spot_img

GP Σαουδικής Αραβίας: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου

Δείτε παρακάτω όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πρόγραμμα του GP Σαουδικής Αραβίας ώστε να μην χάσετε στιγμή από τη δράση στο αγωνιστικό τριήμερο.

Έπειτα από μία συναρπαστική πρεμιέρα, η Formula 1 ετοιμάζεται για το δεύτερο αγώνα της στο 2024. Επόμενος σταθμός είναι το σιρκουί πόλης της Τζέντα που θα φιλοξενήσει το Grand Prix Σαουδικής Αραβίας το τριήμερο 7-9 Μαρτίου. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, ο αγώνας θα διεξαχθεί ημέρα Σάββατο στο δεύτερο ραντεβού του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ στη Μέση Ανατολή.

Το σιρκουί της Τζέντα το γνωρίσαμε πρώτη φορά το 2021, με τη διαδρομή να είναι περικυκλωμένη από μπαριέρες, όμως τα μονοθέσια αναπτύσσουν πολύ υψηλές ταχύτητες. Έχει μήκος 6.174 μέτρα και αποτελείται από 27 στροφές. Το Σάββατο στον αγώνα οι οδηγοί θα διανύσουν συνολικά 50 γύρους. Από το 2028 το Grand Prix αναμένεται να αλλάξει τοποθεσία, καθώς θα δημιουργηθεί η υπερσύγχρονη νέα Ντιρίγια λίγο έξω από την πρωτεύουσα Ριάντ.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Μπαχρέιν και τις προβλέψεις μας για τον αγώνα στη Σαουδική Αραβία. Ακούστε την πατώντας κλικ στο παρακάτω βίντεο.

Στα τρία Grand Prix που έχουν πραγματοποιηθεί στη Σαουδική Αραβία, έχουν κερδίσει τρεις διαφορετικοί νικητές. Το 2021 κέρδισε ο Lewis Hamilton, το 2022 ο Max Verstappen και το 2023 ο Sergio Perez. Το ρεκόρ πίστας κατέχει ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με το 1:30,734.

Ο Verstappen κέρδισε τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς και θέλει στην Τζέντα να γίνει ο δεύτερος οδηγός που έχει κατακτήσει δύο νίκες στην πίστα. Όμως το έργο του δεν θα είναι εύκολο καθώς οι Ferrari, Mercedes και McLaren θέλουν να του χαλάσουν το πάρτι και να τον αποτρέψουν από το να διπλασιάσει τις νίκες του στο 2024.

Ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, θα διαθέσει στις ομάδες τις C4 (μαλακή), C3 (μεσαία) και C2 (σκληρή) γόμες ελαστικών στη Σαουδική Αραβία. Πρόκειται για αρκετά μαλακές γόμες ελαστικών, κάτι το οποίο μπορεί να μας δώσει στρατηγικές δύο pit-stop.

Pirelli F1

Πρόγραμμα Grand Prix Σαουδικής Αραβίας σε ώρες Ελλάδος

Πέμπτη 7 Μαρτίου

15:30-16:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

19:00-20:00 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Παρασκευή 8 Μαρτίου

15:30-16:30 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

19:00-20:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές

Σάββατο 9 Μαρτίου

19:00 – Αγώνας

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles