spot_img

GP Τσεχίας Race: Παρθενική νίκη για τον Binder

Ο Brad Binder της KTM ήταν ο μεγάλος νικητής του GP Τσεχίας, παίρνοντας την πρώτη νίκη της καριέρας του μόλις στον τρίτο του αγώνα στο MotoGP.

Η εκκίνηση του GP Τσεχίας βρήκε τις δύο SRT Yamaha να ξεκινούν καλύτερα και να προσπερνούν τον Johann Zarco, με τον Franco Morbidelli να περνά τον Fabio Quartararo στην πρώτη στροφή. Την κακή εκκίνηση του Zarco εκμεταλλεύτηκαν και οι πιο πίσω αναβάτες, με τα αδέρφια Espargaro και τον Brad Binder να ξεπερνούν τον Γάλλο στον πρώτο γύρο και να τον αφήνουν στην 6η θέση.

Ο νοτιοαφρικανός της KTM ήταν σε εξαιρετική φόρμα και προσπέρασε γρήγορα τους δύο Ισπανούς, στρέφοντας πολύ σύντομα το βλέμμα του στον Quartararo που δεν άφηνε τον teammate του να απομακρυνθεί. Εν τέλει ανέβηκε 2ος στον 9ο γύρο, με το δράμα του αγώνα να ξεκινά στον αμέσως επόμενο.

Ο Pol Espargaro μπήκε πολύ ανοιχτά στην πρώτη στροφή κι έδωσε ευκαιρία στον Zarco να περάσει από την εσωτερική. Ενώ προσέγγιζαν τη στροφή 2, οι δυο αναβάτες είχαν επαφή και ο Ισπανός της KTM είχε πτώση, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει. Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Zarco με ποινή εξαιτίας αυτού του συμβάντος.

Μπορεί ο αγώνας να μην είχε καλή εξέλιξη για τη μια πορτοκαλί μοτοσικλέτα των Αυστριακών, ωστόσο τα πράγματα παρουσίαζαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την έτερη. Ο χρόνος περνούσε και ο Brad Binder κινούταν συνεχώς με δαιμονιώδη ρυθμό. Εννέα γύρους πριν το τέλος του αγώνα προσπέρασε τον Morbidelli και τέθηκε επικεφαλής σε αγώνα MotoGP για πρώτη φορά, με τις μονομαχίες να αποκτούν μια άγρια ομορφιά στις πιο πίσω θέσεις. Έχοντας εκτίσει την ποινή του, ο Zarco πέρασε με πολλή τόλμη τον Quartararo στην εξωτερική της στροφής 7, με τον Γάλλο να αντιμετωπίζει προβλήματα με τα λάστιχά του ήδη εδώ και κάποιους γύρους. Ο ρυθμός του σύντομα επέτρεψε στους Alex Rins, Valentino Rossi και Miguel Oliveira να τον καταδιώξουν.

Τα περισσότερα βλέμματα ωστόσο είχαν στραφεί μπροστά, στον rookie της KTM, ο οποίος δεν άφησε περιθώρια στον Morbidelli να τον απειλήσει και η διαφορά σταδιακά αυξανόταν.

Η μονομαχία μεταξύ Quartararo, Rins, Rossi και Oliveira σύντομα έλαβε τέλος όταν ο Γάλλος της SRT Yamaha κατρακύλησε στην 6η θέση λόγω του μέτριου ρυθμού του. Πλέον είχαν παραμείνει κοντά μόνο οι υπόλοιποι τρεις, οι οποίοι όλοι τους έτρεφαν ελπίδες για βάθρο καθώς ο Zarco δεν ήταν μακριά.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Με δύο πλέον γύρους να απομένουν και με την απόσταση από τον Morbidelli να ξεπερνάει τα 3 και 4 δευτερόλεπτα, το όνειρο θερινή νυκτός για τον Brad Binder και την KTM πλησίαζε όλο και περισσότερο την πραγματικότητα. Ο Johann Zarco άρχισε να βλέπει φθορά στο πίσω του λάστιχο και η είσοδος στον τελευταίο γύρο είδε τον Rins να αποτελεί τον βασικό διώκτη του.

Ο Binder δεν κοίταξε ποτέ πίσω του και ολοκλήρωσε τον αγώνα, κερδίζοντας το πρώτο του GP μετά από μόλις τρεις εμφανίσεις στη μεγάλη κατηγορία. Παράλληλα, έδωσε στην KTM την πρώτη της νίκη, μετά την είσοδό της πριν από σχεδόν 5 χρόνια. Ο Morbidelli αρκέστηκε στην 2η θέση για το δικό του παρθενικό βάθρο στο MotoGP, ενώ ο Zarco αντιστάθηκε στην πίεση του Rins και τερμάτισε στην 3η θέση, σημειώνοντας το πρώτο του βάθρο μετά το 2018 και το GP Μαλαισίας. Δεδομένου του τραυματισμού που “κουβαλάει” από την Jerez, η προσπάθεια του Ισπανού της Suzuki ήταν σίγουρα ηρωική.

Οι Oliveira και Rossi κατέλαβαν τις θέσεις 5 και 6, με τον Fabio Quartararo να περιορίζεται μόλις στην 7η θέση, μόλις ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τον Takaaki Nakagami. Την 10άδα έκλεισε ο Jack Miller μαζί με τον Aleix Espargaro, με τον Αυστραλό να ξεπερνά τον Ισπανό για λίγα χιλιοστά στη γραμμή του τερματισμού.

Οι Iker Lecuona και Joan Mir πλαισίωσαν τον Pol Espargaro στη λίστα εγκαταλείψεων του αγώνα, με τους πρώτους δύο Ισπανούς να εμπλέκονται σε σύγκρουση στο 4ο γύρο και να τίθενται εκτός.

Αποτελέσματα Αγώνα για το GP Τσεχίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles