spot_img

GP Τοσκάνης: Το χάος του Mugello (Video)

Ο παρθενικός αγώνας F1 στο Mugello και το GP Τοσκάνης σημαδεύτηκε από πολλές ανακατατάξεις και συμβάντα, ήδη από τις πρώτες στροφές του.

Η εκκίνηση βρήκε τον Max Verstappen να κάνει ένα άσχημο πέταγμα και να χάνει πολλές θέσεις πριν την πρώτη στροφή. Στον δρόμο τους για την πρώτη αριστερή στροφή του γύρου οι Gasly, Raikkonen και Grosjean βρέθηκαν πλάι-πλάι πριν την είσοδό τους στη στροφή 2, με αποτέλεσμα ο Φινλανδός να χτυπήσει τον Verstappen που βρισκόταν ακριβώς μπροστά του. Ο Ολλανδός κατέληξε στην αμμοπαγίδα και, μη μπορώντας να ξεκολλήσει από εκεί, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Την ίδια ώρα, ο Carlos Sainz έχασε τον έλεγχο στην έξοδο της στροφής, με τον Sebastian Vettel να μην προλαβαίνει να τον αποφύγει και να έχει επαφή με τη McLaren, σπάζοντας έτσι την εμπρόσθια αεροτομή του. Ο συνδυασμός των συμβάντων έφερε το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα.

Ο Valtteri Bottas ήταν πλέον ο επικεφαλής μετά την πολύ καλή του εκκίνηση, ελέγχοντας τον ρυθμό στη διαδικασία συνέχισης του αγώνα, στον γύρο 8. Ο Φινλανδός της Mercedes δεν επιτάχυνε αμέσως και οι πρωτοπόροι ήταν πλέον πολύ μακριά από την έξοδο της τελευταίας στροφής όταν πάτησαν τελικά το πόδι στο γκάζι. Ως εκ τούτου, αρκετοί οδηγοί στις πιο πίσω θέσεις ξεκίνησαν να επιταχύνουν πολύ νωρίτερα, βρίσκοντας έτσι στο διάβα τους τους προπορευόμενους που δεν είχαν ακόμη τεθεί σε ρυθμό αγώνα. Οι Magnussen, Latifi, Sainz και Giovinazzi ενεπλάκησαν σε ένα τρομακτικό ατύχημα που τελικά οδήγησε τους αγωνοδίκες στο να βγάλουν την κόκκινη σημαία και να διακόψουν τον αγώνα.

Η δράση επανήλθε μετά από λίγα λεπτά και ο αγώνας κυλούσε ομαλά μέχρι τον γύρο 43, όταν ο Lance Stroll έχασε τον έλεγχο στην ταχύτατη στροφή Arrabbiata και έπεσε με δύναμη στις μπαριέρες. Η ζημιά που αυτή υπέστη, σε συνδυασμό με την αναγκαστική χρήση γερανού ώστε να απομακρυνθεί η διαλυμένη Racing Point οδήγησε σε δεύτερη κόκκινη σημαία και διακοπή του αγώνα.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles