spot_img

GP Σιγκαπούρης FP1: Leclerc και Ferrari κυριάρχησαν στο FP1

Ο Charles Leclerc ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP Σιγκαπούρης, με τη Scuderia Ferrari να κάνει το 1-2 και τις διαφορές να είναι πολύ μικρές. 

Η ασιατική περιοδεία της Formula 1 ξεκινά με το Grand Prix Σιγκαπούρης, με το FP1 να είναι επίσημα παρελθόν. Η πρώτη επίσημη περίοδος ελεύθερων δοκιμών στο σιρκουί Μαρίνα Μπέι ολοκληρώθηκε δίχως προβλήματα, με την αξιολόγηση αναβαθμίσεων να είναι κύριο μέλημα πολλών ομάδων.

Ταχύτερος μετά το FP1 ήταν ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari. O Μονεγάσκος σημείωσε το 1:33,350 με τη μαλακή γόμα ελαστικών στο δεύτερο μισό της διαδικασίας και ήταν 0,078 δευτερόλεπτα ταχύτερος του Carlos Sainz. Η Scuderia Ferrari έκανε το 1-2 στη διαδικασία, όμως οι διαφορές από τις αντίπαλες ομάδες ήταν αρκετά μικρή. Ο Max Verstappen ήταν στην 3η θέση, με χρόνο 0,178 δευτ. πιο αργό από αυτόν του Λεκλέρ.

Στην 4η θέση βρέθηκε ο Lando Norris με την αναβαθμισμένη McLaren MCL60. Ο Βρετανός ήταν 0,172 δευτ. μακριά από την κορυφή και κατά 0,018 δευτ. ταχύτερος του Lewis Hamilton της Mercedes-AMG. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν και στη συνέχεια του τριημέρου θα έχουμε τέσσερις ομάδες με διαφορά μικρότερη από δύο δέκατα του δευτερολέπτου.

Ακούστε το νέο μας Podcast για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Ιταλίας. 

Ο George Russell ήταν μπροστά από τον Sergio Perez, ενώ ο Fernando Alonso ήταν μόλις στην 8η θέση της διαδικασίας. Οι Yuki Tsunoda και Esteban Ocon έφεραν τις Scuderia AlphaTauri και Alpine εντός της πρώτης 10άδας. Μόνο οι δύο οδηγοί της Alfa Romeo σημείωσαν την ταχύτερη επίδοσή τους με τη μεσαία γόμα ελαστικών στο FP1.

Στη διαδικασία των 60 λεπτών, είδαμε κίτρινες σημαίες λόγω «εισβολής» στην πίστα από γιγαντιαίες σαύρες. Αυτό έγινε σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις στο FP1, ωστόσο η Διεύθυνση Αγώνα δεν έβγαλε τις κόκκινες σημαίες.

Η δράση συνεχίζεται στις 16:00 ώρα Ελλάδος με την κρίσιμη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών που θα μας δώσει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τη δυναμική των ομάδων.

Αποτελέσματα FP1 GP Σιγκαπούρης

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles