spot_img

GP Σαουδικής Αραβίας FP1: Ο Hamilton ταχύτερος

Ο Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP Σαουδικής Αραβίας, γράφοντας την ταχύτερη επίδοση, μπροστά από τον Max Verstappen της Red Bull Racing.

Η Mercedes δείχνει αρχικά ανώτερη στην πίστα της Jeddah, κάνοντας το 1-3, με τον Hamilton στην κορυφή και τον Valtteri Bottas πίσω από τον Max Verstappen με Red Bull.

Ο καιρός στην πρώτη επίσημη περίοδο του GP Σαουδικής Αραβίας ήταν ηλιόλουστος. Η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 28 βαθμούς Κελσίου και αυτή του οδοστρώματος στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης: Ο Vettel διοργάνωσε αγώνα kart για γυναίκες στη Σαουδική Αραβία

Οι επιλογές ελαστικών ήταν ανάμεικτες για τους οδηγούς στα πρώτα λεπτά, καθώς στην πίστα εμφανίστηκαν και οι 3 διαθέσιμες γόμες (soft, medium, hard). Μετά τα πρώτα 10 λεπτά και τη συμπλήρωση αρκετών γύρων, ο Max Verstappen ήταν επικεφαλής, έχοντας κάνει εντυπωσιακό χρόνο με 1:31.736 με hard ελαστικά. Πίσω του ήταν οι Bottas και Sainz, πάνω από 1s πιο αργοί, παρά το γεγονός πως χρησιμοποιούσαν soft ελαστικά. Ο Gasly λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ανέβηκε στη 2η θέση με soft ελαστικά, ήταν όμως 1,024s πίσω από την κορυφή. Οι Ferrari ήταν αρκετά ψηλά, με τον Leclerc να κάνει χρόνο που τον έφερε, προσωρινά, στην 4η θέση, μπροστά από τον teammate του, Carlos Sainz.

Ο Daniel Ricciardo ήταν ο πρώτος που πλησίασε τον Verstappen κάτω από το δευτερόλεπτο, κάνοντας χρόνο κατά 0,797s πίσω από τον Ολλανδό με medium ελαστικά. Ο οδηγός της Red Bull κατέβασε ακόμα περισσότερο το χρόνο του, μετά τη συμπλήρωση 12 λεπτών, στο 1:30.920, με τον Hamilton να ολοκληρώνει την πρώτη του προσπάθεια μόλις στην 7η θέση. Ταυτόχρονα, ο Bottas βελτίωσε το δικό του χρόνο και ανέβηκε στη 2η θέση, στα 0,792s πίσω από την κορυφή. Ο Giovinazzi έκανε έναν εντυπωσιακό χρόνο και ανέβηκε στην 3η θέση με medium ελαστικά, την οποία του “έκλεψε” ο Gasly σχεδόν άμεσα. Οι ανακατατάξεις ήταν αρκετά μεγάλες, κάτι που φανέρωνε τη βελτιωμένη κατάσταση της πίστας.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Κατάρ.

Ο Lando Norris έβαλε νέο σετ hard ελαστικών κι έκανε χρόνο που τον έφερε στη 2η θέση, στα 0,497s πίσω από τον Verstappen. Ο team-mate του, Daniel Ricciardo, ανέβηκε με τη σειρά του στην 4η θέση, έχοντας ανάμεσά τους τον Valtteri Bottas. Ο Lewis Hamilton σημείωσε μετά από αρκετή ώρα γρήγορο χρόνο και βρέθηκε στην 3η θέση. Μετά τα πρώτα 18 λεπτά, ο Verstappen κινήθηκε ακόμα ταχύτερα με τα hard ελαστικά, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:30.354. Πίσω του είχε τους Norris (hard) και Gasly (soft) στα 0,801s και 1,016s αντίστοιχα. Ο Leclerc λίγο αργότερα ανέβηκε στην 3η θέση, στα 0,904s από τον Verstappen.

Ο Valtteri Bottas, έχοντας soft ελαστικά, έκανε τον 2ο ταχύτερο χρόνο όντας 0,595s πιο αργός από τον Ολλανδό. Ο Verstappen έκανε νέα γρήγορη προσπάθεια με τα hard ελαστικά και κατέβηκε στο 1:30.014. Ο Hamilton είχε και αυτός γρήγορο χρόνο και βρέθηκε στη 2η θέση, στα 0,664s πίσω από τον αντίπαλό του στο Πρωτάθλημα. Τα πρώτα 25 λεπτά συμπληρώθηκαν και οι οδηγοί μπήκαν στα pits, για ν’ αλλάξουν ελαστικά και να βγουν να κάνουν προσομοίωση των κατατακτήριων δοκιμών.

Ο Pierre Gasly συνέχιζε τις καλές επιδόσεις και ανέβηκε εκ νέου στην 4η θέση. Ο Charles Leclerc, με τη σειρά του, βρέθηκε στη 2η θέση, στα 0,586s πίσω από τον Verstappen, που ακόμα διατηρούσε την πρωτιά με τα hard ελαστικά. Λίγο μετά, το ίδιο κατάφερε και ο team-mate του, Carlos Sainz, όντας 0,036s ταχύτερος από τον Μονεγάσκο. Λίγο μετά, ο Valtteri Bottas πήγε στην 1η θέση, κάνοντας χρόνο 1:30.009 με soft ελαστικά. Ο Pierre Gasly μπήκε ανάμεσα στις δύο Ferrari στην κατάταξη (4η θέση).

Λίγο πριν τη συμπλήρωση 45 λεπτών, ο Lewis Hamilton βρέθηκε για πρώτη φορά στο FP1 επικεφαλής, με χρόνο 1:29.786 με τα soft ελαστικά. Λίγο αργότερα, και πάλι ψηλά βρέθηκε, για τα δεδομένα του, ο Antonio Giovinazzi, ο οποίος σκαρφάλωσε στην 5η θέση. Τα τελευταία 10 λεπτά δεν είχαν ιδιαίτερες αλλαγές στις πρώτες θέσεις, με την πρώτη 10αδα να μην αλλάζει.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Lewis Hamilton με Mercedes παρέμεινε ταχύτερος με χρόνο 1:29.786, έχοντας πίσω του τον Max Verstappen με Red Bull στα 0,056s και στην 3η θέση τον team-mate του, Valtteri Bottas, με διαφορά 0,223s. Ο Pierre Gasly (AlphaTauri) βρέθηκε στη “συνηθισμένη” του 4η θέση, ενώ πίσω του ήταν ο εντυπωσιακός Antonio Giovinazzi με Alfa Romeo.

Στις θέσεις 6 και 7 ήταν οι Ferrari των Sainz και Leclerc, πίσω τους ήταν ο Daniel Ricciardo με McLaren (8η θέση), ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Fernando Alonso (Alpine) και Sebastian Vettel (Aston Martin).

Ο Sergio Perez με Red Bull περιορίστηκε στην 11η θέση, έχοντας πίσω του τον Esteban Ocon με Alpine (12η θέση) και τον Lando Norris με McLaren  (13η θέση). Ο Lance Stroll με Aston Martin βρέθηκε στην 14η θέση, ενώ ο Yuki Tsunoda με AlphaTauri ήταν στη 15η θέση.

Στην τελική πεντάδα (θέσεις 16-20) βρέθηκαν, κατά σειρά, οι Kimi Raikkonen (Alfa Romeo), George Russell (Williams), Mick Schumacher (Haas), Nicholas Latifi (Williams) και Nikita Mazepin (Haas).

Αποτελέσματα FP1 – GP Σαουδικής Αραβίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles