spot_img

GP Σαουδικής Αραβίας FP2: Ταχύτερος ο Hamilton, στον τοίχο ο Leclerc

Ο Lewis Hamilton ήταν ταχύτερος και στο FP2 του GP Σαουδικής Αραβίας, ενώ ο Charles Leclerc είχε σφοδρό ατύχημα στο τέλος της διαδικασίας.

Η Mercedes συνέχισε να έχει το πάνω χέρι στην πίστα της Jeddah, καθώς είχε τα δύο μονοθέσιά της στην κορυφή και στο FP2, με τον Hamilton να επικρατεί (ξανά) του Bottas. Πολύ καλός ο Pierre Gasly, βρέθηκε στην 3η θέση.

Με τους νυχτερινούς προβολείς να έχουν ανάψει, η θερμοκρασία αέρα διατηρήθηκε στους 28 βαθμούς Κελσίου, παρότι είχε βραδιάσει. Αντίθετα, η θερμοκρασία πίστας είχε μία μικρή πτώση στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης: GP Σαουδικής Αραβίας FP1 – Ο Hamilton ταχύτερος

Από νωρίς και πάλι αρκετοί οδηγοί ήταν στην πίστα, θέλοντας να συγκεντρώσουν αρκετά δεδομένα στο νέο περιβάλλον. Η βασική επιλογή στο ξεκίνημα ήταν τα medium ελαστικά, ορισμένοι οδηγοί είχαν hard ελαστικά, ενώ ο Lando Norris είχε soft γόμα. Στο πρώτο σετ χρόνων, ο Βρετανός ήταν στην κορυφή με χρόνο 1:30.771, πίσω του είχε τους Hamilton, Alonso, Ocon, όλοι με medium ελαστικά. Οι δύο Red Bull χρειάστηκαν 2ο γρήγορο γύρο για να έχουν έτοιμα τα medium ελαστικά και όταν το έκαναν, ο Verstappen ήταν στην κορυφή με 1:30.104, ενώ ο Perez ήταν στην 4η θέση. Η 2η θέση άλλαζε συνεχώς ανάμεσα στη Ferrari και την Alpine, με τον Leclerc να την κρατά στη λήξη του πρώτου 10λέπτου, εμπρός από τον Ocon. Ο Lewis Hamilton τους “χώρισε” ανεβαίνοντας στην 3η θέση, όντας πολύ κοντά στην κορυφή.

Ο Verstappen έκανε νέο ταχύτερο πέρασμα λίγο αργότερα στο 1:29.706, με τους Leclerc και Sainz πίσω του στις θέσεις 2 και 3. Οι Alonso και Ocon βρίσκονταν στις θέσεις 4 και 6, με τον Hamilton ανάμεσά τους. Όσο περνούσε η ώρα και βελτιωνόταν η πίστα, συνέχιζαν οι αλλαγές στην κατάταξη. Η πρώτη αξιοσημείωτη βελτίωση ήταν του Ocon στην 3η θέση, ενώ ο Tsunoda βρέθηκε επικεφαλής με χρόνο 1:29.597. Αυτό κράτησε ελάχιστα, με τον Verstappen να σημειώνει χρόνο στο 1:29.290. Αργότερα, ο Valtteri Bottas πήρε με τη σειρά του την πρωτοπορία, καθώς κατέβηκε στο 1:29.079, με τον Hamilton ν’ απαντά, όντας 0,061s ταχύτερος του Φινλανδού.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Κατάρ.

Μετά το πρώτο 25λεπτο, οι οδηγοί άρχισαν να χρησιμοποιούν τα soft ελαστικά, κάνοντας προσομοίωση κατατακτήριων δοκιμών. Η πρώτη αξιοσημείωτη βελτίωση ήταν αυτή του Alonso, που ανέβηκε στην 4η θέση. Ο Pierre Gasly ήταν και πάλι εντυπωσιακός, κάνοντας χρόνο που τον έφερε στην 3η θέση με διαφορά 0,081s από την κορυφή. Τα τελευταία 20 λεπτά, πέραν της βελτίωσης του Sainz που ανέβηκε στην 7η θέση, δεν υπήρξε άλλη αξιοσημείωτη αλλαγή, με τους οδηγούς να εκτελούν τα stint προσομοίωσης αγώνα.

Το FP2 έκλεισε μ’ ένα τετακέ του Mazepin στην πρώτη στροφή, αλλά κι ένα τρομακτικό ατύχημα του Charles Leclerc στη στροφή 22, με τη διαδικασία να τερματίζει πρόωρα 4,5 λεπτά νωρίτερα. 

Η Mercedes είχε τα δύο μονοθέσιά της στην κορυφή, με τους γρήγορους χρόνους να σημειώνονται με τα medium ελαστικά. Ο Lewis Hamilton ήταν και πάλι επικεφαλής στο 1:29.018, ο Valtteri Bottas ήταν πίσω του στα 0,061s και ο Pierre Gasly με AlphaTauri ήταν στην 3η θέση με απόσταση 0,081s από τον Βρετανό. Ο Max Verstappen με Red Bull πλασαρίστηκε στην 4η θέση, έχοντας απόσταση 0,195s από τον πρωτοπόρο Hamilton. 

Πολύ καλοί οι χρόνοι της Alpine, με τον Fernando Alonso στην 5η και τον Esteban Ocon στην 6η θέση. Ο Carlos Sainz με Ferrari βρέθηκε στην 7η θέση, έχοντας πίσω του τον Yuki Tsunoda με AlphaTauri, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Sergio Perez με Red Bull και Charles Leclerc με Ferrari.

Οι δύο McLaren κατέλαβαν τις θέσεις 11 και 12, με τον Daniel Ricciardo να είναι μπροστά από τον Lando Norris, ενώ πίσω τους ήταν οι Alfa Romeo με τους Antonio Giovinazzi (13η θέση) και Kimi Raikkonen (14η θέση) κατά σειρά. Οι Aston Martin περιορίστηκαν στις θέσεις 15 και 16, με τον Lance Stroll εμπρός του Sebastian Vettel.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Την κατάταξη έκλεισαν οι Williams και Haas, με τους Russell και Latifi (Williams) στις θέσεις 17 και 19 αντίστοιχα, καθώς και τους Schumacher (18η θέση) και Mazepin (20ή θέση) με τις δύο Haas. 

Αποτελέσματα FP2 – GP Σαουδικής Αραβίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles