spot_img

GP Σαουδικής Αραβίας FP1: Leclerc στην κορυφή

Ο Charles Leclerc ήταν ο ταχύτερος στο FP1 του GP Σαουδικής Αραβίας, με τον Μονεγάσκο οδηγό της Ferrari να κερδίζει στο τέλος τον Max Verstappen.

Από εκεί που ολοκλήρωσε το GP Μπαχρέιν ξεκίνησε ο Charles Leclerc το τριήμερο στην πίστα της Jeddah, καθώς ήταν ο ταχύτερος του FP1. Στη 2η θέση βρισκόταν ο Max Verstappen με Red Bull, 3ος ήταν ο ταχύτατος Valtteri Bottas με Alfa Romeo.

Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος στο ξεκίνημα της διαδικασίας, με τη θερμοκρασία αέρα στους 22 βαθμούς Κελσίου και αυτή του οδοστρώματος στους 28 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης: GP Μπαχρέιν – Ποιοι μας εντυπωσίασαν και ποιοι όχι;

Στα πρώτα λεπτά του FP1, οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα, με την πλειοψηφία αυτών να χρησιμοποιούν τη hard γόμα ελαστικών, ενώ υπήρχαν και κάποιες εξαιρέσεις που είχαν τα medium. Στα πρώτα λεπτά, ο Kevin Magnussen ανέφερε ένα πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων, με το Δανό να επιστρέφει πρόωρα στα pits. Σε αντίθεση με το υπόλοιπο grid, οι Mercedes έκαναν μία αρχική έξοδο στην πίστα με soft ελαστικά.

Στη συμπλήρωση 5 λεπτών, ο Max Verstappen οριοθετούσε το ρυθμό, κάνοντας 1:34.167 με hard. Ο πρώτος κοντινός χρόνος ήταν αυτός του Pierre Gasly, που έκανε τον 2ο χρόνο και είχε διαφορά 0,201s από την κορυφή. Ο Sergio Perez, λίγο αργότερα, κινήθηκε πολύ ταχύτερα στο 1:33.021, επίσης με hard. Παράλληλα, στη 2η θέση ανέβηκε ο Yuki Tsunoda και στην 3η ο Daniel Ricciardo. Οι οδηγοί της Red Bull Racing βελτίωσαν περαιτέρω, με τον Verstappen να πέφτει στο 1:31.885 και τον Perez πίσω του στα 0,804s. Παράλληλα, ο Lewis Hamilton βρισκόταν στην 3η θέση, στα 1,107s από την κορυφή, όμως είχε soft ελαστικά.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μπαχρέιν.

Μετά τα πρώτα 12 λεπτά, έγιναν ακόμα ταχύτεροι χρόνοι στην κορυφή, με τον Max Verstappen να κάνει 1:31.298 και τον Yuki Tsunoda να κάνει 2ο χρόνο στα 0,503s πίσω του. Από κοντά και ο Pierre Gasly, που έκανε τον 3ο χρόνο. Με τη συμπλήρωση 17 λεπτών, εμφανίστηκε η κόκκινη σημαία, καθώς στη στροφή 1 υπήρχαν κάποια θραύσματα τα οποία οι κριτές όφειλαν ν’ απομακρύνουν για να συνεχιστεί η διαδικασία. Υπαίτιος ήταν ο Lando Norris, ο οποίος χτύπησε μία ταμπέλα στο σημείο φρεναρίσματος στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού.

Η διαδικασία συνεχίστηκε περίπου 10 λεπτά αργότερα, με αρκετούς οδηγούς να βγαίνουν στην πίστα με soft ελαστικά, ενώ οι Ferrari βγήκαν για πρώτη φορά στο FP1, με hard γόμα. Οι οδηγοί της ιταλικής ομάδας, δεν είχαν ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς χρόνους, όμως σχεδόν στη συμπλήρωση 33 λεπτών, ο Charles Leclerc σημείωσε τον 5ο χρόνο και είχε διαφορά 1,566s από τον Verstappen. Ο Sergio Perez, έπειτα, ανέβηκε στην 4η θέση, αρκετά μακριά από τον πρωτοπόρο teammate του. Ο Charles Leclerc δεν άργησε ν’ ανέβει στη 2η θέση, κάνοντας χρόνο που ήταν 0,582s πίσω από τον ταχύτερο. Από τη θέση αυτή τον «εκτόπισε» ο Pierre Gasly, που έκανε 1:31.317 με soft ελαστικά και είχε διαφορά 0,429s από την κορυφή.

Σταδιακά, όλο και περισσότεροι χρόνοι έγιναν με soft ελαστικά. Ο Sergio Perez ανέβηκε στην 5η θέση, ενώ ο Charles Leclerc στην πρώτη του προσπάθεια με soft, ανέβηκε στη 2η θέση, στα 0,304s από τον Max Verstappen. Ο teammate του, Carlos Sainz, βρισκόταν με τη δεύτερη Ferrari μόλις στην 6η θέση. Ο Valtteri Bottas έκανε την έκπληξη ανεβαίνοντας, προς ώρας, στη 2η θέση, όμως ο Charles Leclerc σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, καθώς γύρισε στο 1:30.772 με soft. Παράλληλα, ο Sainz ανέβηκε, με τη σειρά του, στην 4η θέση.

Στην κορυφή, λοιπόν, ολοκλήρωσε το FP1 ο Charles Leclerc (Ferrari) με χρόνο 1:30.772, με τον Max Verstappen με Red Bull να είναι στη 2η θέση στα 0,116s. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Valtteri Bottas με Alfa Romeo, που είχε διαφορά 0,312s από την κορυφή, με τον Carlos Sainz με Ferrari να είναι οριακά πίσω του στην 4η θέση, στα 0,367s από τον teammate του. Οι AlphaTauri ήταν ψηλά στις θέσεις 5 και 6, με τον Pierre Gasly μπροστά από τον Yuki Tsunoda, ενώ στην 7η θέση βρισκόταν ο Sergio Perez με Red Bull.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Την πρώτη 10άδα συμπλήρωναν οι Alpine, με τον Esteban Ocon στην 8η και τον Fernando Alonso στη 10η θέση, ενώ ανάμεσά τους βρισκόταν ο Lewis Hamilton με Mercedes στην 9η θέση. Οι δύο McLaren ολοκλήρωσαν το FP1 στις θέσεις 11 και 13, με τον Daniel Ricciardo μπροστά από τον Lando Norris. Στη 12η θέση ήταν ο Lance Stroll με Aston Martin, ενώ ο Guanyu Zhou με Alfa Romeo. Αρκετά πίσω στην κατάταξη ήταν ο George Russell με Mercedes, ακολουθούμενος από τον Nico Hulkenberg με Aston Martin.

Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Williams των Alex Albon (17η θέση) και Nicholas Latifi (18η θέση), καθώς και οι δύο Haas των Mick Schumacher (19η θέση) και Kevin Magnussen (20ή θέση), με τον τελευταίο να μη σημειώνει γρήγορο χρόνο.

Αποτελέσματα GP Σαουδικής Αραβίας – FP1

Δείτε το GP Imola για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles