spot_img

GP Σαουδικής Αραβίας FP2: Ταχύτερος ξανά ο Leclerc

Ο Charles Leclerc ήταν ο ταχύτερος οδηγός και στο FP2 του GP Σαουδικής Αραβίας, με τους δύο οδηγούς της Ferrari να έχουν επαφή με τον τοίχο και τοv Max Verstappen να ακολουθεί από κοντά.

Ο Charles Leclerc σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στη Σαουδική Αραβία, με τις Ferrari και Red Bull να μάχονται και πάλι στην κορυφή των χρόνων. Οι Max Verstappen, Carlos Sainz και Sergio Perez ολοκλήρωσαν την πρώτη τετράδα.

Διαβάστε επίσης: GP Σαουδικής Αραβίας FP1 – Leclerc και Ferrari στην κορυφή

Οι προβολείς ήδη είχαν ανάψει για το ξεκίνημα του FP2, με τη θερμοκρασία αέρα στους 21 βαθμούς Κελσίου και αυτή του οδοστρώματος στους 24 βαθμούς Κελσίου. Η διαδικασία καθυστέρησε για 15 λεπτά.

Οι οδηγοί στα πρώτα λεπτά έκαναν την είσοδό τους στην πίστα κατά πλειοψηφία με medium ελαστικά, ορισμένοι χρησιμοποιούσαν τη hard γόμα. Στα πρώτα 10 λεπτά, οι δύο Ferrari βρίσκονταν στην κορυφή των χρόνων, με τον Charles Leclerc στην πρώτη και τον Carlos Sainz στη δεύτερη θέση, με τους δυο τους να έχουν διαφορά 0,745s. Στην 3η θέση βρισκόταν ο Max Verstappen, στην 4η ο Lando Norris, ενώ οι θέσεις 5 και 6 πλαισιώνονταν από τους Yuki Tsunoda και Pierre Gasly.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μπαχρέιν. 

Στα επόμενα 5 λεπτά, ο Max Verstappen στην κορυφή. Ο Ολλανδός έκανε χρόνο 1:30.214, μόλις 0,002s ταχύτερος από τον Charles Leclerc, με τον Carlos Sainz στην 3η και τον Sergio Perez στην 4η θέση πολύ κοντά τους επίσης.

Μετά τα πρώτα 30 λεπτά, ξεκίνησαν σταδιακά οι προσομοιώσεις των κατατακτήριων, με τους οδηγούς να χρησιμοποιούν soft ελαστικά. Ο Charles Leclerc πήρε προσωρινά την πρωτοπορία, κάνοντας 1:30.074, με τις Mercedes να βρίσκονται μόλις στις θέσεις 5 και 6, με τον Lewis Hamilton να είναι μπροστά από τον George Russell. Ο Kevin Magnussen σταμάτησε το μονοθέσιο της Haas στην είσοδο της στροφής 14, κάτι που προκάλεσε την εμφάνιση του εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας, ώσπου ν’ απομακρυνθεί ασφαλώς η VF-22.

Στα τελευταία 16 λεπτά, οι οδηγοί αναλώθηκαν στις προσομοιώσεις αγώνα, συνεπώς η κατάταξη με τους γρήγορους χρόνους παρέμεινε ως είχε. Ένας από τους οδηγούς που δεν έδωσε το παρόν στο φινάλε του FP2 ήταν ο Charles Leclerc. Ο Μονεγάσκος είχε μία μικρή επαφή με τον τοίχο στη στροφή 4, χωρίς μεγάλη ζημιά, ήταν όμως ικανή για να τον κρατήσει εκτός για το υπόλοιπο της διαδικασίας.

Παρ’ όλα αυτά, ο Charles Leclerc με Ferrari σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και στο FP2, γυρνώντας στο 1:30.074 με soft γόμα ελαστικών. Στη 2η θέση ήταν ο Max Verstappen με Red Bull με διαφορά 0,140s, χρόνο που σημείωσε, ωστόσο, με τα medium ελαστικά. Στην 3η θέση βρισκόταν ο Carlos Sainz (Ferrari) με διαφορά 0,246s από την κορυφή, ενώ στην 4η θέση βρέθηκε ο Sergio Perez με Red Bull, που είχε απόσταση 0,286s από τον πρώτο χρόνο. Αμφότεροι έκαναν τη γρήγορη προσπάθειά τους με medium ελαστικά.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Στις θέσεις 5 και 6 τερμάτισαν οι δύο Mercedes, με τον Lewis Hamilton να είναι εκ νέου ταχύτερος του George Russell. Στην 7η θέση βρισκόταν ο Lando Norris με McLaren, στην 8η ο Fernando Alonso με Alpine. Την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Valtteri Bottas (9η θέση) με Alfa Romeo και Yuki Tsunoda με AlphaTauri (10η θέση). Στην 11η θέση ολοκλήρωσε το FP2 ο Fernando Alonso με Alpine και στη 12η θέση ο Pierre Gasly με Alpha Tauri, αμφότεροι πιο πίσω από τους teammates τους.

Ο Mick Schumacher με Haas βρέθηκε στη 13η θέση, οι Aston Martin είχε τους Lance Stroll και Nico Hulkenberg στις θέσεις 14 και 16 αντίστοιχα, ενώ ανάμεσά τους τερμάτισε τη διαδικασία, στη 15η θέση, ο Daniel Ricciardo με McLaren. Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Guanyu Zhou με Alfa Romeo, Nicholas Latifi και Alex Albon με Williams, καθώς και ο Kevin Magnussen με Haas, ο οποίος είχε προβλήματα και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Σαουδικής Αραβίας.

Αποτελέσματα FP2 – GP Σαουδικής Αραβίας

Δείτε το GP Imola για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles