spot_img

GP Σαουδικής Αραβίας FP3: Leclerc-Verstappen στα χιλιοστά

Ο Charles Leclerc ολοκλήρωσε και το FP3 του GP Σαουδικής Αραβίας στην πρώτη θέση των χρόνων, με τις Red Bull Racing των Max Verstappen και Sergio Perez να ακολουθούν.

Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος, με τη θερμοκρασία αέρα, λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας, στους 24 βαθμούς Κελσίου και αυτή του οδοστρώματος στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης: Οι οδηγοί αποφάσισαν – Το GP Σαουδικής Αραβίας θα γίνει

Όπως συνηθίζεται, η δράση δεν ήταν τόσο μεγάλη στα πρώτα λεπτά του FP3, με τις επιλογές ελαστικών να ποικίλουν. Οι πρώτοι ανταγωνιστικοί χρόνοι ήρθαν από τη Ferrari, με τον Carlos Sainz να είναι μπροστά από τον Charles Leclerc για μόλις 0,041s. Ο χρόνος του Ισπανού ήταν στο 1:31.011, αμφότεροι είχαν τα soft ελαστικά. Ο Leclerc πολύ γρήγορα κατέβηκε στο 1:30.139 και βρέθηκε στην κορυφή, με τον Sainz στα 0,532s πίσω του.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μπαχρέιν.

Ο πρώτος γύρος που πλησίασε αυτός των δύο Ferrari ήρθε μετά τα πρώτα 20 λεπτά από τον Valtteri Bottas, που φυσικά ανέβηκε στην 3η θέση, ενώ πίσω του κοντά ήταν ο Sergio Perez. Ο πρώτος γρήγορος γύρος του Lewis Hamilton τον έφερε στην 6η θέση, πίσω από τον Guanyu Zhou. Ο Perez, λίγο μετά, έκανε τον 2ο χρόνο, στα 0,152s πίσω από τον Leclerc. Ο Max Verstappen, με τη σειρά του, βρέθηκε στην 4η θέση, στα 0,314s από την κορυφή.

Ο Pierre Gasly, λίγο πριν τη συμπλήρωση 30 λεπτών, ανέβηκε προσωρινά στη 2η θέση, μόλις 0,009s μακριά από την πρώτη, με τον Verstappen ν’ απαντά με 1:29.768, χρόνος που τον έφερε στην κορυφή. Περίπου 5 λεπτά αργότερα, ο Gasly σταμάτησε βγαίνοντας στην πίστα, κάτι που σταμάτησε την προσπάθειά του. Ο Valtteri Bottas, με τη σειρά του, έκανε το 2ο χρόνο και ήταν στα 0,262s μακριά από τον ταχύτερο χρόνο.

Το τελευταίο 15λεπτο αποτέλεσε την τελευταία ευκαιρία για τους οδηγούς για να κάνουν τις τελευταίες τους προσομοιώσεις για τις κατατακτήριες. Αρχικά, ο Sergio Perez έκανε τον 2ο χρόνο, μόλις 0,065s πίσω από τον teammate του. Ο Verstappen βρισκόταν σε γρήγορο γύρο, όμως έκανε ένα λάθος στο τρίτο sector και δεν βελτίωσε συνολικά. Μετά από διαδοχικές βελτιώσεις, ο Charles Leclerc ανέβηκε στην κορυφή, καθώς γύρισε στο 1:29.768.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Συνεπώς, η Ferrari βρέθηκε στην κορυφή και στις τρεις περιόδους ελεύθερων δοκιμών, με τον Charles Leclerc να είναι στην πρώτη θέση με χρόνο 1:29.768, ο Max Verstappen με Red Bull Racing ήταν και πάλι στη 2η θέση, οι δύο τους είχαν απόσταση μόλις 0,033s. Στην 3η θέση βρισκόταν η δεύτερη Red Bull Racing του Sergio Perez, που είχε απόσταση 0,098s από την κορυφή, ενώ η δεύτερη Ferrari του Carlos Sainz ήταν στην 4η θέση (+0,274s).

Ο Valtteri Bottas (Alfa Romeo) ήταν και πάλι πολύ ψηλά στην 5η θέση, ενώ πολύ καλό χρόνο έκανε και ο Esteban Ocon (Alpine), που βρισκόταν στην 6η θέση. Ο Pierre Gasly (AlphaTauri) ήταν στην 7η θέση, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Kevin Magnussen (8η θέση, Haas), Fernando Alonso (9η θέση, Alpine) και Yuki Tsunoda (10η θέση, AlphaTauri).

Ο Lewis Hamilton με Mercedes περιορίστηκε μόλις στην 11η θέση, με τον teammate του, George Russell, να βρίσκεται στη 14η θέση. Ανάμεσά τους βρέθηκαν, στη 12η και 13η θέση αντίστοιχα, οι Mick Schumacher (Haas) και Guanyu Zhou (Alfa Romeo).

Η τελική εξάδα είχε αποκλειστικά μονοθέσια με κινητήρα Mercedes. Η Aston Martin είχε τους Lance Stroll και Nico Hulkenberg στις θέσεις 15 και 18 αντίστοιχα. Ο Daniel Ricciardo βρισκόταν στη 16η και ο Lando Norris στη 19η θέση για λογαριασμό της McLaren. Τέλος, για τη Williams, ο Alex Albon βρισκόταν στη 17η και ο Nicholas Latifi στην 20ή θέση.

Αποτελέσματα FP3 – GP Σαουδικής Αραβίας

Image

Δείτε το GP Imola για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles