spot_img

GP Σιγκαπούρης: Μαεστρική και φανταστική νίκη Sainz

Ο Carlos Sainz ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο GP Σιγκαπούρης, κερδίζοντας με εντυπωσιακό τρόπο έναν αγώνα γεμάτο ανατροπές.

Ο Carlos Sainz κέρδισε στο Grand Prix Σιγκαπούρης της Formula 1, έναν εκ των καλύτερων αγώνων του 2023 και έβαλε τέλος στο σερί του Max Verstappen και της Red Bull Racing. Η σεζόν του 2023 στη Formula 1 έχει, πλέον, διαφορετικό νικητή. Αυτός είναι ο Carlos Sainz με Ferrari, ο οποίος εκκίνησε από την pole position και παρέμεινε στην πρωτοπορία ενός αγώνα θρίλερ. Ο Ισπανός επέστρεψε στις επιτυχίες μετά το GP Μ. Βρετανίας του 2022, ενώ η ιταλική ομάδα ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλί του podium για πρώτα φορά μετά το περσινό GP Αυστρίας.

Το GP Σιγκαπούρης ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη Scuderia Ferrari, με το Leclerc να στρίβει πίσω από το Sainz στη 2η θέση. Ακριβώς πίσω τους, ο Hamilton βγήκε εκτός των ορίων πίστας στη στροφή 1 κι έδωσε τις θέσεις που κέρδισε προσωρινά στους Russell και Norris.

Ακούστε το νέο μας podcast για τον κόσμο της Formula 1.

Στη συνέχεια, ενώ συμπληρωνόταν το ένα τρίτο του GP Σιγκαπούρης, μία επαφή του Sargeant με τον τοίχο άλλαξε τη ροή του αγώνα. Ο Αμερικανός άφησε συντρίμμια εντός πίστας, τα οποία για να απομακρυνθούν χρειάστηκε η εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας. Όλοι οι οδηγοί, πλην αυτών της Red Bull Racing, έσπευσαν στα pit για να αλλάξουν σε hard ελαστικά.

Ο Sainz διατήρησε την πρωτοπορία, με το Verstappen να τον ακολουθεί. Ο teammate του, Leclerc, ωστόσο, έπεσε θύμα της κίνησης στα pit κι έπεσε πίσω και από τους Russell και Norris στην 5η θέση. Μόλις συνεχίστηκε η κανονική ροή του αγώνα, έγινε ξεκάθαρο πως οι Verstappen και Perez βρίσκονταν σε εντελώς μειονεκτική θέση με τα χρησιμοποιημένα hard ελαστικά κι έχαναν διαρκώς θέσεις. Παράλληλα, ο Hamilton εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και προσπέρασε το Leclerc για να ανέβει 5ος, όταν όλοι τους προσπέρασαν τον Ολλανδό Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

Η εγκατάλειψη του Ocon ανακάτεψε λίγο περισσότερο την κατάταξη στην κορυφή. Οι οδηγοί της Mercedes-AMG ήταν οι μόνοι που έκαναν δεύτερο pit υπό το καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας, βάζοντας το έξτρα σετ medium ελαστικών που διέθεταν. Η επιλογή τους ήταν η ιδανική, καθώς αμφότεροι πάλεψαν για τη νίκη στους τελευταίους 4 γύρους.

Εν τέλει, ο Carlos Sainz με Scuderia Ferrari αναδείχθηκε νικητής στο GP Σιγκαπούρης και σταμάτησε το νικηφόρο σερί του Verstappen και της Red Bull. Ο Lando Norris με McLaren κρατήθηκε πίσω του στη 2η θέση, ενώ ο Lewis Hamilton (Mercedes-AMG) συμπλήρωσε το podium στην 3η θέση. Ο Charles Leclerc με Ferrari ήταν στην 4η θέση, κρατώντας οριακά πίσω του το Max Verstappen με Red Bull Racing στην 5η.

Ο Pierre Gasly με Alpine σκαρφάλωσε στην 6η θέση, με τον Oscar Piastri με McLaren να βρίσκεται στην 7η. Ο Sergio Perez με Red Bull Racing ήταν στην 8η θέση, με το Liam Lawson να έπεται με ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στην 9η θέση. Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσε ο Kevin Magnussen με Haas.

Εκτός πόντων τερμάτισαν οι Alex Albon (Williams), Zhou Guanyu (Alfa Romeo), Nico Hulkenberg (Haas), Logan Sargeant (Williams) και Fernando Alonso (Aston Martin). Ο George Russell (Mercedes) εγκατέλειψε στον τελευταίο γύρο, ενώ έδινε μάχη για τη 2η θέση, ενώ εκτός αγώνα τέθηκαν και οι Valtteri Bottas με Alfa Romeo, Esteban Ocon με Alpine και Yuki Tsunoda με Alpha Tauri.

Αποτελέσματα GP Σιγκαπούρης 

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles