spot_img

Ο Vettel διοργάνωσε αγώνα kart για γυναίκες στη Σαουδική Αραβία

Ο Sebastian Vettel διοργάνωσε αγώνα kart που είχε αποκλειστική συμμετοχή γυναικών, λίγο πριν το GP Σαουδικής Αραβίας.

Ο Sebastian Vettel, με αφορμή τη γενικότερη συζήτηση περί ισότητας για το GP Σαουδικής Αραβίας, οργάνωσε ένα εκπαιδευτικό event με kart το οποίο απευθύνθηκε μόνο σε γυναίκες, ενόψει της πρώτης επίσκεψης της Formula 1 στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Ο Γερμανός πολυπρωταθλητής ήταν εκ των βασικών εκφραστών περί ισότητας φέτος στη Formula 1, κάτι που προωθούσε αρκετά συχνά. Ο οδηγός της Aston Martin εξέφρασε ανοιχτά, επίσης, και τον προβληματισμό του για κάποιες συμπεριφορές απέναντι σε γυναίκες, όχι ευχάριστες, οι οποίες είναι σύνηθες φαινόμενο στη Σαουδική Αραβία. Επιπλέον, ο Lewis Hamilton ήταν επίσης ένας εκ των οδηγών που κατέκρινε την έλλειψη ανθρώπινων δικαιωμάτων στη χώρα.

Διαβάστε επίσης: Hamilton: «Θα βοηθήσω τον Russell να γίνει Πρωταθλητής»

Με την άφιξή του στη χώρα για τον ερχόμενο αγώνα της Formula 1, ο Vettel επέλεξε έναν ιδιαίτερο τρόπο για να μάθει περισσότερα για την κατάσταση.

Ο Γερμανός, λοιπόν, νοίκιασε μία πίστα kart και προσκάλεσε τοπικές γυναίκες οδηγούς, ώστε να μπορέσει να μάθει από “πρώτο” χέρι την πραγματική κατάσταση στη Σαουδική Αραβία. Ο Vettel μίλησε για την εκδήλωσε που διοργάνωσε:

Προφανώς έχουν υπάρξει αρκετές συζητήσεις, καθώς και σκέψεις, για τον πρώτο μας αγώνα εδώ πέρα στη Σαουδική Αραβία. Υπάρχουν πάρα πολλές ερωτήσεις που γίνονται, ακόμα και από εμένα, γι’ αυτό το λόγο σκεφτόμουν τι μπορώ να κάνω. Έχει υπάρξει τόση ενημέρωση γι’ αρνητικά παραδείγματα σε ό,τι έχει να κάνει με τα ελαττώματα συγκεκριμένων χωρών αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, μεταξύ άλλων. Συνεπώς, προσπαθώ πραγματικά να σκέφτομαι τα θετικά αυτής της κατάστασης. Οργάνωσα, λοιπόν, τη δική μου εκδήλωση καρτ σήμερα, με το hashtag #raceforwomen, κι ένα γκρουπ από 7-8 γυναίκες και κορίτσια ήταν στην πίστα. Ετοιμάσαμε ένα ωραίο event αποκλειστικά γι’ αυτές και προσπάθησα να μεταδώσω κάποιες από τις εμπειρίες μου στη ζωή, αλλά και την πίστα, να κάνουμε κάτι μαζί για να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή τους.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Κατάρ.

Η Σαουδική Αραβία έχει επιτρέψει μόλις τα τελευταία χρόνια τις γυναίκες να οδηγούν. Ο Sebastian Vettel, στην εκδήλωση που διοργάνωσε, προσκάλεσε γυναίκες με διαφορετικές οδηγικές εμπειρίες: τόσο άτομα που έχουν οδηγήσει, όσο και άτομα τα οποία δεν είχαν στην κατοχή τους άδεια οδήγησης. Οι συμμετέχουσες διασκέδασαν με το kart event, με τον Vettel να δηλώνει επίσης κερδισμένος από αυτό.

Οφείλω να πω πως εμπνεύστηκα από τις ιστορίες τους, το παρελθόν τους, αλλά και τη θετική ενέργειά τους για την αλλαγή που συμβαίνει στη χώρα. Είναι αλήθεια πως αν κοιτάξουμε από τη δυτική ή Ευρωπαϊκή “ματιά”, υπάρχουν ακόμα πάρα πολλά πράγματα που χρειάζεται να συζητηθούν και θα πρέπει να βελτιωθούν. Όμως, είναι, επίσης, αλήθεια πως κάποια πράγματα αλλάζουν και γι’ αυτούς τους ανθρώπους είναι τεράστια η διαφορά. Σε τελική ανάλυση, είναι πολύ δύσκολο για εμάς να ερχόμαστε σε μία χώρα όπου θα παρευρεθούμε για λίγες μόνο ημέρες και να προσπαθήσουμε να είμαστε οι τέλειοι κριτές, χωρίς να γνωρίζουμε τους ίδιους τους ανθρώπους και τι συμβαίνει στη χώρα. Όμως, με αυτόν τον τρόπο, νομίζω πως ήταν σημαντικό για εμένα να γνωρίσω αυτές τις γυναίκες. Νομίζω πως ήταν μία πολύ αξιομνημόνευτη και συγκλονιστική ημέρα κι ένας τέλειος τρόπος για να ξεκινήσει το τριήμερο. Όπως είπα νωρίτερα, εστιάζουμε στα θετικά.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Sebastian Vettel είναι ένας από τους οδηγούς που εξέφρασαν ανοιχτά την άποψή τους για το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας. Το τριήμερο του αγώνα θα φανεί εάν θα συνεχίζουν να εκφράζουν οι οδηγοί την άποψή τους για την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Δείτε το GP ΗΠΑ για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles