spot_img

GP Βελγίου FP3: O Raikkonen έσπασε ρεκόρ και η Ferrari στο 1-2

Ο Kimi Raikkonen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών γράφοντας νέο ρεκόρ χρόνου.

Ο Φινλανδός έγραψε το 1:43.916 στον γρήγορο γύρο του με την ultra-soft και τον έφερε στη κορυφή των χρόνων πριν τις κατατακτήριες. Έτσι, το ρεκόρ που υπήρχε από το 2009 έσπασε. Η Ferrari δείχνει πολύ δυνατή για τις κατατακτήριες, με τον Sebastian Vettel να έρχεται στη 2η θέση, όμως ήταν σχεδόν 0.2s πίσω από τον teammate του. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Lewis Hamilton, ο οποίος σίγουρα θα θέλει να αντεπιτεθεί στις κατατακτήριες δοκιμές.

Οι δύο Red Bull δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, όντας 1s πίσω από την κορυφή, ενώ ο Valtteri Bottas έχει ένα πολύ κακό σ/κ μέχρι στιγμής, καθώς ήταν μόλις 5ος στο FP3, πολύ πίσω από την κορυφή.

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Jolyon Palmer στην 7η θέση, ενώ ξεχώρισε και πάλι ο Fernando Alonso που έκλεισε την 10άδα.

Με την έναρξη του FP3, οι οδηγοί βγήκαν στη πίστα με τα ενδιάμεσα ελαστικά. Πριν την έναρξη της διαδικασίας, είχε βρέξει, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημεία που είχαν νερό ή υγρασία.

Τα πρώτα λεπτά του FP3, οι οδηγοί έκαναν installation laps, με τη πίστα να μην είναι σε ιδανική κατάσταση.

Όμως, 15 λεπτά μετά το πράσινο φως, οι πρώτοι οδηγοί βγήκαν για γρήγορο χρόνο. Ο Daniil Kvyat ήταν εκείνος που σημείωσε πρώτος χρόνο με την super-soft γόμα ελαστικών, για να τον ακολουθήσει ο Massa.

Στην πίστα μπήκαν και οι δύο Mercedes, με τον Hamilton να κάνει ταχύτερο χρόνο στο 1:45.480 και ο teammate του να είναι 1s πιο αργός. Ο Kimi Raikkonen ήρθε να χωρίσει όμως τα ασημί μονοθέσια και να ανέβει στην 2η θέση, όντας 0.1s πιο αργός από τον Βρετανό της γερμανικής ομάδας.

Οι δύο Red Bull ανέβηκαν στις θέσεις 3 και 4, ενώ στη πίστα μπήκε και ο Sebastian Vettel, επίσης με την super-soft. Ο Γερμανός, ανέβηκε στην 2η θέση, όμως στην 1η είχε ανέβει ο teammate του και πλέον οι πρώτοι τρεις είχαν διαφορά 0.058s.

H πίστα ήταν φανερό πως βελτιωνόταν συνεχώς και η πρόσφυση γινόταν όλο και καλύτερη όσο περνούσε η ώρα και τα μονοθέσια άφηναν ελαστικό πάνω.

Η διαδικασία, εξελίχθηκε σε εφιάλτη για τον Kvyat. O Ρώσος οδηγός της Toro Rosso, σταμάτησε το μονοθέσιό του στο μέσον της ευθείας Kemmel, χωρίς όμως να βγει η κόκκινη σημαία. Αρκετοί οδηγοί δεν ήταν εκείνη τη στιγμή στη πίστα, ενώ άλλοι έχασαν την ευκαιρία τους για καλό χρόνο.

Με περίπου 20 λεπτά να απομένουν, Ferrari, Mercedes και Red Bull έβαλαν την Ultra-soft γόμα για να κάνουν προσομοίωση κατατακτήριων δοκιμών.

Ταχύτερος όλων αποδείχθηκε ο Kimi Raikkonen με την Ferrari, ο οποίος έγραψε το 1:43.916 και ήταν στη 1η θέση. Μάλιστα, αυτός ο χρόνος αποτελεί νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας το οποίο κρατούσε από το 2009.

Ο Vettel τον ακολούθησε για το 1-2 της Ferrari, όμως ήταν 0.197s πιο αργός. Ο Hamilton είχε τον 3ο καλύτερο χρόνο και ήταν 0.001s πίσω από τον Γερμανό, με τον Ricciardo να ακολουθεί και τον Bottas που δεν έχει βρει τον ρυθμό του στην 5η θέση.

Ο Jolyon Palmer έκανε τον 7ο χρόνο με την ultra-soft γόμα, ενώ ο Fernando Alonso εντυπωσίασε και πάλι έχοντας τον 9ο χρόνο.

Στα τελευταία λεπτά, οι οδηγοί δεν είχαν άλλο σετ ελαστικών για να πιέσουν για χρόνους κι έτσι ο Kimi Raikkonen πήρε την θέση πριν τις κατατακτήριες.

Αποτελέσματα FP3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles