spot_img

GP Τουρκίας: Ακυρώθηκε ο αγώνας της F1

Η F1 οριστικοποίησε πως το επερχόμενο GP Τουρκίας δεν θα πραγματοποιηθεί στο 2021, ανακοινώνοντας έτσι δύο αγώνες στην Αυστρία.

Ο αγώνας στην Κωνσταντινούπολη είχε αντικαταστήσει το ακυρωθέν GP Καναδά. Ο λόγος ήταν η κατάσταση που επικρατεί στη Βόρεια Αμερική με την πανδημία του Covid-19. Ο αγώνας είχε προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουνίου. Αρχικά υπήρχαν συζητήσεις ώστε να γίνει αλλαγή με το Αζερμπαϊτζάν, όμως οι Αζέροι αρνήθηκαν.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 14 Μαΐου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Την περασμένη εβδομάδα η Τουρκία μπήκε στην κόκκινη λίστα της Μ. Βρετανίας όσον αφορά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Όσοι επέστρεφαν από τη γειτονική χώρα θα έπρεπε να περάσουν από καραντίνα για δύο εβδομάδες και αυτό δεν ήταν καθόλου ευνοϊκό για τις ομάδες. Η πλειοψηφία τους έχει έδρα την Αγγλία.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ισπανίας.

Ως αποτέλεσμα, μετά την ακύρωση της Τουρκίας είχαμε αλλαγές στο πρόγραμμα. Το GP Γαλλίας μεταφέρθηκε μια εβδομάδα νωρίτερα, ενώ προστέθηκε δεύτερος αγώνας στην Αυστρία. Το τριήμερο 25-27 Ιουλίου θα δούμε το GP Στυρίας που επιστρέφει, ενώ μια εβδομάδα αργότερα θα έχουμε το GP Αυστρίας στο Red Bull Ring.

Αυτό μας φέρνει με τρεις αγώνες σε τρεις εβδομάδες, κάτι το οποίο η F1 ήλπιζε και ήθελε να αποφύγει. Το γεγονός όμως πως έχουμε διπλό αγώνα στην ίδια πίστα θα διευκολύνει τις ομάδες στον τομέα των Logistics.

Η F1 θέλει να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος, το οποίο ολοκληρώνεται στις 12 Δεκεμβρίου. Προς το παρόν σε κίνδυνο βρίσκονται οι αγώνες της Αμερικής, ιδιαίτερα της Βραζιλίας που πλήττεται από την πανδημία του Covid-19.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Το πρόγραμμα της F1 μετά την ακύρωση του GP Τουρκίας.Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι, τον μεγάλο τελικό του Ελληνικού Πρωταθλήματος F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles