spot_img

GP Σαουδικής Αραβίας QP: Παρθενική pole του Perez

Ο Sergio Perez με Red Bull Racing έκανε την έκπληξη στο QP του GP Σαουδικής Αραβίας και πανηγύρισε την πρώτη pole position της καριέρας του. Πίσω του βρίσκονταν οι Ferrari των Charles Leclerc και Carlos Sainz, στην 4η θέση ο teammate Max Verstappen.

Οι κατατακτήριες του GP Σαουδικής Αραβίας πρόσφεραν αρκετές ανατροπές. Ο Sergio Perez κατάφερε στον τελευταίο του γύρο να κινηθεί ταχύτερα από όλους τους οδηγούς και να πετύχει τον ταχύτερο χρόνο με 1:28.200. Αυτή είναι η πρώτη pole position για τη Red Bull Racing για το 2022. Οι Ferrari πάλεψε μέχρι τέλους, με τον Charles Leclerc (0,025s) και τον Carlos Sainz (+0,202s) να ολοκληρώνουν τη διαδικασία στις θέσεις 2 και 3 αντίστοιχα. Ο Max Verstappen (Red Bull Racing) ήταν στην 4η θέση, έχοντας διαφορά 0,261s από τον teammate του, Perez.

Διαβάστε επίσης: GP Μπαχρέιν – Ποιοι μας εντυπωσίασαν και ποιοι όχι;

Πολύ καλά κύλησαν οι κατατακτήριες για την Alpine, με τον Esteban Ocon (+0,868s) στην 5η και τον Fernando Alonso (+0,947s) στην 7η θέση. Αυτός που βρέθηκε ανάμεσά τους ήταν ο George Russell με Mercedes (6η θέση, +0,904s). Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν οι Valtteri Bottas με Alfa Romeo (8η θέση, +0,983s), Pierre Gasly με AlphaTauri (9η θέση, +1,054s), καθώς και ο Kevin Magnussen με Haas (10η θέση, +1,388s).

Η McLaren κατέλαβε τις θέσεις 11 και 12, με τον Lando Norris να είναι πάνω από τον Daniel Ricciardo. Ο Guanyu Zhou με Alfa Romeo κατετάγη στη 13η θέση, ενώ ο Mick Schumacher με Haas ολοκλήρωσε πρόωρα τη διαδικασία στη 14η θέση, μετά το σφοδρό ατύχημά του. Ο Lance Stroll με Aston Martin ήταν στη 15η θέση.

Ο Lewis Hamilton με Mercedes ήταν σε πολύ κακή ημέρα κι έμεινε εκτός από το Q1, τερματίζοντας στη 16η θέση. Ο Alex Albon (Williams) βρέθηκε στην 17η και ο Nico Hulkenberg με Aston Martin στην 18η θέση. Η 19η θέση ανήκε στο Nicholas Latifi με Williams, ενώ τελευταίος ήταν ο Yuki Tsunoda με AlphaTauri, ο οποίος δεν πρόλαβε να σημειώσει χρόνο.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μπαχρέιν.

Q1

Οι κατατακτήριες ξεκίνησαν υπό το φως των προβολέων, με τη θερμοκρασία αέρα στους 23 βαθμούς Κελσίου και αυτή του οδοστρώματος στους 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι Mercedes έκαναν τη διαφορά και βγήκαν με medium ελαστικά για την πρώτη τους προσπάθεια, ενώ οι υπόλοιποι οδηγοί χρησιμοποιούσαν soft γόμα. Μετά από 2 γύρους προετοιμασίας, η Ferrari ήταν έτοιμη να κάνει γρήγορους γύρους. Ωστόσο, η προσπάθεια των οδηγών της διακόπηκε, καθώς ο Nicholas Latifi είχε μία έξοδο στη στροφή 13, με την κόκκινη σημαία να εμφανίζεται και την προσπάθεια του Καναδού να λαμβάνει τέλος.

Στην επανεκκίνηση, όλοι οι οδηγοί που δε σημείωσαν χρόνο βγήκαν στην πίστα, για να προλάβουν να καταταχθούν πριν τη λήξη του Q1. Οι Ferrari ήταν ταχύτατες, με τον Carlos Sainz στην πρώτη και τον Charles Leclerc στη 2η θέση. Η Red Bull Racing είχε τους Verstappen και Perez στις θέσεις 3 και 5, με τον George Russell ανάμεσά τους στην 4η θέση. Ο Yuki Tsunoda μπήκε στα pits χωρίς να σημειώσει χρόνο, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα. Στην τελική πεντάδα βρίσκονταν, επίσης, οι Ricciardo, Hulkenberg και Albon. Λίγο αργότερα, ο Ricciardo βελτίωσε και στη 16η θέση έπεσε, προσωρινά, ο Lewis Hamilton!

Στο φινάλε της περιόδου, η κορυφή δεν είχε αλλαγές, ομοίως και η τελική πεντάδα. Ωστόσο, το αποτέλεσμα έκανε πολύ μεγάλη αίσθηση: ο Lewis Hamilton ήταν εκτός διαδικασίας από το Q1! Μαζί του αποκλείστηκαν οι Albon, Hulkenberg, Latifi και Tsunoda.

Q2

Από νωρίς η πλειοψηφία των οδηγών στην πίστα, με τον George Russell να βγαίνει με τα medium ελαστικά που χρησιμοποίησε για λίγο στο Q1, οι υπόλοιποι ήταν με soft. Ο Charles Leclerc από πολύ νωρίς έκανε τον ταχύτερο χρόνο με 1:28.883, με τον Sergio Perez στη 2η και τον George Russell στην 3η θέση. Ο Carlos Sainz έκανε, έπειτα, τον 3ο χρόνο, με τον Max Verstappen να παίρνει τη θέση του Ισπανού λίγα δευτερόλεπτα μετά. Εκτός δεκάδας, προς ώρας, βρίσκονταν οι Zhou, Ricciardo, Magnussen, Stroll και Ocon.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση των 10 λεπτών για το Q2, η κόκκινη σημαία εμφανίστηκε για δεύτερη φορά, με τον Mick Schumacher να προσκρούει στον τοίχο στη στροφή 11. Ο νεαρός βγήκε από το μονοθέσιο της Haas έχοντας τις αισθήσεις του, όμως μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο για εξετάσεις για προληπτικούς λόγους.

Μετά από περίπου 1 ώρα, η δεύτερη περίοδος των κατατακτήριων συνεχίστηκε. Οι Carlos Sainz και Charles Leclerc έκαναν το 1-2, οι δύο Red Bull Racing δε βελτίωσαν. Στη μάχη για είσοδο στο Q3, οι Kevin Magnussen και Esteban Ocon τα κατάφεραν, βγάζοντας εκτός διαδικασίας τον Lando Norris και, τυπικά, τον Mick Schumacher.

Από το Q3, συνεπώς, αποκλείστηκαν οι Norris, Ricciardo, Zhou, Schumacher και Stroll.

Δείτε το GP Imola για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Q3

Από νωρίς σχεδόν όλοι οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα με soft ελαστικά, εκτός του George Russell. Ορισμένοι από αυτούς είχαν χρησιμοποιημένο σετ, οι υπόλοιποι καινούριο. Μετά την πρώτη προσπάθεια, οι Ferrari βρίσκονταν στην κορυφή, με τον Carlos Sainz να γυρίζει στο 1:28.402 και τον Charles Leclerc να είναι πίσω του μόλις για 0,044s. Ο Sergio Perez βρισκόταν στην 3η θέση, με τον teammate του, Verstappen, να περιορίζεται στην 6η θέση. Ανάμεσά τους βρίσκονταν οι δύο Alpine, με τον Ocon οριακά μπροστά από τον Alonso. Η πρώτη προσπάθεια του George Russell τον έφερε στην 5η θέση.

Στη δεύτερη προσπάθεια, ο Charles Leclerc κινήθηκε ταχύτατα, παίρνοντας, προσωρινά, την pole position με χρόνο 1:28.225, όμως ο Sergio Perez απάντησε εμφατικά. Ο Μεξικανός γύρισε στο 1:28.200, μόλις 0,025s ταχύτερα από τον Leclerc, ενώ ο teammate του, Max Verstappen, περιορίστηκε στην 4η θέση. Ο George Russell κατάφερε, εν τέλει, να παραμείνει ανάμεσα στις δύο Alpine, με τον Ocon (5η θέση) να διατηρείται ψηλότερα από τον Alonso.

Συνοπτικά, ο Sergio Perez πήρε την πρώτη pole position στην καριέρα του, με τους Charles Leclerc και Carlos Sainz να τοποθετούν τις δύο Ferrari μπροστά από τη Red Bull Racing του Max Verstappen. Στις θέσεις 5 και 7 ήταν οι Alpine των Esteban Ocon και Fernando Alonso αντίστοιχα, με τον George Russell ανάμεσά τους. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Valtteri Bottas, Pierre Gasly, Kevin Magnussen.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Αποτελέσματα QP – GP Σαουδικής Αραβίας

Image

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles