spot_img

GP Σαουδικής Αραβίας FP2: O Alonso κυρίαρχος και σε δικό του κόσμο

Ο Fernando Alonso ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP2 του GP Σαουδικής Αραβίας, γράφοντας μία τρομερή προσπάθεια για λογαριασμό της Aston Martin.

Η δράση συνεχίστηκε στο Grand Prix Σαουδικής Αραβίας με το FP2 να μας προσφέρει ένα πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα της δυναμικής των ομάδων. Οι τεράστιοι προβολείς φώτισαν το σιρκουί της Τζέντα, με τα 60 λεπτά που πραγματοποιήθηκαν να είναι συναρπαστικά.

Η διαδικασία άργησε να ξεκινήσει κατά 10 λεπτά, καθώς εντοπίστηκε εκτός θέσεις ένα καπάκι υπονόμου. Έτσι οι άνθρωποι της πίστας έπρεπε να ελέγξουν όλα όσα υπήρχαν στην πίστα.

Ταχύτερος στο FP2 ήταν ο Fernando Alonso της Aston Martin. O γερόλυκος Ισπανός δείχνει να βολεύεται εξαιρετικά στην πίστα και με τη μαλακή γόμα ελαστικών σημείωσε το 1:28,827. Μάλιστα ήταν ο μοναδικός οδηγός που κατέβηκε κάτω από το ένα λεπτό και 29 δευτερόλεπτα. Δεύτερος ήταν ο George Russell της Mercedes-AMG, με τον Βρετανό να είναι σε θέση να δαμάσει την ασταθή W15 και η διαφορά του από την κορυφή ήταν στα 0,2 δευτερόλεπτα. Τρίτος ήταν ο Max Verstappen της Red Bull Racing, o οποίος υποχώρησε από την κορυφή στην οποία ήταν στο FP1.

Τέταρτος στην κατάταξη ήταν ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari, με τον Μονεγάσκο να υπολείπεται τρία δέκατα από τον ταχύτερο Αλόνσο. Ο Sergio Perez βρέθηκε στην 5η θέση, μπροστά από τον Lance Stroll με τη δεύτερη AMR24.  Ο Carlos Sainz ήταν 7ος, ενώ ο Lewis Hamilton ταλαιπωρήθηκε από την αστάθεια του πίσω μέρους της W15 και δεν είχε καθαρή γρήγορη προσπάθεια με τη μαλακή γόμα ελαστικών.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Μπαχρέιν και συζήτηση για τις φήμες Verstappen-Mercedes Ακούστε την πατώντας κλικ στο παρακάτω βίντεο.


Στην 9η θέση ήταν ο Pierre Gasly φέρνοντας χαμόγελα στην Alpine, με τον Γάλλο να είναι επτά δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από την κορυφή. Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσε ο Όσκαρ Πιάστρι της McLarne Racing, η οποία ενδεχομένως να κρύβει την πραγματική της απόδοση.

Οι διαφορές μεταξύ των ομάδων είναι πολύ μικρές και στη Σαουδική Αραβία. Η ταχύτερη Aston Martin είναι μόλις 1,1 δευτερόλεπτα ταχύτερη από την πιο αργή του grid (με βάση τα δεδομένα της Παρασκευής) Haas.

Στο FP2 οι ομάδες έκαναν προσομοιώσεις αγώνα με πολλά καύσιμα στα μονοθέσιά τους. Στη διαδικασία είδαμε να χρησιμοποιούνται και οι τρεις διαφορετικές γόμες ελαστικών της Pirelli.

H δράση συνεχίζεται με το FP3 το Σάββατο στις 15:30 ώρα Ελλάδος, ενώ ακολουθεί η μάχη της Pole position στις 19:00 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα FP2 GP Σαουδικής Αραβίας

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Πηγή: gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles