πως είναι 99% εκεί. Όμως πριν από τη σεζόν αυτή, ο Rossi δεν είχε ξεκαθαρίσει αν θέλει να συνεχίσει ή όχι. Το κίνητρο του για το MotoGP είναι να έχει καλές εμφανίσεις. Να μπορεί να διεκδικεί νίκες και βάθρα και να είναι ανταγωνιστικός.

Διαβάστε επίσης: GP Καταλονίας FP3: O λόγος του El Diablo

Φαίνεται πως μια σεζόν όπου σημαδεύτηκε από την πανδημία του Covid-19 τον έκανε να θέλει να αγωνιστεί ακόμα μια σεζόν στο MotoGP.

O Rossi πραγματοποίησε 250 αγώνες με την Yamaha, κατακτώντας 4 Πρωταθλήματα, 56 νίκες και ανέβηκε στο βάθρο 142 φορές.

Ο Rossi δήλωσε για την μετακίνηση του στην ιδιωτική ομάδα της Yamaha.

Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω και το 2021 στο MotoGP και θα είναι με την Petronas Yamaha SRT. To σκέφτηκα πολύ πριν αποφασίσω, διότι η πρόκληση είναι όλο και πιο δύσκολη. Στο πρώτο μισό της σεζόν πήρα την απόφαση μου και μίλησα με την Petronas και συμφωνήσαμε. Μου είπαν πως θα μου εξασφαλίσουν εργοστασιακή μοτοσυκλέτα και υποστήριξη. Θα είναι πολύ ωραίο να έχω και τον Franco για teammate. Είναι ένα παιδί της  Ακαδημίας VR46 και θα είναι φοβερό. Πιστεύω μπορούμε να δουλέψουμε μαζί και να καταφέρουμε πολλά πράγματα.

Το συμβόλαιο του Rossi έχει διάρκεια ενός έτους και όπως δήλωσε ο ίδιος, θα έχει εργοστασιακή μοτοσυκλέτα και υποστήριξη από την Yamaha.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles