spot_img

GP Σιγκαπούρης FP2: Προβάδισμα για Ferrari, ταχύτερος ο Sainz

O Carlos Sainz ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP2 του GP Σιγκαπούρης για λογαριασμό της Scuderia Ferrari, που κυριάρχησε στη διαδικασία. 

Η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών στην πίστα της Marina Bay ξεκίνησε υπό το φως των προβολέων, με τις θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος στους 29 και 33 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα.

Στα πρώτα λεπτά, η πλειοψηφία των οδηγών βγήκε στην πίστα με medium ελαστικά, ορισμένοι έκαναν την εξαίρεση και επέλεξαν hard γόμα. Ο Russell με τη συμπλήρωση 5 λεπτών, τέθηκε επικεφαλής με χρόνο 1:44.661. Λίγο αργότερα, ο teammate του, Hamilton, ήταν ακόμα ταχύτερος, γυρνώντας στο 1:44.091. 

Ο Sainz αντάλλαζε στα επόμενα 10 λεπτά ταχύτερους γύρους με το Hamilton, με τον Ισπανό να καταλήγει στην κορυφή με χρόνο 1:43.231. Στη συμπλήρωση 25 λεπτών, ο Verstappen έκανε τον πρώτη του προσπάθεια με hard ελαστικά. Ο Ολλανδός ανέβηκε μόλις στην 5η θέση, όντας 1,4s πιο αργός από το Sainz.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Ιταλίας.

Παράλληλα, ξεκίνησαν και οι προσομοιώσεις κατατακτηρίων από τους οδηγούς. Ο Bottas ανέβηκε στη 2η θέση με soft ελαστικά, μόλις στα 0,2s μακριά από την κορυφή. Ο Sainz βελτίωσε ακόμα περισσότερο το χρόνο του, κατεβαίνοντας στο 1:42.751, επίσης με soft. Οι πρώτες ανάλογες προσπάθειες οδηγών της Mercedes συνοδεύτηκαν από λάθη. Παράλληλα, ο Leclerc στην πρώτη του προσπάθεια στην πίστα, στο δεύτερο μισό του FP2, ανέβηκε στη 2η θέση. 

Ακολούθησαν γρήγορες προσπάθειες από τους Russell και Ocon, οι οποίοι σκαρφάλωσαν στις θέσεις 2 και 3 αντίστοιχα. Λίγες στιγμές αργότερα, ο Hamilton σημείωσε τον 3ο χρόνο, με τη διαφορά του από την κορυφή να είναι στα 0,431s. Η Ferrari ήταν ακόμα ταχύτερη, με το Sainz να κατεβαίνει στο 1:42.587, ενώ ο Leclerc ακολουθούσε στα 0,295s. Το τελευταίο 20λεπτο χρησιμοποιήθηκε, ως επί το πλείστον, για προσομοιώσεις αγώνα από το grid. Λίγο πριν το τέλος, όμως, της διαδικασίας, υπήρξε μία αλλαγή στις πρώτες θέσεις, με το Verstappen να βγαίνει για γρήγορη προσπάθεια.

Ο Carlos Sainz ηγήθηκε στο 1-2 της Ferrari, με χρόνο 1:42.587, με τον Charles Leclerc να έπεται στα 0,208s πίσω του. Η Mercedes είχε τους George Russell (+0,324s) και Lewis Hamilton (+0,595s) στις θέσεις 3 και 5 αντίστοιχα. Ανάμεσά τους, στην 4η θέση, «σκαρφάλωσε» στο τέλος ο Max Verstappen (+0,339) με Red Bull Racing. Πολύ καλή επίδοση είχε και η Alpine, με τον Esteban Ocon να ανεβαίνει στην 6η θέση και το Fernando Alonso να είναι στην 8η. Ανάμεσά τους (7η θέση) βρέθηκε ο Valtteri Bottas με Alfa Romeo.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Sergio Perez με Red Bull Racing ήταν μόλις στην 9η θέση, προβληματίζοντας με την απόδοσή του. Η Aston Martin είχε τους Lance Stoll και Sebastian Vettel στις θέσεις 10 και 12 αντίστοιχα, με το Lando Norris (McLaren) να βρίσκεται ανάμεσά τους στη 11η θέση.

Ο Kevin Magnussen με Haas ολοκλήρωσε το FP2 στη 13η θέση, με τον Pierre Gasly (Alfa Romeo) να έπεται 14ος, ενώ ο Guanyu Zhou με Alfa Romeo βρέθηκε στη 15η θέση. Την κατάταξη συμπλήρωσαν, από τις θέσεις 16 μέχρι 20, οι Alex Albon (Williams), Yuki Tsunoda (Alpha Tauri), Daniel Ricciardo (McLaren) και Nicholas Latifi (Williams).

Αποτελέσματα FP2 GP Σιγκαπούρης

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles