spot_img

GP Σαουδικής Αραβίας FP3: O Verstappen ταχύτερος πριν τη μάχη της pole

O Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP3 του GP Σαουδικής Αραβίας για λογαριασμό της Red Bull Racing σε μία επεισοδιακή διαδικασία. 

Ελεύθερες δοκιμές τέλος για το Grand Prix Σαουδικής Αραβίας της Formula 1, έστω και μετ’ εμποδίων. Στο τελευταίο 60λεπτο του αγωνιστικού τριημέρου, ομάδες και οδηγούς πραγματοποίησαν προσομοιώσεις κατατακτηρίων, ενώ προσπάθησαν να βελτιστοποιήσουν το στήσιμο των μονοθεσίων τους.

Ταχύτερος στο FP3 ήταν ο Max Verstappen της Red Bull Racing. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing με το πρώτο σετ μαλακής γόμας ελαστικών σημείωσε το 1:28,412 και άφησε κατά 0,196 δευτερόλεπτα πίσω του τον Charles Leclerc της Scuderia Ferrari. O Μονεγάσκος ήταν πολύ δυνατός στον πρώτο τομέα της πίστας, όμως έχασε χρόνο στους δύο άλλους χρονομετρημένους τομείς της Τζέντα.

Ακολούθησε ο Sergio Perez με τη δεύτερη RB20, όμως η διαφορά από τον teammate του ήταν στο μισό δευτερόλεπτο. Πέμπτος ήταν ο George Russell με την πρώτη Mercedes W15, ο οποίος ξεπέρασε κατά μόλις 7 χιλιοστά του δευτερολέπτου τον Lando Norris της McLaren Racing.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Μπαχρέιν και συζήτηση για τις φήμες Verstappen-Mercedes Ακούστε την πατώντας κλικ στο παρακάτω βίντεο.


Οι δύο Aston Martin ήταν στις θέσεις 6 και 7, υποχωρώντας στην κατάταξη, έπειτα από τον ταχύτερο γύρο του Fernando Alonso στο FP2. Ο Oscar Piastri ήταν 8ος μπροστά από τον Lewis Hamilton που δεν βρήκε λύσεις στο στήσιμο του μονοθεσίου του, ενώ 10ος ήταν ο Oliver Bearman. Ο Βρετανός αντικαθιστά τον Carlos Sainz στη Scuderia Ferrari για το υπόλοιπο τριήμερο, καθώς ο Ισπανός διαγνώστηκε με σκωληκοειδίτιδα.

Στη διαδικασία είδαμε μία και μοναδική κόκκινη σημαία. Με περίπου 20 λεπτά για το τέλος του FP3, o Guanyu Zhou της Kick Sauber είχε έξοδο στη στροφή 7 και προσέκρουσε βίαια στις προστατευτικές μπαριέρες. Ο Κινέζος οδηγός βγήκε από το μονοθέσιό του και είναι καλά στην υγεία του.

Αποτελέσματα FP3 Grand Prix Σαουδικής Αραβίας

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Πηγή: gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles